Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 8 januari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Gedupeerde glastuinbouwers te laat met schadeclaim richting accountants- en advieskantoor
Wanneer begon de vijfjarige verjaringstermijn te lopen waarbinnen drie in de glastuinbouw actieve broers hun voormalige accountant aansprakelijk konden stellen voor de gevolgen van een verkeerd fiscaal advies over hun pensioenvoorziening? Die vraag stond onlangs centraal bij de Rechtbank Gelderland.
Lees verder »
IT-ondernemer vangt bot: loon 30%-regeling valt niet onder NOW 1.0
Het deel van het loon dat een IT-ondernemer aan een werkneemster uit Taiwan betaalde en onder de 30%-regeling valt kan niet worden meegenomen in de berekening van de tegemoetkoming in het kader van de NOW 1.0. Dat heeft de rechtbank Limburg uitgesproken in een zaak die de ondernemer daarover had aangespannen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en ontvanger van de subsidie? Welke btw aspecten zijn belangrijk bij subsidies? Wanneer is een subsidie belast en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Joep Swinkels praat je op 4 maart bij.

Lees verder »
Drie mannen verdacht van faillissementsfraude en witwassen
De FIOD heeft donderdag drie woningen doorzocht in Doetinchem, Ede en de gemeente Beuningen. Drie mannen van 48, 45 en 43 jaar worden verdacht van faillissementsfraude binnen diverse ondernemingen en witwassen, meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
Geen strafrechtelijk onderzoek naar Belastingdienst
Het Openbaar Ministerie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in naar de Belastingdienst en belastingambtenaren in het kader van de kinderopvangtoeslagaffaire. Het OM meldt donderdag dat ‘na een zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden’ niet tot een strafrechtelijke verdenking te komen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je 6 keer per jaar in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Meld nu aan voor 6 interactieve bijeenkomsten en ontvang 1 sessie gratis. Met 12 PE punten.

Lees verder »
DNB pleit voor volledige afbouw fiscale verschillen huur en koop
De fiscale verschillen tussen huren en kopen zouden geleidelijk volledig moeten worden afgebouwd, door het eigenwoningforfait stapsgewijs te verhogen of de woning (en hypotheekschuld) in geleidelijke stappen te verplaatsen naar box 3. Dat bepleit De Nederlandsche Bank.
Lees verder »
PERSONALIA | Karin de Sousa Nobre partner bij Deloitte
Deloitte breidt zijn Value Creation Services (VCS) -team verder uit met de komst van Karin de Sousa Nobre (52). Zij treedt per direct toe tot het VCS -team van Deloitte als Partner M&A operations, meldt Deloitte.
Lees verder »
Limburgs kantoor maakte potje van coronamaatregelen: geen werkweigering receptioniste met hartaandoening
Een administratie- en belastingadvieskantoor met vestigingen in Gulpen en Vaals moet het loon van een secretaresse/receptioniste doorbetalen, heeft de rechtbank Limburg in kort geding bepaald.
Lees verder »
Wijzigingen wet- en regelgeving salarisadministratie in 2021
2021 brengt nieuwe en veranderende wet- en regelgeving met zich mee op het gebied van salarisadministratie. Een overzicht:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Privacy rondom ritregistratie

Om verschillende redenen laat men een ritregistratiesysteem in zijn auto monteren. Het kan de keus zijn van de berijder, omdat hij niet wil bijtellen en zijn ritadministratie voor de Belastingdienst wil bijhouden. Maar het kan ook de keuze van de werkgever zijn om in het wagenpark een ritregistratiesysteem te plaatsen, om de ritadministratie inzichtelijker te maken […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
PERSONALIA | Nieuwe maat en directeuren bij DRV
Nieuwe btw-regels voor e-commerce aanstaande
ETL Accountants en Adviseurs breidt groep uit met NBC Eelman & Partners
Beboete hoogleraar belastingrecht weg bij Mazars
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
25 januari 2021
Webinar Workshop NLP
NBA Opleidingen
19 januari 2021
Verkort schakelprogramma naar Post HBO AA MKB
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
VACATURES
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN