ZZP Nieuwsbrief

 24 februari 2022
In deze nieuwsbrief:

Internetconsultatie over afschermen bezoekadres in Handelsregister.

De afgelopen maanden is er veel gepraat over privacy en het afschermen van gegevens in het Handelsregister. De overheid heeft nu een internetconsultatie opengesteld over ‘Afschermen op verzoek’ in het Handelsregister. Via een internetconsultatie kan eenieder zijn of haar mening geven over het onderwerp afschermen van woonadres in het Handelsregister. Geef ook jouw mening!

Lees meer

Het herroepingsrecht voor consumenten, wat betekent dat voor zzp'ers?

Ondernemers hebben er steeds vaker mee te maken: het herroepingsrecht van consumenten bij een koop op afstand. Wat houdt het herroepingsrecht in, en kun je met jouw klanten afwijkende afspraken maken?  Het herroepingsrecht houdt in dat consumenten bij een aankoop op afstand het recht hebben om deze aankoop zonder opgave van reden te beëindigen binnen veertien kalenderdagen nadat de producten zijn ontvangen of de diensten zijn besteld. Kan je hier onderuit? Wij leggen het je uit!

Lees meer

Herinnering: heb jij het Onderzoek onder ondernemers  2022 al ingevuld?  

In de laatste Nieuwsbrief hebben we een oproep gedaan voor het invullen van het Onderzoek onder ondernemers 2022. Jouw ervaringen en mening zijn namelijk belangrijk voor ons. Via dit onderzoek houden we een vinger aan de pols en blijven we actueel in onze lobby in Den Haag. Inmiddels hebben we al bijna 3000 reacties binnen. Dank daarvoor! Heb je het onderzoek nog niet ingevuld? Doe dit dan alsnog. Met jouw input kunnen we het belang van zelfstandig ondernemers in Nederland beter behartigen en je nog beter van dienst zijn
Naar de enquête

Wat is het nut van een zakelijke rechtsbijstandsverzekering?

Zzp’ers stellen ons vaak de vraag “Helpt mijn particuliere rechtsbijstandsverzekering mij met een geschil welke ik als zzp’er heb”?
Het antwoord hierop is: Nee.

Op het moment dat er een zakelijk geschil is zal de private rechtsbijstandsverzekering geen hulp bieden. Een voorbeeld: je bent buiten je schuld om, tijdens je werk als ondernemer, betrokken bij een verkeersongeval en je kan langdurig niet werken. Dan helpt een privé rechtsbijstandsverzekering niet, je hebt dan een zakelijke verzekering nodig om je te helpen om een schadeclaim in te dienen. 
Je rechtsbijstandsverzekeraar kan je helpen met allerlei zaken: opstellen van algemene voorwaarden, conflict over koop- of huurcontract, wanbetalers aanpakken, hulp bij een rechtsgang etc.
Ben je niet zakelijk verzekerd en heb je de hulp nodig van een jurist of advocaat dan betaal je al snel tussen de €150 en € 200 per uur. Wil je meer informatie dan helpen wij je graag!

Meer over zakelijke rechtsbijstand

De IB-aangifte; laat geen geld liggen

Het is bijna weer zover. Vanaf 1 maart heb je twee maanden de tijd om jouw aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Twijfel je over jouw belastingaangifte en zoek je hulp? Gebruik dan de Aangiftecheck. Dit kan na 1 maart, zodra jouw aangifte online staat op de website van de Belastingdienst. Dit online softwareprogramma controleert jouw aangifte inkomstenbelasting op de meest gemaakte fouten en wijst je op belastingvoordelen.
 
ZZP Nederland begrijpt het belang van een controle op de jaarlijkse belastingaangifte. Daarom hebben we voor onze leden een korting geregeld. Met de kortingscode: ZZP Aangiftecheck” bedraagt de prijs € 10,-, in plaats van € 15,-.

Naar de aangiftecheck

Zzp'er aan het woord: 'Partners in tekst' over juridische zaken 

In deze editie van Zzp’er aan het woord interviewen we Loes Grooters met haar onderneming Partners in tekst. We spraken haar over een onderwerp waar elke zzp’er in meer of mindere mate mee te maken krijgt: juridische zaken. Benieuwd naar Loes haar ervaringen, lees dan vooral verder!

Lees meer

Agenda: Wist je dat...? 


Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2022 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Add us to your address book


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven