Leuk nieuws: er is een geelborstkapucijnaapje geboren! Het jong drinkt goed, is gezond en kijkt nieuwsgierig om zich heen. Nu klampt het kleine aapje zich nog vast aan de moeder, maar langzamerhand zal het jong steeds vaker zelf op avontuur gaan. Het geelborstkapucijnaapje leert door goed naar de volwassen dieren te kijken en hen na te apen.


Geelborstkapucijnapen worden in de natuur ernstig bedreigd. De apensoort komt voor in de tropische regenwouden van Brazilië waar veel bomen worden gekapt. Daardoor wordt hun leefomgeving steeds kleiner. In ons park kun je de geelborstkapucijnen bewonderen op het eiland bij de Expeditie-rivier. Als je geluk hebt, vaar je in je fietsboot onder de apen door!

Plan je bezoek

Bestel nú je tickets voor DierenPark Amersfoort met tot € 5,- online korting. Of kom met een abonnement een jaar lang op ontdekking tussen de dieren, na twee bezoeken voordelig! Kom je ook op bezoek?

Wat is er te doen?

Benieuwd wat je de komende weken beleeft in DierenPark Amersfoort? Bekijk de parkagenda! Iedere vakantie hebben wij een speciaal programma.

Onze dieren

Bekijk allerlei dierenactiviteiten en informatie over onze dierbewoners. Ga thuis aan de slag met leuke spelletjes én kom ook wat te weten over de dieren. Veel plezier!