Dit kun jij doen tegen pesticiden
Help mee supermarkten wakker te schudden
Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

Beste foodwatcher,

Heb je de nieuwe reclames van Jumbo gezien? 'Groot in brood' is hun slogan. Vol trots pronken ze op reclamezuilen en op sociale media met hun assortiment van honderden broden. Maar wat vergeten ze erbij te melden? Precies: het vele gespuit met gif op de graanvelden voor al dat Jumbo-brood. Want het aandeel biologisch brood in hun aanbod is verwaarloosbaar. Hallo Jumbo! Dat kan toch veel beter!?

Het is tijd om de supermarkten mee te krijgen voor volkoren sneetjes, muesli en speculaas zónder giftig bijsmaakje. Als overal in het land Jumbo's, Aldi's en DekaMarkten van hun klanten te horen krijgen dat ze geen gif meer op hun bord en in de landbouwvelden willen, dan moeten de supermarkten wel overgaan tot actie! In deze brief leggen we uit hoe jij dat doet.

Ga naar jouw supermarkt!

Samen zorgen we ervoor dat ze niet meer om ons heen kunnen. Albert Heijn, Jumbo, Coop, Plus, Dirk, Lidl, ALDI, Vomar, DekaMarkt en Spar… welke supermarkt zit bij jou in de buurt? Als wij nou eens allemaal naar onze supermarkt gaan en daar een boodschap achterlaten? Dan kunnen we de aandacht trekken van supermarktmanagers en via de filialen druk uitoefenen. We eisen dat er geen gif meer wordt gebruikt voor ons brood, ontbijtgranen en koekjes.

Wij hebben al een brief opgesteld. Het enige dat jij hoeft te doen is op de onderstaande link te klikken, de brief te downloaden, af te drukken, te ondertekenen en deze brief bij je volgende bezoek persoonlijk af te leveren bij de directie of het personeel van de supermarkt in je buurt. Het succes van deze campagne ligt in jouw handen en we hebben alle vertrouwen in jou!

Want het begint bij granen

Foodwatch pleit voor 100% gifvrije landbouw én heeft een stappenplan hoe we dat moeten doen. Graangewassen zijn goed voor 50% van het EU-landbouwoppervlakte en 40% van het gebruik van pesticiden. En het is al mogelijk om granen gifvrij te verbouwen! Granen zijn daarom het laaghangende fruit: hier staat veel op het spel en verandering is relatief makkelijk. Als we beginnen met granen gifvrij te maken dan ontstaat er meteen gezondere landbouw, waar lieveheersbeestjes vliegen en bijen zoemen. Dit hebben we onderbouwd in ons internationale rapport, nu ook met een handige samenvatting over deze aanpak per gewas. Lees verder...

Tonnen handtekeningen voor de directeuren

Wat kun je nog meer doen? Al meer dan 100.000 foodwatchers in Europa gingen je voor en lieten van zich horen met de petitie "Supermarkten: haal pesticiden uit onze granen!". Sluit je ook aan en roep de CEO’s van de supermarkten op om hun brood, ontbijtgranen en koekjes zonder pesticiden te produceren. We gaan voor de volgende 100.000!

Deel deze nieuwsbrief

Je kent vast wel iemand anders die gek is op de natuur en zich boos kan maken over de vervuiling door pesticiden. Of iemand die gezonde en veilige voeding belangrijk vindt en zo snel mogelijk een einde wil aan al die gifresten op ons eten. Stuur deze nieuwsbrief dan alsjeblieft door, zodat we massaal in actie komen. Samen kunnen we een vuist maken tegen de pesticiden industrie en de supermarkten in beweging brengen.

Terwijl jij in actie komt zitten wij ook niet stil: hou onze nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor volgende stappen die we samen kunnen nemen voor gifvrije landbouw. We blijven strijden!

Vriendelijke groeten,

Anke Bakker
Campaigner

Deel deze nieuwsbrief met je vrienden, familie en al je collega’s.

Twitter Facebook LinkedIn Whatsapp

P.S: Campagnes opzetten en rapporten schrijven kost natuurlijk geld. Wij kunnen een gifvrij Europa alleen bereiken dankzij de giften van onze donateurs. Overweeg je een (extra) gift aan Foodwatch? Eenmalig of structureel doneren kan eenvoudig via deze link. We zijn je ontzettend dankbaar!

 

Privacybeleid  |  Nieuwsbrief aanbevelen  |  Afmelden
NL43 TRIO 0390 3757 64