Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 12 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nieuwe RJ-uiting omtrent DGA-pensioen
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2017-8 gepubliceerd. Die gaat over de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer voor DGA’s. “In deze RJ-Uiting zijn de commentaren op RJ-Uiting 2017-3 verwerkt en zijn de voorgestelde wijzigingen in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving ongewijzigd definitief gemaakt.”
Lees meer
 
 
Geen onbeperkte inzage in boeken ex-zusterbedrijf
Een bedrijf uit het Brabantse Beek en Donk heeft in kort geding vergeefs gevraagd om volledige inzage in de administratie van een zusterbedrijf. Beide bedrijven liggen met elkaar in de clinch om de bepaling van een afkoopsom: de holding waartoe zij behoorden, is verdeeld over de twee aandeelhouders en nu is de vraag welk deel […]
Lees meer
 
6% rendement op vermogen Advertorial

Beleggen met verregaande zekerheden. Uw cliënt financiert het onroerend goed van ondernemers. Geborgd door het 1e recht van hypotheek.
• Zoekt uw cliënt een belegging met inleg van € 100.000,- of meer?
• Zoekt hij of zij een belegging met een vaste rente van 4,5% tot 6%?
• Wil uw cliënt zelf de regie voeren over een geborgde belegging?

Neem vrijblijvend contact op met Mogelijk Vastgoedfinancieringen. =>

 
Belastingdienst: Let op codesoort bij fiscale balanswaarde PEB-afkoop
De Belastingdienst waarschuwt mensen die de afkoop van de fiscale balanswaarde van pensioen in eigen beheer moeten aangeven om de juiste looncode te gebruiken.
Lees meer
 
 
Vakantierooster nieuwsbrief Accountancy Vanmorgen
Accountancy Vanmorgen gaat de komende zes weken over op een vakantierooster. Dat betekent dat de nieuwsbrief drie keer in de week verschijnt, op maandag woensdag en vrijdag.
Lees meer
 
Trouwen vóór of na 2018? Advertorial

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is een van de onderwerpen die besproken wordt in AV2. Wilt u daarnaast alles weten over uitfasering PEB: eindstation of (door)start? En over de wederzijdse informatiestromen van de accountant en de ondernemer? U leest #hoedanprecies in de tweede editie van het AV-magazine. Meer weten? Neem nu een abonnement op AV-magazine. =>

 
‘Accountantskosten stijgen sterk na eerste jaar’
Er is sprake van een neerwaartse druk op de accountantskosten, constateert het platform voor institutionele beleggers Eumedion in het evaluatierapport van het afgelopen seizoen van aandeelhoudersvergaderingen (AVA’s). Die kosten zullen volgend jaar echter gaan stijgen, is de verwachting. Eumedion is verder kritisich over de manier waarop bedrijven hun nieuwe accountant kiezen.
Lees meer
 
 
Kindgebonden budget niet van invloed op hoogte partneralimentatie
Het kindgebonden budget is bestemd om te worden besteed aan het kind of de kinderen en niet om te voorzien in het levensonderhoud van de verzorgende ouder. Het vermindert dus niet de behoefte aan partneralimentatie. Dat heeft de Hoge Raad onlangs beslist in een prejudiciële procedure.
Lees meer
 
 
CFO’s zien toekomst zonnig in
Het optimisme over de economie heeft onder Europese CFO’s in het tweede kwartaal een recordniveau bereikt. Tegelijk zegt 39% wel bovengemiddeld onzeker te zijn over het overheidsbeleid en de economische omstandigheden. Dat concluderen de Nederlandse TIAS School for Business and Society en de Amerikaanse Duke University in hun gezamenlijke kwartaalonderzoek onder CFO’s.
Lees meer
 
 
KPMG: Fintech speelt vermogensbeheerders parten
Vermogensbeheerders verkeren wereldwijd in grote onzekerheid over de koers die zij gedwongen worden te varen. Toenemende regelgeving, maar ook de steeds verdergaande technologische vernieuwing in de sector speelt veel bedrijven parten.
Lees meer
 
 
Vier op de vijf ZZP’ers niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid
Tachtig procent van de ZZP’ers heeft zich niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Ook heeft een op de vier zelfstandig ondernemers zonder personeel geen pensioenvoorziening getroffen. Meest gegeven reden hiervoor is dat ze het niet kunnen betalen.
Lees meer
 
 
Nieuwe BTW-regels voor vouchers
Staatsecretaris Wiebes (Financiën) heeft een wtesvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarmee Europese regels over het heffen van BTW over vouchers (cadeaubonnen e.d.) worden geïmplementeerd. In de praktijk zijn de wijzigingen beperkt, aldus Wiebes.
Lees meer
 
 
Toezichthouders gaan tipgevers niet betalen
De AFM en DNB gaan geen tipgeld betalen aan medewerkers die misstanden in de financiële sector melden. Uit onderzoek blijkt dat een tipgeldregeling niet leidt tot meer meldingen. Bovendien vinden beide toezichthouders dat het melden van misstanden een morele plicht is en geen financieel motief zou moeten hebben.
Lees meer
 
 
Automatische bankkoppeling Knab en Cash Software
Online bank Knab en Cash Software hebben een automatische bankkoppeling gerealiseerd. Bankmutaties gaan voortaan geheel automatisch naar het boekhoudpakket, waar ze ook weer geheel automatisch verwerkt worden. De bankmutaties worden gematched met de posten in CASH en direct correct geboekt.
Lees meer
 
 
Else Bos nieuwe directeur DNB
Drs. Else Bos treedt volgend jaar juli toe tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Ze wordt als Voorzitter Toezicht eerstverantwoordelijk voor het toezichtbeleid van DNB. Haar portefeuille zal bestaan uit Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenen en Toezicht Verzekeringen.
Lees meer
 
De Verzekeringscoach: nieuwe rol voor de accountant in een wereld die verandert Contentpartner
Bij MoneyView in Amsterdam zijn we best wel wat gewend, maar toch waren we wat verrast door de plotselinge spontane interesse naar onze productvergelijkingstool MoneyView Advisa. Die interesse is er gelukkig vaker, maar wat dit geval bijzonder maakte, is dat de vraag afkomstig was van een aantal accountantskantoren.
 
De (accountant) adviseur als businesscoach Opleiding
Ik stel me kort aan u voor. Ik ben Servaas Vrijburg (1964). Ik heb ruim 20 jaar een fiscale (pensioen)advies- en -trainingspraktijk gehad; voornamelijk binnen Fiscount. Deze praktijk was grotendeels gericht op vak-inhoud. Een prachtige tijd waar ik nog dagelijks van nageniet. Toch moest het roer van mezelf om. Een soort innerlijke drang. Echter, Fiscount […]
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Assistent – accountant (senior) of pas afgestudeerd AA – accountant – Beverwijj Vacature
Het is tijd voor een echt goede privé – werk balans. ’s Avonds op tijd thuis zijn en in het weekend gewoon doen waar je zin in hebt. Kom werken bij De Hooge Waerder. Kijk op www.dehoogewaerder.nl/werkenbij.
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn