In deze donkere decemberweken zijn er genoeg dingen om moedeloos van te worden. Coronabeperkingen waar geen einde aan lijkt te komen, zorgen over onszelf of onze geliefden… En op het wereldtoneel zien we beelden van vluchtelingenstromen, natuurrampen en andere crises.

Waar is God in dit alles, heeft Hij de touwtjes nog in handen? Die vraag staat centraal in de nieuwe aflevering van ‘Visioenen voor vandaag’. Nynke Dijkstra vindt troost in het feit dat het leed in Openbaring niet ‘weggepoetst’ wordt. “De realiteit is heel vaak zwaar en verschrikkelijk, maar God is daar dwars doorheen gegaan.”

Een goede zondag!

Gebed: Tussen de regels

O God,
Er zijn momenten
waarop de geschiedenis
ons voorkomt
als een gesloten boek.
Dan begrijpen wij
de zin niet
van de donkere bladzijden
die eraan worden toegevoegd,
in elke tijd opnieuw.
Mag de geboorte
van Jezus uw Zoon
ons oog geven
voor het wit tussen de regels
dat het verhaal van de wereld
bij elkaar houdt –
het licht van uw liefde.
Amen

- Ds. Margreet Klokke

 (n.a.v. Openbaring 5/6, het openen van de boekrol)

Podcast Openbaring & het kwaad
Waar is God in een wereld met natuurrampen, oorlogen en crises? Heeft Hij de touwtjes nog in handen? Een gesprek met theoloog Nynke Dijkstra. “Ik denk ook wel eens: het heeft al wel heel lang geduurd. Wordt het niet eens tijd dat het ervan komt, de definitieve doorbraak van het Koninkrijk?”
Beluister de podcast
Oud & jong Liefde voor de psalmen
Jongeren in de kerk vinden het liturgisch gezien allemaal maar ouderwets, dacht Adri Guijt (63) uit de Julianakerk in Veenendaal. Dat valt mee, ontdekt hij in gesprek met kerkgenoot Kor Post (26). “Ik wist niet dat jij zo van de psalmen houdt!”
Lees het artikel
Griekenland Zo helpt Kerk in Actie vluchtelingenkinderen
In aanloop naar Kerst vraagt Kerk in Actie aandacht voor de schrijnende verhalen van vluchtelingenkinderen in Griekenland. Partnerorganisaties van Kerk in Actie doen er alles aan om hen te helpen, onder andere met overlevingspakketten, opvang, voedsel, onderwijs en juridische hulp.
Lees het artikel
Tip: doe mee aan The Passion 40daagse
Het moet nog Kerst worden, maar in veel gemeenten wordt al nagedacht over de Veertigdagentijd 2022. Wil je in deze periode eenvoudig en coronaproof een paaswake en concert organiseren? Doe dan in aanloop naar The Passion mee met The Passion 40daagse!

>> Meer informatie
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2021 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.