Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 12 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
INTERVIEW | Fusie HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co: ‘Met meerdere PE-partijen gesproken, Avedon ondersteunt ons om te versnellen’
Na onder meer Waterland doet een nieuwe private equity-partner zijn intrede in de Nederlandse accountantssector. HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co gaan fuseren met kapitaal van Avedon. Stephan Seijkens (HLB Witlox Van den Boomen) en Nico van Knippenberg (Koenen en Co) vertellen aan Accountancy Vanmorgen over het hoe en waarom van de […]
Lees verder »
Wijzigingswet beperking toegang UBO-registers in consultatie
Het ministerie van Financiën is onlangs een internetconsultatie gestart over het voorstel om de toegang tot de UBO-registers te beperken. Dit naar aanleiding van de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie van 22 november 2022.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Assistent accountant (Audit) | BonsenReuling Accountants & Adviseurs

Geef jouw carrière een kickstart op één van onze vestigingen in Eibergen, Elst, Doetinchem of Lichtenvoorde! Wij faciliteren een (mentaal) gezonde werkplek, zodat jij je volop op jouw ambities kunt focussen. Wil je meer weten? Onze collega’s vertellen je graag meer!

Bekijk de mogelijkheden »
TVL-aanvraag er tussendoor geglipt bij administratiekantoor, grote gevolgen voor ondernemer
Een administratiekantoor was zo druk met alle TVL-aanvragen van klanten dat de beloofde TVL-aanvraag voor een vof over het eerste kwartaal van 2021 er per ongeluk bij inschoot. Vervelend, want het bedrijfje liep daarmee naar eigen zeggen €3472,- mis, ‘een substantieel bedrag dat nodig is om het hoofd boven water te kunnen houden.’ De ondernemer […]
Lees verder »
Nieuwe (fiscale) ontwikkelingen voor thuiswerkende grensarbeiders per 1 juli
Minister Van Gennip informeert over nieuwe ontwikkelingen voor thuiswerkende grenswerkers, waaronder de kaderovereenkomst telewerken en de uitvoering door de SVB.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Levenstestament en executele

In het erfrechtelijke denken kun je niet meer om de (macht van de) executeur heen. Wat moet je beslist weten van deze functionaris en zijn rol bij erfeniskwesties? Het levenstestament en de levensexecuteur zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij, ken jij de do’s en don’ts? Bernard Schols en Chanien Engelbertink praten je op 26 juni bij.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Zinvol je tijd besteden
Ze zijn accountants en adviseurs, maar ze zijn veel meer dan mensen die zich alléén maar met cijfers bezighouden. Bij Visser & Visser willen medewerkers vooral hun tijd zinvol besteden. Drie medewerkers van de accountantsorganisatie vertellen over de balans tussen werk en privé. 
Lees verder »
Slechts 13% accountants verwacht negatieve nettowinstmarge in 2023 
Van alle accountantskantoren in het Nederlandse mkb verwacht slechts 13% dit jaar een negatieve netto winstmarge te realiseren. Dat blijkt uit de resultaten van het Exact MKB Barometer onderzoek. Het is een daling ten opzichte van het voorgaande onderzoek in 2021, toen dit nog ruim een vijfde van de accountantskantoren betrof.
Lees verder »
Hoge Raad: NS moet loon en onregelmatigheidstoeslag betalen over bovenwettelijke vakantie
Er moet loon en onregelmatigheidstoeslag worden betaald over bovenwettelijke vakantie, ook als de toegekende vakantie later is ingezet voor andere doeleinden. Dat is de essentie van een arrest dat de Hoge Raad vrijdag heeft uitgesproken in een zaak tussen de NS en een machinist.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je als klein kantoor je positie kunt versterken

Een trend binnen de accountancysector is de verschuivende rol van het controleren van de cijfers naar een meer adviserende rol. Accountantskantoren willen hun waarde voor klanten vergroten en meer tijd vrijmaken voor gesprekken met de klant. Hoe zorg je als kantoor dat je klaar bent voor deze nieuwe manier van werken. Ga je voor het […]

Lees verder »
Omvangrijke kredietverlening telt mee voor de pro rata-aftrek
Bij goederen en diensten die ook voor vrijgestelde prestaties worden gebruikt, wordt de btw-aftrek in principe naar de omzetverhoudingen berekend (pro rata). Rente op geldleningen, bankdeposito’s en rekening-courant zijn een tegenprestatie voor het (vrijgestelde) verlenen van krediet. Deze rente telt dan ook mee voor het bepalen van de btw-aftrek naar omzetverhoudingen.
Lees verder »
Kifid: bank mag rekening niet zonder reden opzeggen
Een bank kan een rekening van een klant niet zomaar opzeggen zonder toe te lichten waarom. Simpelweg verwijzen naar de antiwitwasregels is niet voldoende, heeft de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid bepaald.
Lees verder »
Escalerende verhitte discussie is geen reden voor ontslag op staande voet
Dat de werknemer in een verhitte discussie dingen heeft gezegd die hij achteraf bezien niet had moeten zeggen, maakt niet dat sprake is van een dringende reden voor het ontslag op staande voet, oordeelt de rechtbank Rotterdam.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
BDO wil weten waarom ambulances 30.000 euro duurder zijn
NBA: AFM zegt alleen iets over risicoanalyse, geen totaaloordeel over accountants
Tuchtzaak tegen algemeen directeur ADR na rapport over accountantswerk bij NOW
Geen eigenwoningvrijstelling door al gebruikte vrijstelling
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
16 juni 2023
COS 4400N: Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
20 juni 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: data analyseren met (draai)tabellen
Accountancy Vanmorgen
12 september 2023
VACATURES
Boekhouder
Gelders Genootschap
Arnhem
Manager Assurance | Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht
Financieel administratief medewerker
Fiscount
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN