5 maart 2020

KUNSTEN
Geen indienronde projectsubsidies en beurzen op 15 maart 2020 
Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld, zal er geen ronde voor projectsubsidies en beurzen zijn met uiterste indiendatum 15 maart 2020. Het is momenteel niet mogelijk om daarvoor via KIOSK een aanvraag in te dienen.

Mochten er in de komende maanden toch bijkomende middelen worden gevonden, komt er mogelijks toch nog een ronde voor projectsubsidies en/of beurzen. Of die er komt en wat de modaliteiten ervan zouden zijn, is op dit moment echter nog niet duidelijk, maar wel zeker is dat de uiterste indiendatum dan 15 mei 2020 zou zijn. Van zodra er hierover duidelijkheid is, zullen wij dit meedelen via onze website en nieuwsbrief.

Verslagen van Adviescommissie Kunsten online

De nieuwe Adviescommissie Kunsten trad vanaf 2020 in werking.
Deze commissie heeft een belangrijke rol op vlak van de kwaliteitsbewaking van de beoordeling van subsidieaanvragen en formuleert hierover ook beleidsadvies.
De samenvattende verslagen van de Adviescommissie Kunsten worden vanaf nu actief openbaar gemaakt op onze website na goedkeuring door de voltallige adviescommissie.

Lees hier het verslag van de vergadering van 23 januari 2020
Toegekende tussenkomsten voor buitenlands publiek presentatiemoment – 2020: ronde 1 en 2

In ronde 1 van 2020 van de 'Tussenkomst voor een buitenlands publiek presentatiemoment' werden er 31 aanvragen behandeld, waarvan er 20 positief geadviseerd werden.
Er werden in ronde 1 in totaal 18 dossiers (61% van de aanvragen) ondersteund voor een totaal van 48.860 euro.
In ronde 2 werden er 37 aanvragen behandeld, waarvan er 28 positief geadviseerd werden. In totaal worden 17 dossiers (46% van de aanvragen) ondersteund voor een totaal van 56.330 euro.
Binnen de beperkte budgettaire context kunnen enkel aanvragen ondersteund worden die in het advies 12/15 of hoger scoren.

Selectieprocedure Biënnale Venetië voor Beeldende Kunsten gewijzigd

De Biënnale van Venetië is een van de belangrijkste evenementen in de beeldende kunsten. Om de vier jaar krijgt Vlaanderen de kans om zich in het paviljoen te laten zien. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft samen met de jury de selectieprocedure voor de invulling van het Belgische paviljoen aangepast. Daarbij wordt afgestapt van de representatieve methode en wordt er meer gekeken naar een inhoudelijk concept. Een curator zal samen met een of meerdere kunstenaars een artistiek project uitwerken.
 

Lees meer over de nieuwe procedure

19 nieuwe kunstwerken voor Collectie van de Vlaamse Gemeenschap

Eind 2019 besliste de minister van Cultuur om 19 werken van 15 beeldende kunstenaars aan te kopen voor de Collectie van de Vlaamse Gemeenschap. Voor deze aankopen had de minister in 2019 een budget van 250.000 euro ter beschikking. Voor de ontwikkeling van zijn beleidsvisie met betrekking tot deze collectie, en voor de keuze van de juiste werken, liet de minister zich adviseren door een commissie van drie experten uit het veld van de hedendaagse beeldende kunst (Louise Osieka, Luk Lambrecht, Wim Waelput).
Lees meer over de nieuwe kunstwerken
Indienen werkingsverslagen 2019

De deadline voor het indienen van het werkingsverslag voor organisaties is 31 maart 2020. Momenteel geeft het invullen van het werkingsverslag in KIOSK in een aantal gevallen problemen. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te brengen.

Elke organisatie ontving intussen alvast een bericht met het sjabloon dat zal gebruikt worden voor het indienen van het werkingsverslag.
Hierin kan je alvast beginnen met het voorbereiden van jouw dossier en dit dan later kopiëren in het in te dienen werkingsverslag.

Controleer je contactgegevens in KIOSK

Let erop dat jouw contactgegevens in KIOSK steeds up-to-date zijn. Alle correspondentie via KIOSK wordt immers enkel verstuurd naar de hoofdvertegenwoordiger. Je kan de gegevens voor de hoofdvertegenwoordiger zelf snel aanpassen via de volgende stappen:

1. Open KIOSK als hoofdvertegenwoordiger.
2. Klik in de groene balk bovenaan op “Vertegenwoordigingen”
3. Klik op “Detail” bij de hoofdgebruiker, deze gebruiker heeft het symbool “afstudeerhoed”
4. Klik op “Wijzig” om de wijzigingen door te voeren en bewaar.
PARLEMENTAIRE VRAGEN
Vragen om uitleg Schriftelijke vragen
Vlaams Parlement
DEADLINES
Deel deze nieuwsbrief: icoon-sharing.png


Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u uit.
logo-footer.png






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Afdeling Kunsten · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp