Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tandarts knoeide met boekhouding, praatjes vullen geen gaatjes voor curator
Een tandarts met praktijken in Heino en Lemelerveld wordt aansprakelijk gesteld voor zijn betrokkenheid bij het faillissement van een keukenzaak in Zwolle. De curator verwijt hem onbehoorlijk bestuur en paulianeus handelen, en een slechte boekhouding.
Lees verder »
Huidige groei De Jong&Laan veel te laag voor ambitieus omzetdoel 2025
Accountants- en advieskantoor De Jong&Laan presenteerde deze week zijn jaarcijfers over 2020. Woensdag zette het ook vijf ambities voor 2025 online. Duidelijk wordt dat het bureau flink sneller wil groeien dan de afgelopen vijf jaar. Is 100 mln omzet in 2025 wel realistisch?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Continuïteit gaat over technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA

Veel ondernemers zitten wegens corona in zwaar weer en de noodsteunregelingen duren niet eeuwig. Wil jij als accountant je klant optimaal bijstaan? Zorg dan dat je weet wat de (on)mogelijkheden zijn. Tijdens het congres op 30 juni krijg je veel informatie en praktische tips. Met 4 PE (verplicht leerdoel NBA).

Lees verder »
Kabinet verlengt coronasteun tot in derde kwartaal
Bedrijven kunnen ook in het derde kwartaal van dit jaar rekenen op overheidssteun. Donderdagmiddag presenteerde het demissionaire kabinet een steunpakket dat vooral als doel heeft banen te behouden, economische groei aan te jagen en schulden te verminderen.
Lees verder »
‘Snelgroeiende accountants besteden drie keer meer aan marketing’
Accountants en andere financiële dienstverleners die in 2020 hard groeiden, besteedden gemiddeld 15,5% van hun omzet aan marketing. Dat is bijna drie keer zoveel als kantoren die niet of nauwelijks groeiden. Om verkoop te bevorderen zetten accountants vooral social media en e-mailmarketing in, naast CRM.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Datalekken, AVG en hacken; snap jij het nog?

Als kantooreigenaar heb je te maken met een steeds verdergaande digitalisering. Bonnetjes worden niet meer in een schoenendoos bewaard, maar in de cloud. Klantgesprekken vinden steeds vaker online plaats in plaats van op kantoor, en ga zo maar door. Maar sta je voldoende stil bij de risico’s van al deze technieken, of staat jullie digitale […]

Lees verder »
ETL voegt Cinq toe
ETL Accountants en Adviseurs voegt Cinq Accountants / Advisors uit IJsselstein toe aan de groep. Het gaat om een wederzijdse ‘participatie’ waarbij Cinq zelfstandig blijft opereren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Voor- en nadelen verschillende waarderingsmethodes

Accountants spelen als waarderingsdeskundige een belangrijke rol wanneer de waarde van een bedrijf bepaald moet worden voor bijvoorbeeld een investering. Het is namelijk van groot belang dat dit op juiste waarderingsmethoden is gebaseerd zodat er een eerlijke prijs wordt betaald.

Lees verder »
Ombudsman vindt controle coronasteun te hardvochtig
Vorige maand opende Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen een meldpunt voor ondernemers die gebruik hebben gemaakt van coronasteun. Hij vindt de overheidscontrole te hardvochtig.
Lees verder »
Fiscus weet vaak niet waarom burgers op zwarte lijst staan
De Kamer wil dat de Belastingdienst mensen de reden vertelt waarom zij in de Fraude Signalering Voorziening (FSV) staan. Maar de fiscus weet die reden vaak zelf niet meer, laat staatssecretaris Vijlbrief weten.
Lees verder »
Hans Biesheuvel (ONL): ‘Bespaar niet op accountant’
In zijn rubriek in de Telegraaf raadt ONL-voorman Hans Biesheuvel ondernemers af om te bezuinigen op hun accountant. ‘Hoewel het misschien interessant lijkt om op de kosten van de accountant te besparen, is het belangrijk om je te realiseren dat accountants een belangrijke rol spelen’, schrijft hij.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Oud-staatssecretaris Van Eijck wil minister voor Fiscale Zaken
Geen hoor en wederhoor in rapport over miljoenengeschil provincie en regiotaxivervoerder
Shell moet CO2-uitstoot terugbrengen
Verzoek om urenuitbreiding belastingambtenaar afgewezen
OPLEIDINGEN
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 juni 2021
IB aspecten bij bouwkavels ruimte voor ruimteregels
Fiscount
22 juni 2021
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
VACATURES
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Ede
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN