Kroonenberg Groep en Guerrilla hebben overeenstemming bereikt voor een langdurige huurovereenkomst voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225, dat momenteel ingrijpend wordt verbouwd.
NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Gamebouwer Guerilla naar voormalige Kasbank-gebouw

Kroonenberg Groep en Guerrilla hebben overeenstemming bereikt voor een langdurige huurovereenkomst voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225, dat momenteel ingrijpend wordt verbouwd.

Lees meer

Woningen op winkelcentrum Rijkerswoerd Arnhem naar Prime Pitch

Prime Pitch Asset Management heeft van een particuliere belegger een appartementencomplex gekocht in Arnhem, bestaande uit 40 huurwoningen met huurprijzen rond de liberalisatiegrens.

Lees meer

Fund of funds meer in trek

Niet-genoteerde vastgoedfondsen die beleggen in andere vastgoedvehikels zijn steeds populairder bij beleggers. Vorig verdubbelde het nieuw ingelegde kapitaal wereldwijd tot 8,1 miljard euro.

Lees meer
(advertorial)

GRATIS gids t.w.v. € 185,-

Neem nu een abonnement en ontvang GRATIS de Vastgoedmarkt Exploitatiewijzer 2018; dé gids voor vastgoed taxaties en exploitatielasten.

Profiteer direct >

NSI wordt steeds meer kantorenbelegger, leegstand daalt licht

De beursgenoteerde vastgoedbelegger NSI maakt goede vorderingen met de asset-rotatie naar grotere kantoorgebouwen van hoge kwaliteit in de G4. Dat stelt ceo Bernd Stahli in het halfjaarbericht 2018.

Lees meer

JLL: ‘lichte daling beleggingsmarkt’

In de eerste helft van 2018 werd volgens JLL voor 8,7 miljard belegd in Nederlands vastgoed. Vergeleken met het recordjaar 2017 een daling van 7 procent

Lees meer
(advertorial)

Thema: Gasloze woningmarkt - 11 sep


Bezoek op 11 sep de kennis- en netwerksessie over de thema Gasloze woningmarkt. Van 8-11 uur bij JLL aan de Zuidas.

Duurzaamheidsexperts en woningbeleggers zullen het laatste nieuws, hun inzichten en rendabele strategieën delen. Keynotes van Altera Vastgoed, Bouwinvest, onderzoeksresultaten en meer. 

Lees meer en schrijf u in >

Honderden miljoenen voor fondsen Bouwinvest

Nieuwe investeerders hebben in de eerste helft van dit jaar totaal 395 miljoen euro toegezegd aan twee fondsen van Bouwinvest, waarvan 300 miljoen is bestemd voor het Bouwinvest Residential Fund.

Lees meer

Huurders ontevreden over verduurzaming woningen ASR

De verduurzaming van Utrechtse 216 woningen van ASR door BAM is verre van vlekkeloos verlopen, melden huurders een klein jaar later.

Lees meer
(advertorial)

Thema: Projectontwikkeling - 4 okt

 

Geïnspireerd op het bekende programma van tv-presentator Twan Huys. De Vastgoedmarkt-variant kent twee gasten, die hun inzichten in het vakgebied delen aan de hand van vragen van de moderator.

Op 4 oktober in de middag zitten Hans Schröder en Bas van Veggel aan tafel om in gesprek te gaan over projectontwikkeling en vragen uit de zaal te beantwoorden. Locatie is het WTC te Amsterdam.

Schrijf u in en ontvang € 50,- vroegboekkorting >

Record aan vastgoedbeleggingen in eerste half jaar

In de eerste helft van 2018 is er voor ruim 10 miljard euro belegd in Nederlands vastgoed. Nooit eerder lag het beleggingsvolume zo hoog in een eerste half jaar.

Lees meer

KKR en Round Hill kopen voormalig Oudenrijn Ziekenhuis

KKR en Round Hill Capital hebben via  een nieuwe joint venture het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht gekocht met het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten en starterswoningen te realiseren.

Lees meer

Annexum verwerft supermarktportefeuille

Vastgoedbeleggingsmaatschappij Annexum heeft een supermarktportefeuille verworven van Accres Real Estate.

Lees meer
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Vacature Capital Value: Vastgoedadviseur Woningbeleggingen
Lid Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stadlander
Vacature Maarsen Groep: Property Manager (technisch)

HET NIEUWS VAN

Jeroen van der Weerd

Onlangs berichtte Vastgoedmarkt over de nieuwe cijfers van het CBS waaruit blijkt dat de detailhandel in de maand mei 2018 3,4 procent meer heeft omgezet dan in dezelfde maand in 2017. Ook online was sprake van een forse groei: 13,5 procent meer omzet dan in mei 2017. Binnen de levensmiddelenbranche is de groei 4,5 procent en komt volledig voor rekening van de supermarkten, mede dankzij een hoger verkoopvolume.  De omzet van de speciaalzaken is nagenoeg stabiel, terwijl het verkoopvolume daalde.

De supermarktomzet blijft dus hard groeien. Het afgelopen half jaar heb ik talloze supermarkten bezocht. Niet om boodschappen te doen, maar voor diverse projecten. Verbazingwekkend is de innovatiedrift bij vrijwel alle formules om de fysieke supermarkt zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Aldi geeft volop gas met het Aniko-concept, Jumbo laat met de nieuwe Foodmarkt in Leidsche Rijn zien wat de meerwaarde van La Place is en Albert Heijn maakt indruk met het nieuwe vers concept dat na een pilot in Hoofddorp nu verder landelijk wordt uitgerold. In zijn nieuwe supermarkt in Woudenberg laat Hoogvliet zien welke nieuwe technologieën er zijn om boodschappen doen niet alleen leuker, maar vooral ook efficiënt en gemakkelijker te maken.

Hoewel de groei van online boodschappen doen nog altijd indrukwekkend is, lijken de formules het onlinekanaal als bijzaak terecht zien. Terecht, want de online consumentenomzet van supermarkten bedraagt volgens het platform Supermarkt en Ruimte niet meer dan 2 procent. Peanuts dus, op een totale omzet van bijna 36 miljard euro die jaarlijks met zo’n 3 procent groeit. Locatie en innovatie, daar gaat het om bij supermarktlocaties! Laat dat nou net het thema zijn van het Supermarktvastgoedcongres op 8 november 2018.

Over de auteur:
Jeroen van der Weerd, directeur Bureau Van der Weerd

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.