Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 6 april 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Eindelijk oplossing fiscaal nadeel ‘getto-uitkering’ in zicht
Bijna 73 jaar na de Duitse capitulatie en met een steeds geringer aantal overlevenden is de Nederlandse regering eindelijk bereid een oplossing te zoeken voor het fiscale nadeel dat oorlogsslachtoffers ervaren die van de Duitse overheid een zogeheten ‘getto-uitkering’ ontvangen.
Lees meer
 
 
Steinhoff wil Deloitte herbenoemen voor boekjaar 2018
De wankelende woonwinkelketen Steinhoff wil Deloitte Nederland nog zeker dit jaar houden als huisaccountant. Het Zuid-Afrikaanse woonconcern noemt het ‘essentieel’ voor zowel aandeelhouders als het bedrijf zelf dat Deloitte in ieder geval wordt herbenoemd voor de controle van boekjaar 2018. 
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!

 
Geen schenkbelasting gehuwden
Staatssecretaris Snel heeft zijn belofte gestand gedaan om voor enkele situaties in een beleidsbesluit te bevestigen dat het aangaan van een huwelijk of het aangaan of wijzigen van huwelijkse voorwaarden niet leidt tot heffing van schenkbelasting. Het gehele gewijzigde besluit is gepubliceerd in de Staatscourant.
Lees meer
 
 
Moederbedrijf vermoedt fraude bij Pathé
Pathé, met 28 bioscopen en 217 schermen de grootste bioscoopexploitant van Nederland, doet onderzoek naar een vermeende fraudezaak binnen het bedrijf. De schorsing vorige week van algemeen directeur Dertje Meijer en financieel directeur Edwin Slutter (ex-KPMG) hangt samen met het onderzoek, maar zegt volgens Pathé niets over hun eventuele rol in de fraudezaak.
Lees meer
 
Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
Visie gevraagd op omzetting KOR in facultatieve vrijstellingsregeling
Het ministerie van Financiën heeft de omzetting van de kleineondernemingsregeling (KOR) in een facultatieve omzetgerelateerde vrijstellingsregeling van omzetbelasting (Wet omzetgerelateerde vrijstelling voor ondernemers van omzetbelasting) ter consultatie voorgelegd. De regeling voor kleine ondernemers treedt op 1 januari 2020 in werking.
Lees meer
 
 
Geen goedmakertje voor commissarissen gecrasht Steinhoff
Steinhoff gaat zijn commissarissen bij nader inzien toch geen extraatje geven voor het extra werk dat zij in de in crisis verkerende woonwinkelketen steken. Het bedrijf heeft het voorstel voor een douceurtje van de agenda van de jaarvergadering gehaald nadat aandeelhouders boos hadden gereageerd, meldt het FD.
Lees meer
 
Mis niets op het gebied van internationaal belastingrecht (winstbelasting) Advertorial

Krijgt u regelmatig te maken met vragen rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten? Dan is een solide basiskennis van het internationaal belastingrecht op 24 april van Arthur Hofman geen overbodige luxe! U hoort de belangrijkste thema’s en ontwikkelingen aan de hand van veel voorbeelden.

 
Meer miljoenenoptrekjes dan ooit tevoren
Nederland telt meer dan 42.300 woningen met een marktwaarde van minstens een miljoen euro, meer dan ooit tevoren. Dat meldt Calcasa, een onderzoeksbureau voor de woningmarkt. De duurste straat van Nederland ligt in Wassenaar, het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen heeft de goedkoopste straat van het land. Daar koop je voor gemiddeld €80.000 een stulpje.
Lees meer
 
 
Bijna niets zo moeilijk als aanpak verkeerd gedrag in financiële sector
‘Het verwijderen van een fraudeur of overtreder lost het probleem niet op. We denken als mensen graag dat we individualistisch opereren, maar we worden in belangrijke mate beïnvloed door de normen en waarden in onze directe omgeving. We zijn een product van die omgeving’. Aldus psycholoog Wieke Scholten afgelopen zaterdag in het FD. Zij promoveerde […]
Lees meer
 
 
Strafzaak tegen EY voor onbepaalde tijd geschorst
De rechtbank in Amsterdam heeft de behandeling van de strafzaak tegen EY vanwege zijn rol in het Vimpelcom-schandaal voor onbepaalde tijd geschorst. Het onderzoek is terugverwezen naar de rechter-commissaris.
Lees meer
 
SnelStart en de AVG Contentpartner
Uiteraard wordt bij SnelStart ook hard gewerkt om tijdig de benodigde maatregelen betreffende de AVG in te voeren. Deze nieuwe wet- en regelgeving beschermt de privacy van personen. Wat betekent dit voor u als ondernemer die werkt met onze software? In dit blog geven we meer duidelijkheid over de verantwoordelijkheden die bij ons liggen en […]
 
Arbowet: klaar voor 1 juli 2018 Opleiding
De nieuwe Arbowet is sinds 1 juli 2017 van kracht, waardoor nieuwe eisen worden gesteld aan de inhoud van een contract met een arbodienst of zelfstandig bedrijfsarts en aan de arboverplichtingen van werkgevers. Op 1 juli 2017 bestaande contracten moeten uiterlijk 1 juli 2018 zijn aangepast, anders volgen er boetes van de Inspectie SZW. Uit […]
 
Muis Robotic on Tour | Breukelen Opleiding
Robotic Accounting. Een term die niet meer weg te denken is uit de accountancywereld. Al je klantadministraties automatiseren. Meer tijd hebben voor het adviseren van je klant. Via een interactief dashboard rapportages presenteren. In één oogopslag zien welke klanten direct jouw aandacht nodig hebben door middel van een signaleringsfunctie. Steeds meer werken via je smartphone. […]
 
(Gevorderd) Assistent Samenstel Vacature
Wil jij de fijne kneepjes van het accountantsvak leren? Word dan (gevorderd) Assistent Samenstel bij Lansigt. Je krijgt professionele begeleiding, veel verantwoordelijkheid en leuke klanten! (Gevorderd) Assistent Samenstel 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk  Als Assistent Samenstel word je klaargestoomd om de stap richting Relatiebeheerder te maken. Onder begeleiding […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn