Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 17 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Geduld fiscus mag een keer opraken
De Belastingdienst hoeft niet  eindeloos geduld te hebben, In een bezwaar- en beroepsprocedure tegen een informatiebeschikking kan een belastingplichtige men niet eindeloos vragen om uitstel van nadere motivering, blijkt uit een uitspraak van Rechtbank Noord-Holland.
Lees meer
 
 
Bij erfenis telt de bloedlijn, niet de praktijk
Achternicht en oud-tante of oma en kleindochter? Hoewel een erflaatster haar achternicht opvoedde zoals een kleinkind, doet dat er niet toe bij de fiscale beoordeling van de relatie. De inspecteur ging terecht uit van de feitelijke bloedlijn, en mocht de verkrijging uit de nalatenschap van erflaatster belasten naar het derdentarief. 
Lees meer
 
Complete rapportgenerator van Visionplanner Advertorial

Het grootste cloudplatform in de accountancy levert niet alleen een super efficiënte SBR jaarrekening, maar komt eind dit jaar ook met een complete rapportgenerator. Met alle bekende onderdelen en veel mogelijkheden voor eigen inrichting & opmaak. Dat allemaal in 1 efficiënte samenstelstraat in de cloud. Efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet.

 
ABN Amro komt met ‘verzilverlening’ voor senioren
ABN Amro wil meer tegemoet komen aan de hypotheekbehoefte van ouderen die hun eigen huis willen verbouwen, of verhuizen. De bank wil voortaan uitgaan van de werkelijke maandlasten van 56-plussers. Het inzetten van overwaarde wordt gemakkelijker. Dat meldt de Telegraaf.
Lees meer
 
 
Senioren vaak kreunend naar de eindstreep
Oudere werknemers met gezondheidsklachten werken vaak door tot hun pensioenleeftijd. Zij kunnen zich geen vervroegd pensioen veroorloven. Dat blijk uit onderzoek dat donderdag is gepubliceerd in het vakblad Economische Statistische Berichten (ESB) en waarover het FD een verkorte voorpublicatie heeft geplaatst.
Lees meer
 
Wissel ervaringen uit met collega-kantoren Advertorial

Neem een kijkje achter de schermen bij ambitieuze accountantskantoren. De Accountancy Tour is een bron voor inspiratie voor moderne accountants die willen groeien.
· Doe inspiratie op voor efficiënt kantoorbeheer en digitale accountancy
· Ontdek het Exact-groeimodel voor accountants

2 PE-uren | Schrijf je gratis in. -> Bekijk de sessies

 
Rabobank weer kredietmachine
De Rabobank is voor het eerst in jaren weer meer gaan uitlenen aan bedrijven. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers over 2018. ‘Onze klanten investeren meer, omdat het goed gaat met de economie’, aldus Rabobank-topman Wiebe Draijer.
Lees meer
 
 
Staatssecretaris geeft vertrouwelijke nota gegevensuitwisseling vrij
De staatssecretaris van Financiën heeft een WOB-verzoek dat betrekking heeft of internationale gegevensuitwisseling van belastingdiensten gedeeltelijk toegewezen.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
‘Rekening afschaffen winstbelasting loopt op’
De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van €2 miljard, meldt het AD.
Lees meer
 
 
NBA stelt gewijzigde assurancerapporten bij beleggingsentiteiten beschikbaar
De NBA heeft gewijzigde assurancerapporten bij beleggingsentiteiten op haar site gezet.
Lees meer
 
 
DNB: bedrijven kwetsbaar bij rentestijgingen
DNB concludeert dat voor bedrijven kwetsbaar zijn bij rentestijgingen. De terugbetalingscapaciteit van bedrijven zou bij een fictieve rentestijging van 200 basispunten in twee jaar tijd, heel snel weer terug zijn op het niveau van tijdens de crisis.
Lees meer
 
 
Headhunterz verliest het van belastingconsulent
Dj en muziekproducer Headhunterz (Willem Rebergen) kan schade die hij heeft geleden door adviezen van belastingadviseur Frank B. niet op hem verhalen. De rechtbank in Amsterdam heeft dat bepaald in een zaak die door de dj was aangespannen. De belastingadviseur heeft altijd ontkend dat hij zijn cliënt aanzette tot belastingfraude.
Lees meer
 
Jeroen Seijsener, Kubus Apeldoorn: ‘Bij nieuwe klanten heb je direct een goed verhaal’ Contentpartner
Jeroen Seijsener is in 2009 gestart met zijn Kubus vestiging in Apeldoorn. Kubus is een coöperatie, bestaande uit samenwerkende administratiekantoren, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs, specialisten en accountants. De organisatie heeft 101 vestigingen in Nederland en biedt dan ook een one-shop-stopping-kanaal aan haar klanten aan. Dit is ook zeker waar Jeroen achterstaat: optimaal fiscaal advies en efficiëntie en […]
 
PE à la Carte 2018 Opleiding
Je kunt je eigen PE-menu samenstellen. Zo geef je op plezierige wijze invulling aan jouw PE-verplichting. Je kunt je voor meerdere bijeenkomsten inschrijven, maar uiteraard kun je ook één bijeenkomst bezoeken. Dit jaar vindt de PE à la Carte plaats bij Bilderberg Hotel De Buunderkamp in Wolfheze. Overnachting behoort tot de mogelijkheden. Extra informatie PE à la […]
 
Secretarieel medewerker (m/v), 32-40 uur Vacature
Wij zoeken bij van helder accountancy, belastingadvies en consultancy ter uitbreiding van het secretariaat een secretarieel medewerker voor de ondersteuning van het team bestaande uit cliëntmanagers en assistent accountants. Heb je net een secretariële opleiding afgerond of heb je al enige ervaring op het secretariële vlak dan zijn wij op zoek naar jou. Wat ga […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn