Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 27 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Geen hoor en wederhoor in rapport over miljoenengeschil provincie en regiotaxivervoerder
De Accountantskamer heeft een RA een berisping opgelegd omdat hij met een ondeugdelijk rapport kwam ten behoeve van een juridisch geschil tussen de provincie Gelderland en regiotaxivervoerder Willemsen de Koning BV. Het geschil ging over miljoenen, maar de accountant liet na om hoor en wederhoor toe te passen in zijn rapport.
Lees verder »
Belastingadviseur en taxichauffeur: geen handige combinatie
Een ondernemer die zowel belastingadviseur als taxichauffeur is heeft geen succes met de zaak die hij aanspande tegen een bevel van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tot het tijdelijk staken van zijn arbeid op grond van het Arbeidstijdenwet (Atw). Als hij voor zijn werk als belastingconsulent een bezoek moet afleggen probeert hij dit te […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat wordt jouw route naar AA-accountant?

Wil jij de voordelen van de geïntegreerde opleiding waarin theorie en praktijk volledig op elkaar zijn afgestemd? Focus je liever op de theorie? Of zoek je een korte opleiding waarmee je kunt instromen in een post-hbo accountancyopleiding? De Hogeschool Arnhem Nijmegen is dé plek voor accountancy opleidingen. Bekijk het aanbod. 2 juni online Open Avond.

Bekijk het aanbod »
Shell moet CO2-uitstoot terugbrengen
Het balletje dat ging rollen toen controlerend accountant EY aan de bel trok over de klimaatambities van Shell blijft voorlopig doorrollen. De rechtbank Den Haag beveelt Shell om via het concernbeleid van de Shell-groep de CO2-uitstoot eind 2030 terug te brengen tot netto 45% ten opzichte van het niveau van 2019.
Lees verder »
Verwerking vakantiebijslag in de aangifte loonheffingen
Hoe verwerk je uitbetaalde vakantiebijslag in de aangifte loonheffingen? En hoe zit het met de opbouw van het recht op vakantiebijslag? De Belastingdienst heeft een handreiking gepubliceerd waarin je leest waar je op moet letten en een aantal praktische voorbeelden zijn opgenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verhoog jouw waarde als accountant: meld je aan voor het gratis Speedbooks® webinar

Met de rapportagesoftware van Speedbooks® maak jij de cijfers van je klant binnen 2 seconden inzichtelijk. Zo houd je meer tijd over om je klanten van proactief advies te voorzien. Ontdek hoe Speedbooks jouw waarde als accountant versterkt tijdens het gratis Speedbooks® Online webinar.

Volg het gratis webinar »
Handelsregister gaat waarschijnlijk op de schop, consultatie over openbaarheid gegevens
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is in samenwerking met de Kamer van Koophandel een online consultatie over het gebruik van data uit het Handelsregister gestart.
Lees verder »
Hoge Raad bevestigt: Wwft-instelling kan zich niet achter accountant verschuilen
De veroordeling van een autohandelaar, wegens het feitelijk leiding geven aan opzettelijke overtreding van de Wwft door ongebruikelijke transacties niet te melden en geen cliëntenonderzoek te verrichten, blijft ook bij de Hoge Raad overeind.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Ben je niet in staat de piekdrukte af te vlakken? Dan heb je je werk vooraf niet goed gedaan’

De werkdruk onder accountants is groter dan ooit. Ben je nog steeds veel tijd kwijt aan het productiewerk? Dan loop je achter de feiten aan. In gesprek met financieel adviseur Mike Peijen hebben we het over de afgelopen btw-maand en zijn ervaring met piekdrukte.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Voor- en nadelen verschillende waarderingsmethodes

Accountants spelen als waarderingsdeskundige een belangrijke rol wanneer de waarde van een bedrijf bepaald moet worden voor bijvoorbeeld een investering. Het is namelijk van groot belang dat dit op juiste waarderingsmethoden is gebaseerd zodat er een eerlijke prijs wordt betaald.

Lees verder »
CPB pleit voor herstelbeleid voor levensvatbare bedrijven met hoge schulden
Er is herstelbeleid nodig voor bedrijven die levensvatbaar zijn, maar te hoge schulden hebben. Dat bepleit het Centraal Planbureau.
Lees verder »
Afkoelingsperiode van vier maanden bij ADO Den Haag om WHOA-akkoord tot stand te brengen
De rechtbank Den Haag heeft dinsdag een verzoek van het gedegradeerde ADO Den Haag om een afkoelingsperiode van vier maanden af te kondigen toegewezen. Die periode is volgens de in financiële problemen geraakte betaald voetbalclub nodig om ADO een noodzakelijke adempauze te geven om een WHOA-akkoord tot stand te brengen en de club in deze […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Verzoek om urenuitbreiding belastingambtenaar afgewezen
SRA: gunstige financiële cijfers mkb over 2020
Vorig jaar meer werkloosheid en onbenut arbeidspotentieel
Accountantskantoor onderbouwt budgetoverschrijding niet, vorderingen richting klant afgewezen
OPLEIDINGEN
Webinar De transformatie van de accountant
Comandi
3 juni 2021
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 juni 2021
Herwaarderen van landbouwgronden
Fiscount
23 juni 2021
VACATURES
Jaarrekening Specialist, Dordrecht
Visser &Visser
Dordrecht
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Controleleider Noord en Midden NL
mth accountants & adviseurs
Noord en Midden Nederland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN