Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
Unia News
September 2018
#GeefMe1Minuut: film je ideeën tegen racisme!
Opinie: wij zijn allemaal homo
Voorrang aan kandidaten met meeste loopbaanjaren voor de boeg?
Leeftijdslimiet voor bewoners Kapertoren niet wettelijk
Zien we je daar?
#GeefMe1Minuut: film je ideeën tegen racisme!

Een filmpje maken met je klas en zo 5.000 euro winnen voor je school? Vertel ons dan in 1 minuut wat jíj zou veranderen als je burgemeester was. Film je ideeën tegen racisme en doe mee!

Unia verzamelde ook pedagogische tools van andere organisaties in een handige databank. Ken je nog goede voorbeelden? Stuur ze dan zeker naar ons op.

Opinie: wij zijn allemaal homo

Telkens wanneer holebi's het mikpunt zijn van beledigingen of agressie, is ieder van ons aangevallen. De vrijheid om anders te zijn, staat op het spel.

Els Keytsman en Patrick Charlier tonen in dit opiniestuk hun bezorgdheid over holebifoob geweld. 

Voorrang aan kandidaten met meeste loopbaanjaren voor de boeg?

Kandidaten die zich inschreven voor een opleidingsproject, werden ingedeeld volgens het aantal nog te presteren loopbaanjaren. Daardoor vielen oudere werknemers uit de boot. Unia vroeg om de opleiding open te stellen voor alle kandidaten, ongeacht hun leeftijd en loopbaan. 

Multifunctionele sjaal als bedrijfskledij?

Een bedrijf vroeg een jobstudente om haar hoofddoek uit te doen omwille van een ongeschreven neutraliteitsbeleid. Toen ze weigerde, mocht ze niet meer terugkomen. Na gesprekken met Unia zal het bedrijf onderzoeken of een multifunctionele sjaal geïntegreerd kan worden als bedrijfskledij.

Leeftijdslimiet voor bewoners Kapertoren niet wettelijk

Na een advies van Unia, hebben Stad Hasselt en projectontwikkelaar Kolmont beslist om komaf te maken met de leeftijdslimiet voor de bewoners van de Hasseltse Kapertoren. Bewoners moesten jonger dan 32 zijn om er een appartement te kunnen huren.

Zien we je daar?

Je vindt onze lokale medewerkers deze maand onder andere op Winterslagfeest (Genk, 08/09), Autoloze Zondag (Brugge, 16/09) en Student Kick-Off (Gent, 26/09). Ook op Werelddovendag in Kortrijk (22/09) staan we paraat, met een workshop rond de toegankelijkheid van ziekenhuizen. Hou onze agenda in de gaten!

Volg ons via Facebook of Twitter
 
of heb je vragen?
© Unia • Interfederaal Gelijkekansencentrum uitschrijven