'Niet lullen maar testen'
NRCVandaag
Abonneer nu
Dinsdag 4 augustus 2020
nrc.nl/vandaag
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
Goedemorgen NRC-lezer. Dit is vandaag belangrijk:
Misstanden onder arbeidsmigranten
Uitzendbureaus spelen een cruciale rol in hoe arbeidsmigranten behandeld worden. Één op de vijf bedrijven die migranten inhuren, voeren daar geen controles op uit. „Het lijkt alsof ze bewust wegkijken.”
Verdwenen vrijheden
Hongkong verandert in een ijzingwekkend tempo in een stad waar iedereen op zijn tellen moet passen. Sinds de omstreden veiligheidswet is ingevoerd verdwijnen fundamentele democratische vrijheden
Voorlichtingscampagne corona
Niet lullen maar testen staat op de shirts van Rotterdamse studenten die campagne voeren. Studenten laten zich niet snel testen en zijn moeilijk te bereiken voor contactonderzoek. „Het lijkt een ver-van-mijn-bed-show geworden.” 
Pabo op de Universiteit
Er werden maar liefst 187 bezwaren tegen de oprichting ingediend, maar hij kwam er toch: de volledig universitaire 'pabo'. De eerste studenten zijn nu klaar. „Ik denk dat ik die kritische blik kan brengen.”
Populair videomedium
Microsoft wil het Chinese sociale medium TikTok overnemen. Een buitenkans, die ook problemen met zich meebrengt tijdens een Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. Wat wil de softwaregigant met TikTok?
Column Guus Valk
Het bijzondere aan deze tijd is dat iedereen zijn eigen coronacrisis kan boetseren, schrijft Guus Valk. „Een wildvreemde man stapte op mij af: ‘Ik ben Martin, en ik schud gewoon handen.’” 
Terwijl Je Sliep
•   Volgens de Surinaamse president Chan Santokhi heeft de regering-Bouterse hem opgezadeld met een schuld van drie miljard dollar. Ook zou zeker vier miljard dollar aan inkomsten onvindbaar zijn.
•   Een openbaar aanklager in New York heeft met spoed om de belastingaangiftes van president Trump gevraagd. Volgens de aanklager zijn er aanwijzingen voor een vast patroon van criminele activiteiten voordat Trump president werd.
•   Latijns-Amerika heeft meer dan vijf miljoen coronabesmettingen, volgens de laatste cijfers. Dat is meer dan een kwart van alle besmettingen wereldwijd.
Veel succes vandaag. Heb je nieuws of commentaar of 187 bezwaren? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC