Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,


Op vrijdag 13 mei gaat partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent in gesprek met onze nieuwe fractievoorzitter Attje Kuiken. Met een warm hart, veel vrolijkheid en een stevige dosis nuchterheid maakt Attje het verschil voor mensen. In Rotterdam spreken we haar over haar twee grootste drijfveren: het verkleinen van ongelijkheid en het vergroten van bestaanszekerheid. En natuurlijk over de toekomst van linkse samenwerking.

Wil je meedoen aan het ledengesprek? Meld je dan
 hier aan. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het gesprek is ook online te volgen, meld je daarvoor via dezelfde link aan. Het gesprek begint om 17.00u. De inloop (als je er fysiek bij bent), is vanaf 16.30u.

An image

9 mei: EuropeTalk


Op 9 mei is het de Dag van Europa. Samen met GroenLinks organiseert de PvdA daarom in de Tolhuistuin in Amsterdam EuropeTalk: een avond over de toekomst van Europa. Hoe worden we strategisch onafhankelijk? Hoe positioneren we ons tegenover Rusland, de VS en China? Hoe maken we Europa democratischer?

Hierover gaan Kamerleden Kati Piri (PvdA), Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Europarlementariërs Mohammed Chahim (PvdA) en Bas Eickhout (GroenLinks) onder leiding van Jelle Brandt Corstius in gesprek. De zaal is uitverkocht, maar via deze link kijk je komende maandag vanaf 19:30u naar de livestream.

An image

Herinnering: kom naar ons congres 


De leden bepalen de koers van de partij. Hiervoor komen wij als partij op 11 juni samen voor ons congres in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Er zijn interessante sprekers, workshops en trainingen, we behandelen moties over de toekomst van onze partij, en bovenal maken we er een hele gezellige dag van. Je kunt je hier aanmelden en meer lezen over het programma.

An image

Roodgroene arbeid - een eerlijke en duurzame transitie


Wat betekent de energietransitie voor werknemers? Het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en de Wiardi Beckman Stichting werken de komende maanden samen aan een project om dat uit te zoeken. In de vorm van artikelen, podcasts, werkbezoeken en interviews brengen ze verslag uit. Klik hier voor meer informatie.

An image

Conversations of a changing continent


De kaartverkoop voor Afrikadag 2022 van de Foundation Max van der Stoel is geopend. Dit jaar staan in het eindprogramma Mo Hersi, Bert Koenders en uit Afrika overgekomen panelleden! Er worden talloze interessante workshops gegeven door ngo's, diaspora organisaties en al onze andere partners. Mis bijvoorbeeld niet het gesprek tussen Jan Pronk en Kiza Magendane!

Kom langs en geniet van het beeldschone KIT, ontmoet onze partners en laat je inspireren op onze markt en bestel van tevoren je overheerlijke Afrikaanse lunch. Lees meer en koop een kaartje.

An image

Den Uyl-lezing met Rick van der Ploeg en Kati Piri


Op 18 mei spreekt Rick van der Ploeg (econoom, voormalig Tweede Kamerlid PvdA en oud-staatssecretaris) in de 'Den Uyl-lezing Actueel' over oorlog, vrede en internationale handel. Tweede Kamerlid Kati Piri zal vervolgens haar visie geven op de politieke opdracht van de lezing. De zaal is uitverkocht, maar de lezing is via livestream vanuit huis te volgen. Klik hier voor informatie en om de link te ontvangen.

An image

Help mee met politiek onderzoek


In samenwerking met het Europees Universitair Instituut doet de PvdA onderzoek naar campagnes en de politieke voorkeuren van onze leden. Jouw deelname daaraan zou erg worden gewaardeerd. Klik hier om mee te doen.
 
Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. We verloten artikelen uit de webshop (waaronder geweldige PvdA bekers!) onder de respondenten.

An image