Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 23 november 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Staatssecretaris: Belastingdienst komt niet met keurmerk belastingconsulent
De Belastingdienst gaat geen kwaliteitskeurmerken verstrekken aan belastingconsulenten. Dat zegt staatssecretaris Menno Snel van Financiën naar aanleiding van Kamervragen over het vermeende gemak waarmee mensen zich als belastingconsulent kunnen voordoen.
Lees meer
 
 
Fiscale eindejaarstips van BDO
BDO biedt ondernemers met 108 fiscale eindejaarstips ‘nieuwe perspectieven’ waarmee ze nog dit jaar aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld het voorkomen van verliesverdamping, uitstellen dividenduitkering, administratieplicht bij inlening personeel, afkopen pensioen in eigen beheer en verruimde schenkvrijstellingen.
Lees meer
 
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’ Advertorial

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.

Download gratis =>

 
Toch overgangstermijn voor leennorm hypotheek
Er komt toch een overgangstermijn van een maand voor hypotheekadviseurs en hun klanten, voordat ze moeten voldoen aan de nieuwe leennormen van 2018. De Tweede Kamer heeft hiermee ingestemd.
Lees meer
 
 
Geen BPM betaald, dan ook geen teruggaaf bij export
Als een bedrijf een auto vanuit Nederland exporteert naar het buitenland, bestaat onder voorwaarden recht op teruggaaf van Nederlandse BPM. De Nederlandse BPM moet dan eerder wel zijn betaald.
Lees meer
 
Demo Visionplanner Advertorial

Vind jij het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan je klanten?
Kom dan een demonstratie van Visionplanner. Onze adviseurs laten zien hoe je in een handomdraai jaarrekeningen samenstelt en hoe je met een overzichtelijk dashboard inzicht geeft in tussentijdse cijfers en liquiditeit. Je hele samenstelstraat in 1 cloud applicatie. Een demonstratie op maat vol inspiratie! Meld je hier aan.

 
Huisaccountant frauduleus en failliet EDC doorgehaald
De accountant die uit de losse pols assurance-verklaringen verstrekte op basis waarvan onterecht miljoenen Europese subsidies zijn verstrekt aan het European Design Center in Den Bosch, is voor drie maanden doorgehaald. De Accountantskamer vindt dat zijn controlewerk ver onder de maat was (Procedurenummer 16/3002 Wtra AK).
Lees meer
 
 
Pensioenfondsen gaan kleine pensioenen samenvoegen
Pensioenfondsen gaan kleine pensioenen voortaan samenvoegen. De Tweede Kamer is met een overgrote meerderheid akkoord gegaan met een wetsvoorstel, waarin dat wordt geregeld.
Lees meer
 
BTW en vastgoed Advertorial

De BTW-regelgeving rondom vastgoed is complex en verandert voortdurend. Hoe houdt u uw kennis nog up-to-date? Voorkom dat u in de waan van de dag ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op dit gebied mist. Laat u daarom op 7 december bijpraten over o.a.:
• De nieuwe regeling inzake bouwterreinen
• De vraag wanneer slopen leidt tot een onbebouwd terrein
• De heffing bij koop-/aannemingsovereenkomsten
• De vraag wanneer een verbouwing leidt tot nieuwbouw (transformatiebouw)
• Formele bepalingen bij optie verhuur en optie verkoop

 
Eindelijk dan: jaarverslag Value8
De deadline is bijna 7 maanden verstreken, maar eindelijk heeft Value8, het beursgenoteerde investeringsvehikel van oud-beleggersvoorman Peter-Paul de Vries, de jaarrekening over 2016 gepubliceerd.  Met de goedkeurende verklaring van accountant Onno Opzitter van Mazars.
Lees meer
 
 
Belastingdienst waarschuwt voor neptelefoontjes
De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over het betalen van belastingschulden.
Lees meer
 
 
Fiscale eindejaarstips van KPMG
Ook KPMG heeft z’n lijst met eindejaarstips gepubliceerd. Het 40 pagina’s tellende document is volgens het accountantsbedrijf  ‘lang niet uitputtend, maar eerder bedoeld als handvat om een gesprek met uw adviseur goed te kunnen voorbereiden. Verder worden enkele (voorgestelde) wijzigingen vanaf 2018 toegelicht.’
Lees meer
 
 
Middelgroot accountantskantoor in enkele uren gehackt
Een middelgroot accountantskantoor is op verzoek van de directeur gehackt door cyberspecialisten om de beveiliging te testen. Het lukte de hackers om binnen twee uur toegang te krijgen tot alle gegevens van het kantoor.
Lees meer
 
Unit4 zet met PSA Suite voor Accountancy in op self-driving practice management voor accountants Contentpartner
Unit4 voegt de innovatieve cloudoplossing PSA Suite voor Accountancy toe aan het huidige oplossingsaanbod voor accountants-, belastingadvies en administratiekantoren. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een ecosysteem van accountancysoftware in de cloud. De stap is een logisch vervolg op de recentelijke overname van Assistance Software door Unit4.
 
Factuurherkenner DizzyData lanceert upload-app Contentpartner
DizzyData lanceert vandaag een mobiele app om het uploaden van bonnetjes en facturen gemakkelijker te maken. De app is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS. De ondernemer maakt een foto van een bonnetje of factuur en uploadt die met één druk op de knop naar de juiste DizzyData administratie.
 
Wetswijzigingen, rechtspraak en het regeerakkoord binnen de inkomstenbelasting Opleiding
Naast de wetswijzingen van het oude kabinet zullen de plannen van het nieuwe kabinet aan de orde komen, zoals de verdere beperking van de aftrek van de hypotheekrente, de invoering van een tweeschijvenstelsel, de afbouw van de regeling geen of kleine eigen woningschuld, de aanpassing van het eigenwoningforfait en de wijziging van het tarief in […]
 
(Senior) Manager Audit Review & Improvements – Tilburg Vacature
Ben jij een ervaren Register Accountant met passie voor kwaliteit en het initiëren van verbeteringen? Dan is dit een uitstekende rol voor jou. Als Manager Audit Review & Improvements werk je voor onze expertisecentrum Bureau Vaktechniek en voer je reviews uit op lopende controles en op reeds afgesloten dossiers om uiteindelijk de kwaliteit van ons […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn