Ga op Midzomerplantenjacht & hoe ontstaat zout zeewater?

6 months ago


Text only:

Ontdek de natuur met Roots - 14 juni
Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browserVolg Roots ook op Instagram
Gegarandeerd vertrekROOTS-REIS NAAR DE DONAUDELTA


Varen over de Donau en ondertussen ontspannen kijken naar vogels. Op en langs deze legendarische rivier worden maar liefst 280 soorten regelmatig gezien, waaronder zeldzame als kroeskoppelikaan, dwergaalscholver en casarca. En broedende roofvogels, waaronder de dwerg-, schreeuw- en zeearend. Roots-redacteur Paul Böhre gaat als gids mee op deze bijzondere reis in september.
Foto: BirdingBreaksMeer info & boeken
Foto van de maand juni4 TIPS OM TE WINNEN


Natuurfotografen opgelet: het thema voor de Foto van de Maand-wedstrijd van juni is Met z’n tweeën. Om je winkansen te vergroten, geeft Roots-redacteur René Alblas vier handige tips. Tot en met 21 juni kun je nog foto's inzenden.
Foto: Johan ReusLees de 4 tips
EropuitMIDZOMERPLANTEN


Floron bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd met de Midzomerplantenjacht. In het weekend van 15, 16 en 17 juni zijn er daarom 24 plantenexcursies door heel Nederland. De excursies zijn voor leken én voor ervaren plantenkenners.
Foto: Ernst KremersZoek een excursie in je buurt
TentoonstellingGRENSLAND


Het Apeldoornse museum Coda brengt in de tentoonstelling Gelderland Grensland de landschapschilderkunst en -tekenkunst van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw bij elkaar. De tentoonselling is te zien van 17 juni tot en met 23 september.
Schilderij: Jacob CremerMeer informatie
Wat een vraag!HOE KOMT AL HET ZOUT IN ZEE?


De zomer moet nog beginnen, maar dankzij deze tropische lente hebben veel mensen al een verkoelende duik genomen in zee. Al dobberend op een luchtbed kan dan zomaar de vraag opborrelen: hoe ontstaat zout zeewater? Roots zocht het uit.
Foto: Niels KooymanLees hier het antwoord
Roots NatuurpadOVER PADEN DIE VERDWIJNEN


Het Nederlandse landschap is continu in beweging en verandert volop. Als makers van het Roots Natuurpad, het langeafstandspad van 459 km dat Roots twee jaar geleden lanceerde, merken we dat steeds weer. Want paden verschijnen en verdwijnen, paaltjes worden verplaatst en bushaltes opgeheven. Onlangs verdween weer een stukje pad...
Foto: Daniël MulderLees verder
FietsenGA OP PAD MET FIETSACTIEF


Met een totale lengte van 35.000 km aan fietspaden is Nederland bij uitstek een fietsland. Onze collega’s van FietsActief hebben in samenwerking met Denksport deze speciale Puzzel & Fiets-uitgave ontwikkeld, waarin je al puzzelend en fietsend Nederland ontdekt. Via een verzameling originele taal-, cijfer- en beeldpuzzels en 12 mooie, inspirerende fietsroutes met kaart word je langs de mooiste plekjes geleid die elke provincie te bieden heeft. Een must voor fanatieke puzzelaars en actieve toerfietsers!Meer info & bestellen

Volg Roots ook op


Copyright © 2018
New Skool Media.
Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
                     
                     
               

Grasduinen.nl

Categories: Magazine Environment | Nature
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018