Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 17 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Geen samenstellingsverklaring meer voor kleine jeugdhulpaanbieders
De verplichting voor kleine jeugdhulpaanbieders om een samenstellingsverklaring van een accountant over te leggen wordt geschrapt uit de Regeling Jeugdwet.
Lees meer
 
 
GBNED gaat boekhoudsoftware weer zelf testen
Onderzoeksbureau GBNED gaat boekhoudsoftware weer zelf inhoudelijk integraal testen en beoordelen. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een uitgebreid normenkader.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
Klacht tegen AA ook bij CBb niet-ontvankelijk verklaard
Een restauranteigenaar besluit in 2009 zijn aandeel in het restaurant te verkopen aan zijn zakenpartner. Een paar jaar later stelt hij een AA tuchtrechtelijk aansprakelijk voor het handelen van een kantoorgenoot van de AA die adviseur was van de zakenpartner.
Lees meer
 
 
NBA consulteert herziene Standaard 3850N
De NBA heeft de herziene Standaard 3850N “Assurance- en overige opdrachten met betrekking tot prospectussen” gepubliceerd. De herziene Standaard is nu opgesteld volgens het ”Clarity format”. De consultatieperiode loopt tot 26 juni 2017.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Nieuwe matchingstool voor MKB financiering
Overnameplatform Brookz heeft Dealsuite gelanceerd. Een nieuwe online matchingstool waarmee accountants, corporate finance adviseurs en financieringsspecialisten toegang hebben tot alle professionele geldverstrekkers in Nederland.
Lees meer
 
 
Amsterdammer aangehouden in witwasonderzoek
De FIOD heeft dinsdag een 62-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het witwassen van vermoedelijk enkele tonnen geld.
Lees meer
 
 
MvA Wet aanvullende regels uitwisseling landenrapporten
In de memorie van antwoord inzake de Wet aanvullende regels uitwisseling landenrapporten gaat staatssecretaris Wiebes onder meer in op de vraag of het bij groepsentiteiten die deel uitmaken van een fiscale eenheid volstaat dat de moedermaatschappij een landenrapport indient.
Lees meer
 
 
Leen Paape RA treedt terug uit cvb Nyenrode
Prof. dr. Leen Paape RA RO CIA treedt per 1 september terug als Dean van Nyenrode Business Universiteit en daarmee als lid van het college van bestuur.
Lees meer
 
 
PE-punten AV-dag 2017 toegekend
De NBA, NOAB en het RB hebben hun PE-punten aan de AV-dag van 26 september aanstaande toegekend. Deelnemers aan het event worden tijdens deze jaarlijkse accountancy update bijgepraat over trends, vaktechniek, fiscaliteit, ICT en kantoormanagement.
Lees meer
 
 
Economisch beeld verbetert opnieuw
Het economische beeld in Nederland is in de maand mei verder verbeterd. In de Conjunctuurklok van half mei presteren alle indicatoren beter dan hun langjarige trend, meldt het CBS.
Lees meer
 
Hoe een transformatie nieuwe energie geeft Contentpartner
Drie jaar geleden werd Rob Hannôt (63) wakker en dacht: ‘Een traditionele accountant staat te ver weg van ondernemers. Daar kan ik me niet mee vereenzelvigen. Als een klant tegen me zegt dat ik zijn boekhouder ben, dan doet dat zeer. Ik ga mijn administratiekantoor transformeren tot adviesorganisatie.’
 
De wisselwerking tussen de salarisadministratie en de financiële administratie Opleiding
Door wijzigingen in wet- en regelgeving de afgelopen jaren zijn de raakvlakken tussen de salarisadministratie en de financiële administratie toegenomen. Het up-to-date houden van kennis en het anticiperen op veranderende wetgeving is noodzakelijk. Daarbij is het een must dat de medewerker over zijn vakgebied heen kan kijken om de verschillende processen goed te overzien. Het […]
 
Manager Pensioenadvies Vacature
Onze opdrachtgever is een middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor, met meerdere vestigingen door heel Nederland. Het bijzondere van dit kantoor is dat men vaktechnisch op Big Four niveau werkt. Dezelfde kwaliteit, (ontwikkelings) faciliteiten, professionele graad en commerciële gerichtheid. Wat men achterwege heeft gelaten is de politiek en hiërarchie. Het is dan ook de bedoeling dat je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn