Gawalo
Online versie
Gasaansluitplicht nieuwbouw vervalt definitief op 1 juli 2018

De gasaansluitplicht voor nieuwbouwwoningen vervalt definitief vanaf 1 juli 2018. Dat is bekendgemaakt in het Staatsblad van 8 mei 2018.

Lees verder >
Nog volop subsidie voor warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel en biomassaketel

Er is dit jaar nog volop subsidie beschikbaar voor duurzame verwarmingstoestellen als warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels.

Lees verder >
Prefabwoning met warmtepomp in één dag ‘verwarmingsklaar’

’s Ochtends zijn alleen de fundamenten zichtbaar en ’s avonds draait de warmtepomp in de prefab-woning van VolkerWessels. Zie daar het voordeel van het concept MorgenWonen in een notendop. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
NU GRATIS TOEGANG TWV €25,-
Heeft u al een toegangsbewijs tot de beurs Renovatie 2018? Een ticket voor hét B2B platform voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren kost normaal €25,-, maar is TIJDELIJK GRATIS voor u als lezer van deze nieuwsbrief van Gawalo. Meld u nu aan! 
Duurzaamheidskeurmerk voor woningen: DGBC Woonmerk

Dutch Green Building Council heeft een duurzaamheidskeurmerk voor woningen ontwikkeld: het DGBC Woonmerk. Het woonmerk is een laagdrempelige tool die de duurzaamheidsprestatie van een woning integraal beoordeelt.

Lees verder >
‘Installateurs kunnen goed verdienen aan ventilatiesystemen’

Ventilatiesystemen zijn vaak een sluitpost bij de bouw. De gevolgen zijn niet ingeregelde systemen, te krappe kanalen en geen aandacht voor het installatie- en onderhoudsproces. Toch kunnen installateurs goed verdienen aan ventilatiesystemen, als ze met het juiste aanbod komen.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Toekomstbestendige boerderij in Hank: puzzelen in de polder

Hoe maak je van een 125 jaar oude boerderij een toekomstbestendig gebouw met NOM-predikaat? Met die duurzame puzzel ging familie Floren uit Hank de afgelopen jaren aan de slag. 

Lees verder >
Leemanstoren: logistieke uitdaging voor installateur en groothandel

Een postzegellocatie, tunnelbouw en een beperkt aantal kraanbewegingen: drie factoren die de bouw van de Leemanstoren, een grote studentenflat in Den Haag, tot een echte uitdaging maken. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Energie-efficiënte aandrijfsystemen: pak nu je kans
Energiebesparing staat hoog op de agenda. Er wordt breed gekeken naar besparingsmogelijkheden en daaruit blijkt dat het optimaliseren van industriële aandrijfsystemen zeer kansrijk en effectief is. Niet alleen milieuwinst, maar ook economisch voordeel ligt binnen handbereik.  Welke rol kan de installatiebranche spelen in een optimalisatieslag?
Blog
Heeft de cv-installateur de kennis en kunde om een warmtepomp te installeren?

In 2050 moeten we gasvrij wonen. Volgens verschillende partijen moeten we zelfs vanaf 2021 oude cv-ketels verplicht vervangen door duurzame alternatieven. Maar hebben Nederlandse installateurs de kennis en kunde daarvoor in huis?

Lees verder >
Whitepaper
Duurzame warmte opslaan in zomer en winter

Als je het hele jaar door over duurzame warmte wilt beschikken, moet je ervoor zorgen dat je een voorraadje achter de hand hebt. Hoe doe je dat op de meest efficiënte en duurzame manier?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright