NT e-mail
De gratis
Weekly
LAATSTE NIEUWS
#
Geduld verladers wordt ook in 2022 op de proef gesteld
Ook in het komende jaar zullen containerschepen waarschijnlijk op grote schaal aanzienlijk later dan gepland in hun bestemmingshavens blijven arriveren.
#
Maersk: geen interesse in expediteurs zoals DB Schenker
Maersk heeft ‘beslist geen interesse’ in een overname van grote expediteurs zoals DB Schenker, als moeder Deutsche Bahn deze omvangrijke logistiek divisie te koop zet.
(advertentie)
#
UTA – Brandstof, tol en plus services
Sinds 1963 biedt UTA zijn diensten aan in Europa en helpt u de administratie van uw bedrijf te vereenvoudigen. Dankzij UTA's telematica-oplossing UTA SmartConnect® en uw UTA One® kunt u uw wagenpark volgen en optimaliseren in Europa.

Meer informatie leest u hier!
#
Braziliaanse overname maakt MSC groter dan Maersk
Het management van de Braziliaanse rederij Log-In Logistica heeft ingestemd met een overnamebod van MSC waarmee de Zwitsers-Italiaanse reus voor een aankoopbedrag van 500 miljoen dollar 67% van de aandelen van het Braziliaanse bedrijf in handen krijgt. De ruim 15.000 teu scheepscapaciteit die MSC met de deal verwerft, zijn genoeg om van MSC ten koste...
#
Stiptheid containerlijnvaart blijft laag
De betrouwbaarheid van de containerlijnvaart blijft onveranderlijk laag, zo blijkt uit de nieuwste Global Liner Performance (GLP) van het Deense bureau Sea-Intelligence waarin de prestaties van november worden weergegeven. De containerschepen voeren zelfs nog iets minder vaak op tijd dan in oktober: in 33,6% van de gevallen, een daling van 0,6%.
#
Nikola treft schikking van 125 miljoen en levert eerste e-trucks
Na een publicitair rampjaar strooit de Amerikaanse e-truck-producent Nikola op de drempel van 2022 met positief klinkende nieuwtjes.
(advertentie)
#
Kies nu jouw opleiding!
Opleiding nodig op het gebied van gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid of security? Special Cargo heeft ruim 50 gecertificeerde trainingen. Jaarlijks 20.000 cursisten. Direct een plek reserveren?

Download hier de nieuwe opleidingsgids!
#
Binnenvaart profiteert van wonderbaarlijk herstel vervoermarkt
De binnenvaart heeft een uitstekend 2021 achter de rug. De volumes zijn teruggekeerd op het niveau van 2016/2017 en dat was een wonderbaarlijk herstel, na het zware pandemie-jaar 2020.
#
Fusie BLN-Schuttevaer en CBRB tot Koninklijke Binnenvaart Nederland
De brancheverenigingen Koninklijke BLN-Schuttevaer (BLN) en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) gaan fuseren en heten voortaan Koninklijke Binnenvaart Nederland. Het voorstel daartoe is aan de leden voorgelegd door de besturen.
#
Aardappelen per vliegtuig naar Japan vanwege friettekort
Een Amerikaanse expediteur gaat drie vliegtuigen vol aardappelen naar Japan transporteren. Daarmee moet het grote tekort aan aardappelen in dat land worden verlicht. Vorige week maakte fastfoodketen McDonald’s nog bekend dat zijn Japanse filialen daardoor alleen nog kleine porties friet kunnen aanbieden.
#
Celstraf voor kapitein en stuurman van ‘3G-schip’ ‘Wakashio’
Een rechtbank in Mauritius heeft de kapitein en de eerste stuurman van de Japanse bulkcarrier ‘Wakashio’ veroordeeld tot 20 maanden cel voor hun rol in de stranding van het schip voor de kust van het eiland in juli vorig jaar.
#
’s Werelds eerste tankerschip voor waterstof onderweg na grote vertraging
Het eerste tankerschip ter wereld dat vloeibare waterstof kan transporteren, de in Japan gebouwde ‘Suiso Frontier’, is vanuit de Japanse havenstad Kobe begonnen aan zijn eerste reis.
#
Altrea Logistics neemt tanktransporteur Trafuco over
Trafuco uit het Belgische Schelle is overgenomen door Altrea Logistics. Altrea versterkt daarmee zijn bulktransportactiviteiten.
#
Kerstcadeau van 241 miljoen dollar voor Amerikaanse havens
Vijfentwintig Amerikaanse havens hebben een mooi kerstcadeaus gekregen in de vorm van subsidietoezeggingen ter waarde van 241 miljioen dollar uit het programma voor havenontwikkeling van de Maritime Administration (MarAd).
#
Dynamische kielspeling maakt Scheldehavens toegankelijker
Na jarenlang studiewerk hebben de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit (GNA, Vlissingen) voor de Schelde en het Waterbouwkundig Labo (Borgerhout) een nieuw model voor kielspeling op punt gesteld. Daardoor zullen in de nabije toekomst grote en zwaarbeladen schepen in ruimere tijdvensters van en naar de Scheldehavens kunnen varen.
#
Behapbare transities
2021 zal voor veel verladers een jaar zijn om snel te vergeten. De tarieven die zij betalen voor een container van China naar Rotterdam zijn in sommige gevallen vertwintigvoudigd. Daarbij moeten ze ook nog eens oneindig wachten tot de container is aangekomen vanwege alle congestie en de tekorten aan capaciteit op de schepen. Als het...
(advertentie)
#
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
www.nt.nl redactie@nt.nl
Afmelden 010-280 10 00
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam