ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-08-2023
Gastón Ávila wordt tiende Argentijn bij Ajax en de zesde in vijf jaar tijd

Argentijnen worden steeds populairder in de Johan Cruijff Arena. Waar de clubgeschiedenis van Ajax zo'n dikke vijf jaar geleden nog slechts vier Argentijnen rijk was, wordt Gastón Ávila, die overkomt van Royal Antwerp, alweer de tiende Argentijn in Amsterdamse dienst. Ajax shopt vaker in Zuid-Amerika en ook op de tribunes kunnen ze het Argentijnse Grinta wel waarderen. Een tienjarig jubileum waar we op terugkijken met een blik op de voorgangers.


lees verder
FC transfervrij: deze spelers zijn nog gratis op te pikken

Versterkingen hoeven niet veel geld te kosten. Sterker nog: ze zijn gratis op te pikken. We zetten een aantal spelers op een rij die op dit moment transfervrij zijn. Welke speler moet jouw club oppikken nu het nog kan? 

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder
Waarom Ajax, AZ, PSV én Twente volgende week niet in actie komen in de Eredivisie

De Eredivisie is net onderweg en na speelronde twee wordt de ranglijst al een rommeltje. Acht van de achttien clubs spelen speelronde drie namelijk niet op de afgesproken datum. En dat heeft alles te maken met de Europese avonturen van vier Nederlandse clubs.

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Vervelend, lang lijstje: de blessures van Justin Bijlow

Timon Wellenreuther stond zondag opeens onder de lat bij Feyenoord, dat het opnam tegen Sparta. De fans verwachtten Justin Bijlow, maar die bleek een dag eerder een polsbreuk te hebben opgelopen op de training. Voor Wellenreuther was het niet nieuw om voor Feyenoord te keepen, want Bijlow was vorig seizoen ook een tijd lang geblesseerd. De 25-jarige goalie blijkt sowieso blessuregevoelig. ELF zet alle blessures van Justin Bijlow op een rijtje. 

lees verder
Nick Kuipers steunpilaar bij Persib Bandung: "Soms mis ik het georganiseerde en geplande van Nederland enorm"

Nick Kuipers voetbalde jarenlang in de Keuken Kampioen Divisie bij MVV. In 2017 kreeg de centrale verdediger eindelijk de kans in de Eredivisie, maar na ADO Den Haag en een uitleenbeurt bij FC Emmen vond hij de tijd rijp voor iets anders. In 2019 maakte de nu dertigjarige Limburger de overstap naar het Indonesische Persib Bandung. "De liefde die mensen hier voor hun club voelen, zie je misschien alleen in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië en Colombia."

lees verder
Inside the shirt: Real Madrid derde shirt 2023/24

In Inside the shirt neemt ELF Voetbal samen met VoetbalDirect de shirts voor het aankomende seizoen onder de loep. In de tweede aflevering: het nieuwe Real Madrid derde shirt 2023/2024.

lees verder
Ajax neemt Gastón Ávila over van Royal Antwerp: dit moet je weten

Ajax is op zoek naar een nieuwe linksback. Owen Wijndal moest vorig seizoen de vervanger worden van Nico Tagliafico, maar de oud-aanvoerder van AZ viel enorm tegen. Ook Alass Salah-Eddine voldoet nog niet aan de wensen in Amsterdam. Bij Ajax zijn ze zo dorstig voor een nieuwe linksachter, dat er bij Olympique Lyon werd aangeklopt om Tagliafico terug te halen. Dat bleek onmogelijk. Nu wil Ajax een andere Argentijn halen: Gastón Ávila van Royal Antwerp. 

lees verder