Functienaam zegt niets meer

7 months ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.Functienaam zegt niets meer
Rieel-Info nummer 2018-56
Secretaresse, personal assistant, officemanager, directiesecretaresse en bestuurssecretaresse. Ik zie deze benamingen regelmatig voorbij komen in functieprofielen en in beschrijvingen van trainingen en opleidingen. Wat zijn de verschillen tussen de functies? Welke taken horen bij welke functienaam? Wat zegt een functienaam eigenlijk? Graag geef ik mijn visie op deze functiebenamingen.  Lees meer >> 


Aanbieding van de maand: training Excel 2010/2013/2016 voor gevorderden d.d. 2 oktober 2018
Ondanks alle nieuwe programma’s op de markt, kiest nog steeds het overgrote deel van de Nederlandse organisaties voor Microsoft Office. Niet alleen secretaresses maar ook hun managers en collega’s werken met de programma’s van Microsoft. Iedereen die een beetje handig is, kan er prima mee werken. Van secretaresses verwachten we dus meer, veel meer. Zij dienen niet alleen zelf met Office kunnen te werken, maar moeten vaak ook problemen van anderen oplossen en de specifieke functies eigen maken. Precies die dingen die je niet zelf leert, maar waarvoor een training noodzakelijk is. Rieel biedt deze specialistische computerkennis en –vaardigheden voor secretaresses.
Deze training wordt gegeven bij De Zandkamer  in 
's-Hertogenbosch op dinsdagmiddag 2 oktober van 13.30 uur
tot 16.30 uur.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 24 augustus 2018!

Rolf Hoogenberg, trainer bij Rieel-organisatieverbeteringen:


“Excel: voor de één een groot mysterie, voor de ander een ontzettend handig en multi-inzetbaar programma. Excel goed onder de knie krijgen is vooral een kwestie van doen en over je innerlijke drempel stappen. De training 'Excel voor gevorderden' is bedoeld voor de gebruikers die al enige ervaring met het programma hebben en nu willen doorpakken naar gevorderd niveau. Aan de orde komen onder andere rubriceren, rekenen met data en tijden, relatieve en absolute waarden, draaitabellen, grafieken en macro’s maken. Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je bepaalde handelingen in Excel beter, sneller of makkelijker kunt doen? Dan is de training Excel voor gevorderden echt iets voor jou!”

Nieuws voor secretaresses

Kleine organisaties vaker dupe van spookfacturen
Bekijk binnenkomende facturen kritisch voordat je een handtekening zet. Vooral kleine organisaties zijn steeds vaker het doelwit van criminelen die spookfacturen en nepcontracten aanbieden. De Fraudehelpdesk zette de aantallen op een rij: in 2016 waren er 2528 meldingen, in 2017 waren dat er 3575.
Bron: Rendement
Ook mkb'ers en zzp'ers kunnen aankloppen bij klachteninstituut Kifid
Vanaf 1 juli 2018 kunnen ook kleinere mkb-bedrijven en zzp'ers terecht bij het Klachteninstituut voor Financiële Dienstverlening Kifid. Ondernemers kunnen bij het Kifid aankloppen als zij een klacht hebben rond financiering en de bank deze niet goed oplost. Eerder waren ze dan aangewezen op de rechter, wat vaak tot een prijzige procedure leidt.
Bron: NU.nl
Vragen over: de AVG en het personeelsdossier
Nu de AVG-wet van toepassing is geworden, lopen werkgevers vaker tegen bepaalde privacyvraagstukken aan. Dit geldt ook met betrekking tot de gegevens die zij in het personeelsdossier mogen bewaren. Hiervoor geldt één belangrijke stelregel: de werkgever mag de gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking.
Bron: diverse bronnen

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019