Gawalo
Online versie
Gasketelwet loopt weer vertraging op
De invoering van de ‘Gasketelwet’ wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Ook de verplichte CO-certificering gaat daardoor pas over enkele maanden in. De wet die cv-monteurs verplicht om een bewijs van vakmanschap te halen, loopt hiermee al anderhalf jaar vertraging op.
Lees verder >
Ventilatiewarmtepomp plaatsen: waarom en hoe?
“Wat zijn voor mijn klanten de voordelen van de ventilatiewarmtepomp?” en “Waar moet ik op letten bij plaatsing van een ventilatiewarmtepomp?” Deze vragen krijgt Inventum Technologies het vaakst van installateurs. Hierbij de antwoorden.
Lees verder >
Eerste waterstofwijk in Hoogeveen stap verder
Met de aanvraag van enkele miljoenen aan subsidie is een nieuwe stap gezet naar de realisatie van de eerste waterstofwijk in Nederland. Diverse systeemonderdelen, zoals de waterstof cv-ketel en waterstof leidingsystemen, worden inmiddels getest.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuwe WTW-unit: HRU 400
De nieuwe WTW-unit van Itho Daalderop, de HRU 400, is een unit die geschikt is voor woningen waar grotere capaciteit nodig is. Met een debiet van 400 m3/h bij 200 Pascal is dit een zeer krachtige unit. Naast zijn prestaties heeft de unit het laagste geluidsniveau naar de woning.
Kosten afsluiting van gas gehalveerd
Netbeheerders hanteren relatief hoge kosten om een gasaansluiting af te sluiten. Nu is er een compromis voor de korte termijn.
Lees verder >
Uitgekiende installaties laten miljoenen kazen drogen en rijpen
De betrokken installatiebedrijven mochten zelf het ontwerp doen en kwamen samen tot een optimaal totaalontwerp. Volledig in BIM. En met BREAAM Outstanding als doel. In het nieuwe distributiecentrum van Vergeer Holland worden miljoenen kazen gerijpt en verpakt.
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Sanitair op kantoor: een nieuwe realiteit
Nu we een nieuwe fase in de exitstrategie uit de coronacrisis hebben bereikt, keren werknemers voltijds of deeltijds terug naar kantoor. Beantwoorden de sanitaire voorzieningen op kantoor nog steeds aan de verwachtingen van die medewerkers? 
Lees verder >
Vakbase W-installatie
Bodemenergie opslaan: welke bronsystemen zijn er?
Een bijzondere toepassing van warmtepompen vormen de warmte-koudeopslagsystemen (wko’s). De bodemopslagsystemen die hiervoor nodig zijn, worden aangelegd door gespecialiseerde boorbedrijven. Welke bodemopslagsystemen kunnen zij aanleggen?
Lees verder >
Whitepaper
Ontwerp van een ventilatiesysteem: ventilatiekanalen
Een goed ontwerp van een ventilatiesysteem draagt bij aan de energiezuinigheid van het systeem en aan een gezond binnenklimaat. Ook voor het beperken van geluidsoverlast is het ontwerp bepalend. Niet alleen de ventilatiebox speelt daarbij een rol, maar vooral de ventilatiekanalen.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright