Gawalo
Online versie
Gasverbruik gaat flink stijgen door elektrificatie

Uit onderzoek blijkt dat de vraag naar gas flink stijgt door de elektrificatie van gebouwen, woningen en vervoer. Vermindering van de energiebehoefte van woningen is belangrijke optie om de vraag naar gas te beteugelen.

Lees verder >
‘Buurtcentrale’ voor duurzaam wonen zonder aardgas

De Buurtcentrale, een collectief warmte-energie opwekkingssysteem, is de winnaar van de Urban Energy Challenge. De ideeënwedstrijd voor studenten en starters werd georganiseerd door Alliander, BAM Wonen, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Ennatuurlijk.

Lees verder >
Actieplan instroom technische vakmensen in Gelderland

De provincie Gelderland, vakbonden, brancheorganisaties, opleidings- en ontwikkelingsfondsen, praktijkopleidingsbedrijven en mbo- en hbo-instellingen in Gelderland hebben de handen ineen geslagen om het groeiende tekort aan technische vakmensen in de regio aan te pakken.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Panasonic Aquarea Service Cloud
De nieuwe Aquarea Service Cloud maakt preventief onderhoud en het op afstand fine-tunen van het systeem mogelijk via een simpele en intuïtieve user interface. Het vereenvoudigt en versnelt onderhoudswerkzaamheden op locatie, omdat storingsinformatie vooraf is in te zien.
Innovatietender aardgasvrij

Voor iedereen die innovatieve ideeën heeft over de gebouwde omgeving aardgasvrij maken, is er de innovatietender van RVO.nl.

Lees verder >
Vakkundig energieneutraal bouwen en installeren

De BuildUpSkills-conferentie op 5 juni bij MBO Amersfoort heeft als titel ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Neem controle over uw MEP-sparingen in Revit

U kunt nu eenvoudig sparingen aanmaken op plaatsen waar MEP- en bouwkundige elementen elkaar doorkruisen in Revit. Na het genereren van de sparingen kunt u uw sparingsverzoek uitwisselen met de constructeur.

Lees verder >
Steeds meer bedrijven zien het belang van BIM-certificatie

Nu het gebruik van BIM (Building Information Modelling) in de bouw toeneemt, ontstaat er ook steeds meer behoefte aan BIM-certificatie. Door zich te certificeren kunnen bedrijven hun klanten meer zekerheid bieden en dat geeft hen een duidelijk voordeel op hun concurrenten. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
De REZ luchtbehandelingskast
De Reznor REZ combineert de voordelen van decentrale verwarming met extra flexibiliteit, kracht, efficiëntie en gebruiksgemak. Wij bouwen de luchtbehandelingskast samen met u op maat van uw klant, zodat u de laagste levensduurkost kan garanderen. 
Blog
Heeft de cv-installateur de kennis en kunde om een warmtepomp te installeren?

Verschillende organisaties zijn van mening dat we vanaf 2021 oude cv-ketels verplicht moeten vervangen door warmtepompen of andere duurzame alternatieven. Maar hebben Nederlandse installateurs daarvoor de kennis en kunde in huis ?

Lees verder >
Is de installatiebranche klaar voor een energieneutraal Nederland?

In 2050 moet Nederland volledig energieneutraal zijn, zo pleit de overheid. Het verminderen van aardgasverbruik is hierbij een belangrijke maatregel. Cv-installaties worden op grote schaal vervangen door warmtepompen. Een goede ontwikkeling, maar is de installatiebranche hier al klaar voor?

Lees verder >
Whitepaper
Schoon Drinkwater

We hebben in Nederland het schoonste drinkwater ter wereld. Waarom is het dan toch belangrijk om water te filteren? Daar zijn enkele goede redenen voor. Dat leest u in deze gratis whitepaper van BWT.

Lees verder >
Duurzame warmte opslaan in zomer en winter

Als je het hele jaar door over duurzame warmte wilt beschikken, moet je ervoor zorgen dat je een voorraadje achter de hand hebt. Hoe doe je dat op de meest efficiënte en duurzame manier?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright