Kabinet wil nieuwe norm voor met PFAS vervuilde grond
Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Funderingsmachine Liebherr draait 10 uur op één acculading 
Liebherr heeft een hydraulisch-elektrische funderingsmachine ontwikkeld die 10 uur onafgebroken kan draaien op één acculading. De Duitse fabrikant spreekt van een ‘gamechanger’. Of dit betekent dat ook een accu-elektrische graafmachine of wiellader in de zwaardere klasse in aantocht is, kan Liebherr nog niet zeggen. ‘Maar deze techniek is er wel geschikt voor.’
Kabinet wil nieuwe norm voor met PFAS vervuilde grond

Het kabinet laat onderzoeken of er een nieuwe landelijke norm voor PFAS, een verzamelterm voor bepaalde chemische stoffen in de grond, kan worden ingesteld. De problemen die zijn ontstaan door de huidige strenge normen, moeten daarmee deels worden opgelost.

Lees verder >
Avitec herstraat Groninger binnenstad emissievrij, met fonkelnieuwe machines

Het is een project dat inmiddels landelijk de aandacht trekt. De Drentse aannemer Avitec is bezig met het herstraten van de Groninger binnenstad, en doet dit volledig emissievrij. 

Lees verder >
Na Volvo ziet ook Caterpillar omzetdaling

Caterpillar heeft voor het eerst in bijna drie jaar een kwartaal afgesloten met minder winst dan een jaar eerder. Net als eerder Volvo deed, signaleert ook de Amerikaanse machinebouwer over de hele linie een dalende tendens in het derde kwartaal.

Lees verder >
Werkgevers steunen protest tegen ‘impasse’ PFAS en stikstof

Meerdere werkgeversorganisaties en brancheverenigingen voor de bouwsector hebben aangekondigd mee te doen met het protest dat aannemers en werknemers uit de bouw, infrastructuur en transportsector volgende week woensdag in Den Haag willen houden.

Lees verder >
VIDEO | 3-tons Kobelco SK28SR-6E voor Benz

GWW-aannemer Benz uit Breukelen heeft een nieuwe Kobelco SK28SR-6E in gebruik genomen. De 3-tons minigraver, die door Kemp is geleverd, gaat worden ingezet bij onder meer het plaatsen van beschoeiingen en aanlegsteigers. De SK28SR-6E heeft een motorvermogen van 17,8 kW.

Lees verder >
Nieuw: Emissiebeperking Update

Het verminderen van de uitstoot van machines: iedereen moet eraan geloven. Maar hoe doe je dat?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze maandelijkse thema-update.

Volg ons op social media
facebook Linkedin Twitter Instagram

Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright