Liefde voor bijen en mensen
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 

Liefde voor bijen en mensen

Bekijk de webversie
Overzicht natuurtuin De Gatherhof
Webshop | Zakelijk | Kennis | Imker | Natuurtuin | Contact | Webversie
Op deze prachtige zonnige dagen genieten we van de bloemen en de natuur. En wij niet alleen. Bijen, vlinders en andere insecten vliegen buiten, op zoek naar drachtplanten die nectar en stuifmeel bieden. Geef jij de bijen ook te eten? Dat kun je doen door bloemen te zaaien en te planten. Lees verder, doe mee - en ga naar buiten!
plantjes poten
Meewerkdagen in onze natuurtuin
Bovenaan dit bericht zie je een overzichtsfoto van onze tuin De Gatherhof. Een groene en straks kleurrijke oase met veel bloemen, kruiden, fruit, heesters en bomen. Er is natuurlijk werk aan de winkel in mei! Hou je van tuinieren? Ben je benieuwd hoe we de tuin in het voorjaar bewerken tot een bloeiende pluktuin in juli? Kom dan langs op één van onze meewerkdagen. Van harte welkom 18 en 25 mei! En dit gaan we dan doen:
Meewerkdagen 18 & 25 mei
Kunstraat van eigen bijenwas
Foto Louise
Even voorstellen: Dit is Louise! Zij is ons team komen versterken en is inmiddels helemaal ingewerkt op onze kunstraatmachine. Louise is echt meters aan het maken👏.

Hebben je bijenvolken binnenkort meer ruimte nodig en wil je ze startraat geven van eigen bijenwas?
 Breng je bijenwas dan bij ons langs (in Veenendaal of Vaassen) en Louise zorgt voor prachtige kunstraatvellen die je meteen kunt gebruiken. Hieronder meer info + een filmpje hoe dat kunstraat-maken in zijn werk gaat.
Filmpje + meer info
Producten van De Werkbij
Voor zakelijke relaties: Kennis en inspiratiesessie

Hoe zit het met de honing van De Werkbij? Wat zit er in, waar komt het vandaan? Hoe wordt het verwerkt? Wie zijn die mensen van De Werkbij? Deze en andere goeie vragen stellen klanten in de winkel. Als je onze producten verkoopt, wil je natuurlijk ook de antwoorden weten. Kom op maandagochtend 27 mei naar Veenendaal, waar we alle vragen bespreken, met natuurlijk ruimte voor gesprek en ontmoeting. Graag van te voren opgeven. Inclusief gratis lunch.

Wat gaan we die ochtend doen?
Zorg voor de schepping
We  denken nog met veel plezier terug aan de 'Bij & Bloei-dag' 2023 in Vaassen. Dit jaar organiseren we die niet, maar we sluiten aan bij NatuurGetrouw.nu. Dit is een nieuw netwerk dat op 1 juni 2024 een Startdag organiseert in onze natuurtuin De Gatherhof.

Van harte welkom! Meer over het initiatief kun je hier lezen. We maken er deel van uit en supporten het, en we zien uit naar een gezellige dag op 1 juni!
Het netwerk natuurgetrouw.nu
Goudsbloemzaad

Het is nu de perfecte tijd om goudsbloemen te zaaien (ca 15 graden). Een prachtige drachtplant voor wilde bijen en honingbijen! De goudsbloem is ook waardplant voor rupsen en nachtvlinders. De plant is eenjarig en zaait zichzelf vriendelijk uit. Een oranje-geel juweeltje in je tuin! Vanwege haar helende werking veel gebruikt in huidverzorgingsproducten zoals handcrème.

Goudsbloemzaad
Amandel honing

In het warme Spanje vliegen de bijen graag op de bloesem van de amandelboom, die een paar weken geleden volop bloeide. De honing van nectar uit de amandelbloesem smaakt absoluut bijzonder. Ze is donkergeel van kleur en heerlijk zoet. Het meest opvallend is de notige nasmaak van deze honing. Heel kenmerkend en super lekker! Bekijk 250gr, 450gr en 900gr.

Amandelhoning 250gr
Drachtplanten voor bijen en vlinders

Komt het niet uit om zelf te zaaien en wil je liever plantjes poten? Kom dan in Vaassen voor drachtplanten van Happy Bee Plant, met liefde gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen. En maak de bijen en vlinders in jouw tuin blij! We hebben ook veel kruiden: hysop, tijm, bieslook… ze wachten op jou!

De Werkbij locaties
Veenendaal: Groothandel en showroom, Laan der Techniek 21
Vaassen: De Werkbij Veluwe met alle producten, imkergereedschap, verhuur apparatuur
Bezoek in Vaassen ook onze natuur- en educatietuin De Gatherhof! Gatherweg 34

Rhenen: Boerderij het Binnenveld: alle producten van De Werkbij & Vleesboerderij het Binnenveld
Zuidelijke Meentsteeg 9