Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 19 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ambtshalve BTW-teruggave kan niet worden nageheven
De Belastingdienst kan geen eerder teruggegeven BTW naheffen als de teruggave er niet toe heeft geleid dat er te weinig belasting is betaald. Dat uitgangspunt is ook van toepassing als de teruggave ambtshalve is verleend. Dat oordeelt de Hoge Raad in een recente uitspraak.
Lees verder »
Beoordeling door derde niet voldoende waarborg voor objectiviteit AA
Een accountant die jaarrekeningen samenstelt voor twee bedrijven die betrokken zijn bij een onderlinge aandelentransactie, kan zijn objectiviteit niet louter borgen door de verkoper het recht te geven de jaarrekeningen door een derde te laten beoordelen. Dat oordeelt de Accountantskamer.
Lees verder »
Advertorial: Estate planning voor de ondernemer

Breng uw kennis over estate planning weer up-to date. Daarmee kunt u ondernemers adviseren hoe zij belastingheffing kunnen minimaliseren als zij hun vermogen aan hun (klein) kinderen willen overdragen.
12 en 13 december 2019| 09.30-21.00 uur / 09.30-17.00 uur | Pe uren 16 | Prijs leden/ niet-leden |
€ 850/ 975
Meld u aan voor deze cursus

Advertorial: Avanzer Aangifte is nu gratis tot het einde van het jaar!

Avanzer Aangifte is de meest complete aangiftesoftware voor de scherpste prijs! Vanuit één online pakket verzorg je eenvoudig de aangiften voor o.a. IB, Vpb, VIA, VA en toeslagen. Avanzer Aangifte is nu gratis tot het einde van het jaar. Vraag daarom de gratis demo aan!

‘Grote markt voor overnemen controlewerk kleine kantoren’
Er is een grote markt voor kantoren die met een eigen controlevergunning van de AFM het controlewerk van kleinere kantoren overnemen, schrijft het FD. Aanleiding is de start van TIC Assurance in Zwolle, in navolging van Q-Concepts en Stichting Audit Only.
Lees verder »
Value8: boekjaar mogelijk verlengen tot eind 2020
Bij investeringsfonds Value8 is het jaarlijks spannend rondom de controle van de jaarrekening. Dit jaar is het de vraag of het beursgenoteerde fonds nog een accountant weet te vinden. Mocht dat niet lukken, dan wordt aandeelhouders om toestemming gevraagd het lopende boekjaar te verlengen en wel tot en met 30 december 2020.
Lees verder »
ADVERTORIAL
11 december: Auxilium Inspiratiedag

Voormalig brigade generaal Otto van Wiggen vertaalt zijn militaire visie op leiderschap naar het bedrijfsleven en vertelt over het belang van het team. In de middag gaan we ‘omdenken’. U leert op een interactieve, inspirerende en humoristische manier om op een andere manier naar zaken te kijken. De locatie? Militair Museum Soesterberg.

Lees verder »
Autohandelaar mag extra correctie toepassen voor lagere BPM
Een autohandelaar die een auto invoert uit een andere EU-lidstaat, mag de factor ‘marktsituatie handelaar’ gebruiken om de grondslag voor de bepaling van de BPM met maximaal 5% te corrigeren. Dat oordeelt de Hoge Raad in een zaak waarbij een handelaar een naheffingsaanslag kreeg opgelegd.
Lees verder »
‘Kennisgebrek en cultuur belemmeren accountant in gebruik IT’
Een aanzienlijk deel van de accountantskantoren (38%) vindt dat de beroepsgroep terughoudend is in het gebruik van IT. Dat komt met name door gebrek aan IT-kennis en de bedrijfscultuur, zo blijkt uit onderzoek van de kennisgroep Accounttech van de NBA.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leveren uw cliënten informatie onvolledig of te laat aan?

Schrijf u dan nu in voor een van onze gratis demosessies en ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen.

Lees verder »
MKB tast nog in duister over verzuim-ontzorgverzekering
Met ingang van 1 januari kunnen MKB-ondernemers een nieuw soort verzuimverzekering afsluiten: de MKB-verzuim-ontzorgverzekering. Maar in de bouwsector weten veel bedrijven anderhalve maand voor de ingangsdatum nog van niets, schrijft het FD.
Lees verder »
Nieuwe RGS-brugstaat maakt koppeling voor winstaangifte IB en VPB
Softwareleveranciers hebben onderling afspraken gemaakt over een zogeheten ‘RGS-brugstaat’ die het mogelijk maakt om gegevens vanuit boekhoudsoftware op basis van RGS over te zetten naar fiscale aangiftesoftware wanneer beide pakketten nog niet zijn gekoppeld. Dat meldt onderzoeksbureau GBNED.
Lees verder »
PERSONALIA: Rahusen wordt nieuwe CFO Exact
Exact heeft Alexander Rahusen per 1 januari 2020 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Hij is afkomstig van ABN Amro, waar hij Head private clients Europe is.
Lees verder »
RGS praktijkervaringen centraal in Week van RGS
Accounting software zonder RGS is bijna niet meer voor te stellen. Hoe dat in de praktijk moet werken komt uitgebreid aan de orde tijdens het RGS Event Utrecht op 3 december a.s. Voordelen van standaardisering zijn het eenvoudiger inrichten van administraties, eenvoudige koppelingen tussen accountingsoftware, fiscale en rapportagetools enz. Dit moet uiteindelijk resulteren in slimmere […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Top fiscus drukte foute aanpak kinderopvangtoeslag door’
Een op vijf MKB’ers neemt te veel risico
Meer zelfstandigen in Nederland dan in buurlanden
CONTENTPARTNER
PSD2 versterkt de voorspellende waarde van boekhouden

PSD2 is inmiddels al enige tijd een belangrijk gespreksonderwerp onder accountants, financiële professionals en boekhoudsoftware leveranciers.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
HBO Programma opleiding accountancy en controlling
HAN
16 januari 2020
Voorkom risico’s bij inhuren van ZZP’ers
Fiscount
17 december 2019
Cursus Varia IB & VPB
Fiscaal Vanmorgen
3 december 2019
VACATURES
Ervaren Assistent Accountant | Accounting Products
Auren
Amstelveen
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN