Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Dinsdag 3 september 2024
 
 

In de kijker

   
 
Ga mee naar Biennale Chroniques in Frankrijk!
Ben jij een Vlaams mediakunstenaar of mediakunstprofessional? Heb je zin om van 7 tot 9 november deel te nemen aan het evenement voor digitale kunsten ‘Chroniques - Biennale des imaginaires numériques’ in Zuid-Frankrijk? Ontdek hoe je je kandidaat kunt stellen.
 
Publicatie ‘De rol van Kunst in Opdracht in socio-ecologische transities’ beschikbaar

Samen met UHasselt en de Vlaamse Landmaatschappij publiceerde het Platform Kunst in Opdracht een rapport over de vraag: Hoe kunnen organisaties kunst inzetten om bij te dragen aan een gedeeld begrip en actie rond socio-ecologische transities? Het rapport biedt nieuwe inzichten, 16 inspirerende voorbeelden en een handleiding voor toekomstige opdrachtgevers.

 
Sprekende beelden gezocht

We zoeken recente foto’s die een goed beeld geven van activiteiten in de cultuur-, jeugd- en mediasector. Die foto’s willen we gebruiken in onze externe communicatie. Uiteraard vermelden we steeds de organisatie, activiteit en fotograaf. Heeft jouw organisatie sprekende beelden die we mogen gebruiken? Lees de specificaties en stuur ze naar departement.cjm@vlaanderen.be.

 
Terugblik op het Belgische EU-voorzitterschap
In de eerste helft van 2024 was België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Daarbij was Vlaanderen bevoegd voor de Raden Cultuur (waaronder ook Media valt) en Jeugdzaken. Ons departement speelde een belangrijke rol bij het voorbereiden van die raden en het organiseren van internationale evenementen. We bieden je graag een terugblik op ons Europees succesverhaal.
EU voorzitterschap Departement Cultuur, Jeugd & Media - Foto © Annelien Geenen
 
Enquête over Creative Europe-programma

Ontving jij steun van het vorige of huidige Creative Europe-programma? Deel dan jouw ervaringen en bevindingen over de subsidiemaatregelen. Vul ten laatste op 6 september de enquête van de EU-Commissie in. Jouw mening telt!

 

 

Subsidies

   
 
Tijdelijk geen aanvragen mogelijk binnen Kunstendecreet

Tussen 16 september en 15 december 2024 kun je geen aanvraag indienen voor een beurs of projectsubsidie binnen het Kunstendecreet. Ons IT-team werkt aan een verbeterde versie van de indientool. Je kunt je aanvraag voorbereiden, maar houd er rekening mee dat je de aanvraag mogelijk zal moeten aanpassen aan nieuwe vormvereisten. Is je dossier al in aanmaak? Dan ontvang je een bericht via KIOSK zodra je effectief kunt indienen.

 
Ruim 550.000 euro voor behoud nalatenschappen hedendaagse kunstenaars

De Vlaamse minister van Cultuur steunt 13 pilootprojecten voor het behoud van nalatenschappen van hedendaagse kunstenaars. Zo kent hij 564.600 euro subsidies toe aan artiesten, organisaties en erfgenamen die archieven en praktijken van hedendaagse kunstenaars bewaren voor de toekomst.
Foto © LUCID Letterenhuis - archief Jeanne Brabants

 
Ruim 6,4 miljoen euro voor beurzen en projecten in kunstensector

In het kader van de 2de aanvraagronde 2024 verleent de Vlaamse minister van Cultuur 6.485.937 euro voor kunstbeurzen en -projecten. Zo kent hij 63 beurzen toe voor opkomend talent en 41 beurzen voor bewezen talent. Ook 140 projecten van kunstenaars of kunstorganisaties worden ondersteund.


 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 
 

Events

   
 
22 oktober: Webinar kunstopdrachten in socio-ecologische transities

Er is steeds meer aandacht voor kunst in landelijke ruimtes. Klimatologische en ruimtelijke uitdagingen staan daarbij centraal. Het webinar op dinsdag 22 oktober biedt je inzichten in bemiddeling tussen mens en omgeving bij kunstopdrachten in socio-ecologische transities. Inschrijven kan tot en met 17 oktober.
Equilarbre - Foto © Driessens en Verstappen

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Koning Albert II-laan 15 bus 266 · Brussel 1210 · Belgium