Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 16 januari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AFM gaat gebruik AI door controlerend accountants inventariseren
De AFM heeft dit jaar de impact van technologie en digitalisering benoemd als een van de prioriteiten in het toezicht op de accountancysector. Actiepunt is onder meer een inventarisatie onder accountantsorganisaties naar het gebruik van technologische innovaties en AI in de wettelijke controle. Op de 2024-agenda staat verder onder meer een onderzoek naar hoe accountants […]
Lees verder »
SRA: meer transparantie accountants alleen als dat wettelijk wordt vastgelegd
De roep om meer transparantie door accountants gaat in tegen de huidige wet- en regelgeving, zo reageert de SRA op de discussienotitie ‘Geheimhouding ontrafeld’ van de NBA-stuurgroep Publiek belang. De vereniging vindt dan ook dat een eventueel besluit tot meer bekendmaking allereerst wettelijk verankerd zal moeten worden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dat is professionaliteit á la Louis

Professioneel, menselijk. Een tikkie eigenwijs. Bij Crowe Foederer zien we veel gelijkenissen met de opvattingen van Louis van Gaal. Dat merk je ook op onze werkvloer. Hier maak je samen met het team het verschil voor klanten. Niet alleen in wat je doet, maar vooral ook hoe je dat doet. Nieuwsgierig?

komwerkenbijcrowefoederer.nl »
Crowe Foederer groeit met 14 procent en strikt Louis van Gaal
Crowe Foederer heeft vorig jaar de omzet met 14 procent weten te vergroten tot bijna 84 miljoen euro. Om jong talent aan te trekken is een nieuwe wervingscampagne gestart onder de noemer ‘á la Louis’, waarvoor voormalig bondscoach Louis van Gaal is gestrikt.
Lees verder »
NBA-leden zien aantrekkelijkheid beroep als belangrijkste thema
Leden verwachten van de NBA vooral vakinhoudelijke ondersteuning en vinden zelf de aantrekkingskracht van het beroep het belangrijkste actuele thema, zo blijkt uit ledenonderzoek. De NBA vindt het rapportcijfer dat de leden geven zelf wat mager.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Boost je rapportageprocessen met Visionplanner

Ontdek Visionplanner’s Winter Boost! Vernieuwd design, verbeterde navigatie en krachtige rapportages. De nieuwste updates – inclusief de digitale AI assistent VAIA – tillen jouw jaarrekeningen en tussentijdse rapportages naar het volgende niveau. Klaar om cijfers te vertalen naar inzicht? Ontdek de toekomst van accountancy op onze website.

Ontdek de innovaties »
AV-Top 50 | Het & you-moment van Aliriza Demirtas
Je hebt accountancy gestudeerd. Of je wilt werken en leren tegelijk. Welk kantoor past bij jou? En waar komen je persoonlijke doelen het best tot hun recht? Aliriza Demirtas koos bewust voor een top 10 kantoor. En zag zijn gezicht ineens achter op een stadsbus.
Lees verder »
Oxfam vraagt weer om extra belasting voor megarijken
Oxfam heeft aan de vooravond van de bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos de inmiddels traditionele oproep gedaan om het vermogen van de zeer rijken te gaan belasten. In ons land is de organisatie een petitie gestart om belastingverhoging voor de veelbezitters op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De informatiebehoefte van agrarische ondernemers groeit
De agrarische sector heeft de afgelopen jaren veel te maken gehad met veranderende regelgeving op het gebied van duurzaamheid, stikstofproblematiek en uitkoopregelingen. En de daarbij behorende aanpassingen voor een efficiënte, voldoende geautomatiseerde bedrijfsvoering. Erik Versteeg, mede-eigenaar van Vallei Accountants Agri, geeft in dit artikel zijn visie op de ontwikkelingen in de agrosector en de impact […]
Lees verder »
Wettelijk minimumloon in juli 1,2 procent omhoog
Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli met 1,2 procent omhoog en wordt daarnaast geïndexeerd. Dat staat in een spoedwet die maandag naar de Tweede Kamer is gestuurd. De Raad van State was kritisch op de dure koppeling van het minimumloon aan de AOW, maar die is gehandhaafd.
Lees verder »
Personalia | Onguard breidt managementteam uit
Visma-dochter Onguard heeft het managementteam uitgebreid met finance director Martin van den Ham en people & culture director Eric-Jan Pouw. Daarnaast zijn de portefeuilles herverdeeld om de klant meer centraal in de organisatie te stellen.
Lees verder »
Helft zzp’ers doet boekhouding zelf
Heeft een zzp’er nog een accountant nodig? Bijna de helft doet de administratie zelf, blijkt uit onderzoek van Boekhouder.nl. De vergelijker waarschuwt dat de doe-het-zelver onder de zzp’ers risico’s loopt op boetes of gemiste fiscale voordelen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Nieuwe benoemingen bij De Hooge Waerder
‘Belasting simpeler maken goed voor de economie’
Rapport Grant Thornton inzet van kort geding: alleen voor opdrachtgever of ook voor anderen?
‘Accountant en fiscalist sluiten deal met justitie over grootschalige belastingfraude’
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy
Markus Verbeek Praehep
22 januari 2024
Fiscalistenoverleg
Extendum
16 februari 2024
Online Excel Expert-training voor de accountant: data analyseren met (draai)tabellen
Accountancy Vanmorgen
6 maart 2024
VACATURES
(Gevorderd) Assistent accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Accountant AA (junior)
Jobs in Finance
Junior belasting adviseur in Waalwijk
Moore DRV
Waalwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN