Gebruik van energielabel onder huizenbezitters groeit fors

3 years ago


Text only:

Maandelijkse nieuwsbrief van het project Samen Energie Besparen van Vastgoed Belang, belangenbehartiger van de particuliere vastgoedbelegger.


Nieuwsbrief Nummer 7 2015


"Vastgoed Belang wil dat in 2020 80% van het bezit van onze leden een energielabel C of hoger heeft. Dat geldt zowel voor kantoren, winkels, zorgcentra als woningen."


Voorkom boetes: Zorg voor een Energielabel of Energie-Index!


Indien u vanaf 1 juli 2015 geen energielabel kunt overleggen kan een bestuurlijke boete worden opgelegd van € 405,= per woning of € 20.250,= voor een niet –woning. Zie het 'Dossier Energielabel' op de website www.samenenergiebesparen.nl of hoofdstuk 7.5 in het Handboek voor de verhuur en exploitatie van vastgoed 2015/2016 (blz. 304 t/m 307).
De helpdesk voor professionals is tijdens werkdagen bereikbaar via 088 042 42 42, kies: optie 4, Energielabel (8.30 - 17.00 uur) of klantcontact@rvo.nl.

Beste lezers,


Nieuwsbrief 7 van dit jaar alweer! Met dit keer nieuws over het Energielabel (zie ook ons dossier). Zoals al eerder gemeld begint
de Inspectie Leefomgeving en Transport (LTI) is per 1 juli begonnen met handhaving op de energielabels. De eerste keer in gebrekestelling levert nog geen boete op maar krijgt u nog een kans om een label aan te vragen. Voldoet u niet aan de daarbij gestelde termijn dan kan een bestuurlijke boete worden opgelegd.
Ik word de laatste weken veel gebeld of het label wel of niet verplicht is. Bij transactiemomenten (verkoop, verhuur) bent u verplicht om een label te kunnen overleggen op straffe van een bestuurlijke boete van maximaal €405,- voor woningen en € 20.250,- voor niet-woningen. Daarnaast dient u als u een woning verhuurt onder de liberalisatiegrens (€ 710,-)tevens te beschikken over een Energie-Index (EI) om geen kostbare punten in het WWS te verliezen en te worden geconfronteerd met een huurverlaging.
Ook gaat de Nieuwsbrief kort in over de voorgenomen wijzigingen in de STEP-regeling en de FEH. In de Nieuwsbrief van augustus hopen wij u meer informatie te kunnen verstrekken.
Veel leesplezier,
Cees Jonker, projectleider energie en duurzaamheid bij Vastgoed Belang.
Steeds meer woningtransacties met energielabel
In 2015 zijn er steeds meer woningtransacties waarbij een energielabel wordt overhandigd. Uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat er ruim 180.000 voorlopige labels definitief gemaakt zijn. Ook zijn er bijna 100.000 Energie Indexen geregistreerd. Lees verder op de website van Samen Energie Besparen.
Nieuwe functionaliteiten voor website energielabelvoorwoningen.nl
De website energielabelvoorwoningen.nl heeft een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen zoals het regelen van het energielabel na verkoop. Lees verder op de website www.samenenergiebesparen.nl.
Zo vraag je een energielabel op papier aan
Woningeigenaren kunnen ook nog via een papieren formulier hun definitieve energielabel aanvragen. De woningeigenaar moet een volmacht invullen (ten behoeve van RVO.nl) voor het kiezen van een erkend deskundige. Bekijk hier de criteria.
Vastgoed Belang
Vastgoed Belang is een belangenbehartiger van particuliere beleggers in vastgoed, die goed zijn voor 60% van de jaarlijkse investeringen in vastgoed. Die belangenbehartiging richt zich op verbetering van het rendement, dat met name door het overheidsbeleid in de exploitatie van (zelfstandige) woningen en utiliteitsgebouwen zorgen geeft.
Samen Energie Besparen
Cees Jonker
Vastgoed Belang
Prestatievergoeding voor nul-op-de-meter woning
Verhuurders die hun woningen tot een (bijna) energieneutrale woning of nul-op-de-meter woning renoveren, mogen een energieprestatievergoeding aan hun huurders vragen. Dit staat in een wetsvoorstel van de ministers Stef Blok (Wonen en Rijksdienst). Lees meer bij de Rijksoverheid.
“Woningmarkt Nederland groeit met 10 procent”
De Nederlandse woningmarkt herstelt zich dit jaar. Zowel het aantal verkopen als de verkoopprijzen nemen toe t.o.v. 2014. Lees het complete bericht op de website van www.samenenergiebesparen.nl.  
Energieverspilling door oud ventilatiesysteem
Huishoudens met een oud ventilatiesysteem verspillen energie.
Een oude ventilatiebox verbruikt 80 euro per jaar aan stroom, meer dan de lasten van een koelkast en wasmachine bij elkaar.
Lees het complete bericht op de website van www.samenenergiebesparen.nl.
Website Publieke Energiefondsen gelanceerd
De website Publieke Energiefondsen geeft een overzicht van alle bestaande revolverende energiefondsen in Nederland. Met de fondsen worden duurzame energieprojecten (her) gefinancierd. Bekijk het complete bericht hier.
Blok past opzet STEP-subsidie aan
Minister Blok van Wonen heeft de voorwaarden voor de STEP-subsidie aangescherpt. Reden zijn ‘omvangrijke onregelmatigheden’ bij de aanvraag ervan. Voornamelijk woningcorporaties hebben onjuiste data overlegd bij de aanvraag van de subsidie. Lees hier verder.
Uitgelicht: Duurzaamheidslening SVn
Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) heeft ook een duurzaamheidslening waarvan woningeigenaren gebruik kunnen maken. De Duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. De hoogte van de lening is afhankelijk van de regeling van uw gemeente of provincie. Tot een bedrag van € 7.500,- geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een rentekorting van 3% op de 10- of 15-jaars vaste rente van SVn (minimaal rentepercentage 0,50%). De lening wordt onderhands en als jaar annuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.
Share
Tweet
Forward
Share
+1
© 2015 Vastgoed Belang
U heeft zich aangemeld voor updates van Samen Energie Besparen, een project om energiebesparing onder de leden van Vereniging Vastgoed Belang te bevorderen.
Dit bericht is verzonden aan Nnewsletter@newslettercollector.com.
Heeft u nog verder vragen, neemt u dan contact op met:
Vastgoed Belang
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA Amsterdam
Telefoon: (020) 34 63 123
E-mail: info@vastgoedbelang.nl
Realisatie nieuwsbrief: Wessel Simons (Responsive Media)
This email was sent to Nnewsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vastgoed Belang Ledenservice B.V. · Nachtwachtlaan 20 · Amsterdam, Noord Holland 1058 EA · Netherlands

vastgoedbelang.nl

Categories: Real Estate
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018