‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 18-12-2020

Lennart ignorerede tegn på kræft: 'Inderst inde vidste jeg godt, at den var gal'

- Budskabet er nok, desværre, mere aktuelt end nogensinde.

Tilbage i juni fortale Lennart Hilfeldt sin historie om, hvordan han ønskede, han havde reageret hurtigere på sine symptomer på kræft. Vi deler Lennarts historie igen, fordi det er stadig enormt vigtigt, at tage sine symptomer alvorligt.

- Jeg kunne forestille mig at mange vil 'se tiden an' i disse corona-tider, og tænke at potentielle corona-patienter enten optager lægens venteværelse, eller har mere brug for et lægebesøg end symptomer på kræft, siger Lennart Hilfeldt.

Men han har et klart råd til alle: ’Gå nu til lægen, når du oplever symptomer på sygdom.’ Selv reagerede han ikke, og han delte heller ikke sine bekymringer med nogen. I dag er han heldigvis kommet godt igennem et hårdt kræftforløb, men sygdommen har sat sine spor.
Læs Lennarts historie - og bliv klogere på, hvilke tegn du skal reagere på

Ny handleplan er en sejr for børn og unges sundhed

Folketinget har i dag vedtaget en handleplan, der skal forhindre børn og unge i at ryge. Det mest ambitiøse skridt mod en røgfri fremtid i 13 år og en stor sejr for folkesundheden, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Fire ud af fem danskere bakker op om planen.
Læs mere om handleplanen

Ældre lægemiddel kan blive ny behandling af blærekræft

Ny forskning fra blandt andet Kræftens Bekæmpelse giver håb om, at lægemidlet Irofulven kan være en effektiv behandling til en gruppe patienter med blærekræft, der har en særlig genetisk variant af sygdommen. Behandlingen har vist lovende resultater i laboratorieforsøg, og forskerne håber snart at kunne afprøve den på patienter.
Læs om forskningen

Forskning vil forebygge høretab hos børnekræftoverlevere

I et stort europæisk forskningsprojekt – som Kræftens Bekæmpelse deltager i – sætter man fokus på de høreskader, som nogle børn oplever efter behandling med en specifik type kemoterapi. Målet er bedre at kunne tilpasse behandlingen til børnene og derved undgå høreskaderne.
Læs mere om forskningen

Det skriver andre medier om kræft
 

Ny måling: Unge under 18 år skal ikke kunne købe alkohol

(Altinget Sundhed 18-12-2020)

Knap tre ud af fire danskere ser gerne, at det bliver forbudt at sælge alkohol til unge under 18 år. Det viser en meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget. 72 procent er enten helt eller delvist enige i, at der bør indføres en aldersgrænse på 18 år for køb af alkohol i Danmark. Der er opbakning blandt både rød og blå bloks vælgere. 12 pct. er imod. To af regeringens støttepartier vil hæve aldersgrænsen. S har endnu ikke taget stilling til spørgsmålet, siger sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff (S).
Artiklen kan være bag betalingsmur

Podcast: 'I får børn. Jeg får kemo'

(Radio Loud 17-12-2020)

Ditte er 28 år gammel og klar på livet med kæresten Christian, da hun får diagnosen lymfekræft i stadie 4 med spredning til lungerne. Ditte stilles over for et valg: Vil du have den mest effektive behandling, som med stor sandsynlighed ødelægger din fertilitet? Eller vil du have en mindre effektiv behandling, som måske ikke vil skade din fertilitet? Ditte køber en mikrofon og vælger at optage sine tanker til sine efterladte, hvis hun ikke overlever kræften og kemoen.
Hør podcasten

Ny guide skal give uhelbredelig syge hurtig lindrende hjælp

(Propatienter 16-12-2020)

Alt for få mennesker med uhelbredelig sygdom får den lindrende behandling, de egentlig har behov for. Det skal en ny guide fra Region Hovedstaden nu forsøge at gøre op med.
Læs artiklen

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Året set med frivillige øjne

Kræftens Bekæmpelse har 46.000 frivillige, som brænder for at gøre en forskel for kræftramte og deres familier. Men hvordan afholder man frivillige aktiviteter, når coronavirus spænder ben for planerne, og deltagerne måske oven i købet er i risikogruppen? Fem frivillige ser tilbage på et meget anderledes 2020.
Læs om de frivilliges erfaringer

Frivillige i Horsens har succes med at sy genbrug om til stofposer

Siden foråret 2019 har Annalise og Else, som er frivillige i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Horsens, produceret klimavenlige stofposer ud af brugt stof, duge og sengetøj, som ikke kan sælges i butikken. Poserne sælger som varmt brød og bruges til alt fra indkøbsnet til klimavenlig julegaveindpakning.
Læs om de fine poser, der går som varmt brød