Bekijk online
Logeion logo

Tweekly

 
2 november 2022

'Gedrag en communicatie' is het onderwerp van nieuwste aflevering The Peer Review

Gedrag en communicatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zonder communicatie geen gedrag. Geen gedrag zonder communicatie. Communicatie is er altijd. Als het niet in gesproken woord is, dan is het wel non-verbaal. Er worden ontzettend veel onderzoeken gedaan naar gedrag, want het is een complexe materie. Interessante vragen zijn: Hoe zetten wij kennis over het gedrag van mensen in het communicatievak in? Hoe geven we sturing aan het gedrag? En wat zijn inspirerende voorbeelden?

Nederlandse nuance
Loek Houtepen | blog

We leven in een land waarin polderen en rekening houden met elkaar heeft geleid tot een hoog welzijn. Toch is ook in Nederland sprake van een toenemende polarisatie en in een omgeving waar schreeuwen wordt beloond met zendtijd en advertentie-inkomsten, is ophef in opkomst. Een zwartgallig begin van een blog? Juist niet, want ik zie volop kansen voor nuance! En dit is hét moment waarop wij als communicatieprofessionals de broodnodige brug naar nuance kunnen slaan. De sleutel voor het herstellen van de verbinding met de omgeving ligt namelijk bij het zoeken van overeenkomsten en dat zien we terug in de communicatietrend ‘Moreel kompas als leidraad’.

Word jij de nieuwe voorzitter van Logeion?
Wieneke Buurman | blog

Dit is blog nummer 68. Over het feit dat Logeion een nieuwe voorzitter zoekt. Want ik ga aftreden per 30 november a.s. Dan is de Algemene Ledenvergadering (ALV) waarop (hopelijk) een nieuwe voorzitter samen met een aantal nieuwe bestuursleden kan worden benoemd. Kan ik het stokje – of de hamer – straks aan jou overdragen?

Hoe gaan we dit communiceren?
Remco Hoogstraten | blog

Ben je communicatieprofessional bij een publieke organisatie, dan krijg je de vraag 'Hoe gaan we dit communiceren?' vast regelmatig. Op het eerste oog een normale vraag aan een communicatie-expert. Toch? Of toch niet? Wat wordt nu eigenlijk écht gevraagd? Wat als de verwachting is dat een besluit gevoelig ligt en er weerstand komt. Of er is iets niet helemaal goed gegaan. Of helemaal fout. 

Samenwerken aan de professionalisering van het communicatievak

Het Centrum Strategische Communicatie (CSC) jaagt de verbinding tussen de communicatiewetenschap en -praktijk aan. Logeion maakt samen met Partners en Vrienden het CSC mogelijk. Hierdoor bestaan initiatieven zoals de bijzondere Leerstoel Strategische Communicatie, de Strategische Communicatie Challenge en whitepaperreeks CSC Insights. Partners en Vrienden komen twee keer per jaar samen voor een kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk tijdens een voor hen georganiseerde Onder Professoren-bijeenkomst. In deze video nemen we je mee naar Onder Professoren.

Word nu lid en ga gratis naar de online workshop ‘Interculturele communicatie en marketing in een gedigitaliseerde wereld’

We hebben een hele gave aanbieding voor je. Als je nu lid van Logeion wordt, krijg je gratis toegang tot de online workshop: Interculturele communicatie en marketing in een gedigitaliseerde wereld met Sirous Kavehercy (ter waarde van €60). In deze online workshop op 24 november gaat Sirous aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden in op diversiteit, cultuur en de relatie met communicatie. Hoe nemen wij de communicatie van anderen waar? En zij die van ons?

Gids voor het bouwen van een effectieve PR-distributiestrategie
Presspage | Advertorial

Elk merk is afhankelijk van een solide PR-distributie om zijn aanwezigheid in de markt te vergroten. Als je veel tijd en moeite hebt gestoken in het maken van een pers- of nieuwsbericht, is het verstandig om evenveel aandacht te besteden aan het verspreiden van het bericht. In deze whitepaper lees je hoe je een PR-distributiestrategie creëert die een impact heeft. Nu gratis te downloaden!

Young Logeion verlengt samenwerking met Skillstown voor Young Logeion Academy

Na een jaar experimenteren met de online leeromgeving van Skillstown heeft Young Logeion weer opnieuw haar handtekening gezet onder de samenwerking. Via het online kennisplatform Young Logeion Academy kunnen Young Logeion-leden vaardigheden trainen en kennis opdoen in hun eigen tijd. Op deze manier geven wij extra toegevoegde waarde aan het lidmaatschap van Young Logeion. Naast trainingen vind je op het platform ook video's en podcasts die door en voor de Young Logeion-leden zijn gemaakt. Ben je Young Logeion-lid en benieuwd?

Save The Date: nieuwjaars-bijeenkomst op 19 januari

Inmiddels is het een traditie: de Logeion-nieuwjaarsbijeenkomst. Een mooi moment aan het begin van ieder jaar om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk het glas te heffen. Dit jaar vindt de nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 19 januari plaats bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Leden zijn van harte welkom om dan het jaar 2023 samen in te luiden!

Banner_LexisNexis_Newsdesk_1400x400

Extra ledenvoordeel

Profiteer van 20% korting op Congres Polarisatie & Conflict op 17 november 2022

Shirine Moerkerken, Bart Brandsma, Joris Luyendijk e.a. laten zien hoe je kunt omgaan met tegenstellingen in jouw organisatie en delen hun kennis over conflictmanagement en polarisatiestrategie. Hoe werkt polarisatie en hoe kun jij vanuit jouw rol daar op een juiste manier in bewegen en op welke wijze kun je conflicten functioneel inzetten. Een inspirerende dag, inclusief drie boeken.
Lees verder - groene pijl

Leden profiteren van €250 korting op de zesdaagse opleiding Gedragsland

Heb je altijd al meer willen leren over gedragsverandering? En dat het liefst op een moderne, belevingsgerichte manier? Meld je nu met €250 korting aan voor de zesdaagse opleiding Gedragsland: een belevingsgerichte opleiding tot gedragsexpert!
Lees verder - groene pijl

SchaalX Banner Tweekly Logeion - Lin

PubCom22: het Nationaal Congres Publieke Communicatie

Last minute aanmelden?

Donderdag 3 november is het tijd voor PubCom22: het Nationaal Congres Publieke Communicatie.

Meld je snel nog aan

Samen gaan we voor kennisdeling

Maar liefst twaalf partners zijn aangesloten bij PubCom22. Tijdens het congres delen zij hun kennis en expertise over uiteenlopende onderwerpen. Als deelnemer kun je in de middag een van de sessies van onze kennispartners bijwonen.

Ontdek meer

Banner Tweekly Babbage nov22

Vacatures

Gemeente Apeldoorn

Allround Communicatieadviseur Energietransitie (m/v/x)
Apeldoorn | 36 uur

Havensteder

Adviseur Communicatie
Rotterdam | 36 uur

Servicegemeente Dordrecht

Recruitment Team
Dordrecht | 32 uur

Christelijke Hogeschool Ede

Medewerker Interne Communicatie
Ede | 24 - 32 uur

Rijksoverheid

Specialist sociaal intranet
Den Haag | 28 - 36 uur

ODMxsnapchat banner 1400x400

Word lid        Uitschrijven        Privacyverklaring