Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 9 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
NBA publiceert Cultuurmeter 2017
De NBA heeft de Cultuurmeter 2017 gepubliceerd. Dit is een update van de eerste cultuurmeter uit 2015 die accountantsorganisaties kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een op kwaliteit gerichte cultuur binnen de organisatie. Nieuw is dat de Cultuurmeter nu uit twee delen bestaat.
Lees meer
 
 
Jurroen Cluitmans: Geen handjes, geen opvolgers
Het aantal ingeschreven AA’s in het openbare beroep is de afgelopen jaren gedaald. Blijft het aantal dalen, dan staan er mogelijk te weinig opvolgers klaar als de pensioengerechtigde leeftijd nadert voor de huidige AA’s.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

Lees het in de whitepaper =>

 
‘BTW gaat omhoog naar 9%’
Bronnen in Den Haag hebben de berichtgeving in De Telegraaf bevestigd dat het lage BTW-tarief van 6% omhoog gaat naar 9%. Dit betekent ook dat de hypotheekrente versneld wordt verlaagd, aldus de krant.
Lees meer
 
 
Gebruikte Cadillac is nieuw door lage kilometerstand
Een vrouw heeft een voormalige demonstratieauto, een Cadillac CTS 2.OT, gekocht. De vrouw gaat ervan uit dat de auto gebruikt is. De rechtbank is het daar echter niet mee eens. Hoe denkt het Hof Den Haag hierover?
Lees meer
 
Robotiseer uw controle werk! Advertorial

Saai routinewerk, niemand zit erop te wachten. Laat het daarom over aan de Robotic Assistant. Die maakt met plezier rapportages, signaleert zonder pardon zowel fouten als ontbrekende documenten, koppelt automatisch gegevens aan relevante data en waarschuwt als er actie ondernomen moet worden. De Robotic Assistant geeft de boekhouding een cijfer en suggereert acties ter verbetering. Zo doet u de btw-controles voortaan in de helft van de tijd. Hoe? Ontdek het op ons seminar!
Schrijf je gratis in =>

 
‘Vennootschapsbelasting wordt fors verlaagd’
De tarieven voor de vennootschapsbelasting worden onder het nieuwe kabinet met 4% verlaagd. Dat bevestigen bronnen in Den Haag aan het FD. Wanneer de verlaging ingaat, is nog niet bekend.
Lees meer
 
 
Bastiaans & Van Riet Accountants bestaat 80 jaar
Afgelopen dinsdag, 3 oktober, was het precies 80 jaar geleden dat Bastiaans & Van Riet Accountants in Schiedam werd opgericht.
Lees meer
 
Opleiding NLP voor Accountants, van adviseur naar vertrouwenspersoon Advertorial

Wat levert de opleiding u op:
• U krijgt communicatie technieken aangereikt die uw daadkracht versterken
• Dit leidt tot meer tevreden klanten, collega’s en medewerkers
• U vergroot uw probleemoplossend vermogen
• De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen
Start 7 november 2017 | Amsterdam| 9.30-16.30 uur | Pe-uren 48 | Prijs € 2.500,- (vrij van btw)
Meld u nu aan voor de opleiding NLP voor Accountants =>

 
Ondernemersorganisaties: ‘Voorkom onomkeerbaar proces Europese BTW-hervorming’
De eerste stap die de Europese Commissie heeft gezet op weg naar een ingrijpende Europese BTW-hervorming mag niet leiden tot een onomkeerbaar proces, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op het voorstel van Eurocommissaris Moscovici. Er moet eerst een compleet beeld zijn van de gevolgen voor ondernemers, en het moet duidelijk zijn dat de beoogde […]
Lees meer
 
 
ABN AMRO: Groeivertraging woningverkopen
Hoewel het vertrouwen nog hoog is, is het sentiment ten aanzien van de woningmarkt het afgelopen jaar enigszins gekenterd. Vanwege het krappe aanbod wordt de algehele koopsituatie minder positief ingeschat. Ook houden steeds meer kopers er rekening mee dat de rente in de toekomst weer gaat stijgen. Dat meldt ABN AMRO in haar Woningmarktmonitor van […]
Lees meer
 
PKISigning mogelijk vanuit Client Online PinkWeb Contentpartner
PinkWeb en PKISigning hebben samen een koppeling gerealiseerd tussen Client Online en de tool PKISigning. Met deze tool kunnen auditpraktijken makkelijk en snel digitaal ondertekenen en publiceren.
 
Nieuwe privacyregels en de loonafdeling Opleiding
Op de loon- en HRM-afdeling zijn veel privacygevoelige gegevens in omloop. Hoe bereidt u de loonafdeling én uw klanten goed voor op de verscherpte privacywetgeving? Inhoud Vanaf mei 2018 moeten ook de loon- en HRM-afdeling voldoen aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met de nieuwe privacyregels kunnen boetes oplopen tot 20 miljoen euro. Hoe […]
 
Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo! Opleiding
Certificering, de civiele en fiscale mogelijkheden! De certificering van aandelen in de BV en de certificering van overig vermogen staat tijdens deze cursus centraal. Update uw kennis op dit gebied en zorg dat u antwoord kunt geven op de volgende vragen: Hoe kunt u vermogen binnen de familie houden? Wat zijn de belangrijkste aandachts- en […]
 
Fiscaal adviseur – Gorinchem Vacature
Dichtbij de mens achter de ondernemer komen de cijfers tot leven en krijgen ze pas echt betekenis. Dat maakt ons vak de moeite waard. Ons kantoor te Gorinchem zoekt, ter versterking van het huidige team, een medior fiscaal adviseur. Vacature fiscaal adviseur in Gorinchem Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn