Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 6 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Geen eenmalige vrijstelling schenkbelasting voor partnercompensatie PEB
Er komt geen eenmalige vrijstelling van de schenkbelasting in relatie tot de partner om zo het succes van de uitfasering van het PEB te vergroten. ‘Binnen de geschetste kaders voor de DGA en zijn partner moet het mogelijk zijn om waar nodig tot een passende compensatie zonder heffing van schenkbelasting te komen’. 
Lees meer
 
 
Accountants bij beleggingsinstellingen zoeken weg uit regelgevingsdoolhof
Kan van de accountant bij een beleggingsinstelling verwacht worden dat hij het niet-naleven van alle wet- en regelgeving ontdekt? En is dat ook zijn rol? Of is hij alleen verantwoordelijk voor die wet- en regelgeving die in de controle die directe invloed heeft op bedragen en toelichtingen die van materieel belang zijn? De meningen waren […]
Lees meer
 
De beste online boekhoudsoftware voor accountant en cliënt Advertorial

Online boekhoudsoftware voor uw cliënt voor maar € 15,- per maand. Laat uw cliënten nu overstappen op Visma eAccounting. Snel, eenvoudig en goedkoop. Ga naar www.boekhoudswitch.nl, vul het formulier vandaag nog in en probeer het 30 dagen gratis.

 
Wiebes gaat inzage standaardformulier rulings mogelijk maken
Belastingplichtigen kunnen op verzoek inzage krijgen in het standaardformulier dat is uitgewisseld in het kader van de Wet uitwisseling inlichtingen over rulings. Staatssecretaris Wiebes gaat dit mogelijk maken. Dat schrijft hij in de memorie van antwoord aan de Eerste Kamer betreffende de Wet uitwisseling inlichtingen over rulings.
Lees meer
 
 
82% van de consultancybureaus realiseert omzetgroei
De top van de Nederlandse consultancymarkt kan terugkijken op een goed jaar. Ruim tachtig procent van de bureaus zag de omzet toenemen. De helft wist zelfs dubbelcijferige groei te boeken. Dat blijkt uit een onderzoek van Consultancy.nl en de ROA onder de bestuurders van 156 adviesbureaus.
Lees meer
 
UBL: Groot gemak voor accountants en ondernemers Advertorial

Kies je voor ubbelen, dan kies je voor gemak. Al je inkoopdocumenten direct geconverteerd van papier of PDF naar UBL+ PDF in je boekhouding. Gegarandeerd 100% volledig en gegarandeerd meer tijd over! Voor accountants en ondernemers.

Start nu ook met ubbelen® en kies voor go2UBL.

Binnenkort ook voor verkoopfactuur conversie!

 
Belastingdienst: Brief motorrijtuigenbelasting zonder gewicht auto
In een brief aan eigenaren van hybride personenauto’s over de motorrijtuigenbelasting vanaf 1 januari 2017 heeft de Belastingdienst het gewicht van hun auto niet ingevuld.
Lees meer
 
 
Per 1 januari 2017 vervalt gewichtscorrectie voor hybride personenauto’s
De vastgestelde gewichtscorrectie van 125 kg voor hybride personenauto’s komt te vervallen per 1 januari 2017. Dat meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
VEB treft schikking met voormalige bestuurders en commissarissen Landis
De VEB en de Stichting VEB-Actie Landis hebben schikkingen getroffen met de voormalige bestuurders en commissarissen van Landis en met accountant EY.
Lees meer
 
Het einde van je BV – Verkopen, (turbo)liquidatie of failliet gaan Contentpartner
In een vorig artikel besprak ik de drie redenen voor het opheffen van een BV. In dit artikel worden de verschillende vormen van het opheffen of het einde van een BV besproken.
 
Verkorte opleiding Financiële Planner Opleiding
Meld u aan voor de opleiding Financiële Planner voor de accountant en fiscalist. De opleiding die uw kennis verder uitbreidt om uw klant te voorzien van een compleet integraal advies. Wat levert de opleiding u op U leert uw adviesmodel en businessmodel te integreren. Bij het adviseren aan uw klant kunt u de fiscale en […]
 
Bepaal de accountancysoftware van de toekomst! Vacature
Heb jij een mening over de toekomst van de accountancy? Ben je een vaktechnisch sterke AA of RA? Zie jij het wel zitten dat jouw visie wordt geïmplementeerd bij duizenden kantoren in Nederland? Word dan de AccountancySpecialist van Visionplanner! Wij geloven dat je alleen goede software voor accountants kunt bouwen, als je er zelf eentje […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn