De inwerkingtreding van de verplichtingen uit de 'Gasketelwet' is per 1 april 2022 niet haalbaar.
Gawalo
Online versie

 

Gasketelwet: inwerkingtreding verplichtingen uitgesteld
Op 1 oktober 2020 trad het wettelijk stelsel ‘certificering werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties’, beter bekend als de Gasketelwet, in werking. Per 1 april 2022 zouden bedrijven gecertificeerd moeten zijn om werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties te mogen uitvoeren. Die datum is nu opgeschoven.
Lees verder >
De toekomst van de warmtepomp in cijfers
De marktomvang van het aantal warmtepompen zet vooralsnog door, maar er is een aantal ontwikkelingen die deze trend de komende tijd mogelijk kunnen afremmen. Dat stelt het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2021.
Lees verder >
Klimaatunit voor koeling én ventilatie
Icecube is een modulaire compacte plafondunit voor koeling en ventilatie, opgebouwd uit modules die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Dutch Climate Systems won hiermee de Innovative Energy Solutions Award 2021.
Lees verder >
Met een warmtebatterij van het gas af
De FlexTherm Eco warmtebatterij is een compacte bufferopslag voor warmte. Veldtesten op The Green Village moeten uitwijzen of je met een warmtebatterij een jaren-70-woning met radiatoren van het gas kunt halen.
Lees verder >
Succesvolle start waterstof opslag  
Gasunie meldt dat het de afgelopen weken met succes op een veilige manier waterstof in de ondergrond heeft ingebracht.  
Lees verder >
Sponsored content
Waarom een warmtepomp graag samenwerkt met een warmtepompboiler
Een warmtepompboiler is -samen met een warmtepomp- een energiezuinige manier om woningen duurzaam te verwarmen. Het elektriciteitsverbruik wordt tot een minimum beperkt doordat de boiler gebruik maakt van de aanwezige binnen- en buitenlucht. Zo ondersteunt een warmtepompboiler op een duurzame manier bij het maken van warm water.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright