Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 6 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Geen succes voor ‘intimiderende en bedreigende’ voormalige accountant in zaak tegen RA fiscus
Een voormalige accountant die zich volgens de Belastingdienst intimiderend en bedreigend opstelde tegenover een medewerker heeft weinig succes met zijn tuchtrechtelijke tegenaanval tegen de leidinggevende van de medewerker. De leidinggevende is plaatsvervangend directeur MKB bij de fiscus en tevens registeraccountant.
Lees verder »
Opnieuw vertraging accountantscontrole Oranjewoud door FIOD-onderzoek
Strukton-moeder Oranjewoud heeft onlangs de jaarcijfers over 2018 gepubliceerd, maar vanwege een FIOD-onderzoek ontbreekt nog altijd de accountantsverklaring. Eerder miste de beursgenoteerde holding om die reden al de deadline van 30 april voor de publicatie van de jaarcijfers.
Lees verder »
Advertorial: Deze slimme software verrast alle accountants

Te laat betaalde facturen een bron van zorgen? Ga voor optimaal debiteurenbeheer met ruimte voor persoonlijk contact! Payt automatiseert uw debiteurenbeheer met cloud software, gekoppeld aan vrijwel alle boekhoud-, administratie- en facturatie-software. Ruim 150 accountantskantoren vertrouwen dagelijks op ons. Meer weten? Download onze brochure >

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Het pensioenakkoord: de plannen op een rij & hoe nu verder?
Het kabinet heeft woensdagochtend na ruim negen jaar discussie samen met werkgevers- en werknemersorganisaties en de SER een principeakkoord gepresenteerd over vernieuwing van het pensioenstelsel.
Lees verder »
Zorg- en informatieplicht Alert
Per 1 juli aanstaande moeten alle ondernemingen die jaarlijks 50.000 kWh energie en/of (een equivalent van) 25.000 m3 aardgas of meer gebruiken, voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Nu denkt u misschien: waar komt dit nu ineens vandaan en waarom weet ik er niets van af?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Frauderisicofactoren: gunstig tarief voor mkb accountantskantoren!

Wilt u met (maximaal 12) collega’s deze verplichte training volgen? Onze accountants Gerrit Kroes en Jan van der Meijden komen graag naar u toe voor een praktijkgerichte training voor nog geen
€ 3.000. Bel voor meer informatie, Wouter Bekker 020-301 04 23 of Jaap Wassink 020-301 04 31.
Bekijk de mogelijkheden van incompany

Lees verder »
Ook gedeelde toerekening als kans op aanspraak trust uiterst klein is
Ook als de kans dat erfgenamen daadwerkelijk uitkeringen gaan genieten uiterst klein is mag de fiscus niet zomaar al het afgezonderd particulier vermogen uit een trust toerekenen aan de begunstigde, oordeelt het Gerechtshof Den Haag. De inspecteur mag daarom maar een derde van het trustvermogen toerekenen aan de erfgename waar het in de betreffende zaak om […]
Lees verder »
Meuwese accountants en adviseurs sluit zich aan bij Vermetten | accountants en adviseurs
Vermetten | accountants en adviseurs breidt haar dienstverlening uit. Per 1 juni sluit Meuwese accountants en adviseurs uit Tilburg aan bij het Brabantse accountancy- en advieskantoor.
Lees verder »
Fiscaal dienstverleners hebben VIA-gegevens mogelijk niet ontvangen
Door een technisch probleem hebben sommige fiscale dienstverleners geen vooraf ingevulde aangifte (VIA)-gegevens ontvangen, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
VNG: Gemeenten willen zelf meer belasting heffen
Lokale overheden moeten meer ruimte krijgen om zelf belastingen te heffen. Dat zegt voorzitter Jan van Zanen van gemeentekoepel VNG naar aanleiding van onenigheid tussen gemeenten en het Rijk over de financiering van jeugdzorg.
Lees verder »
AFM: wettelijke regels crowdfunding ontbreken
Er zijn wettelijke regels nodig om misstanden rondom crowdfunding te kunnen aanpakken. Dat zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM reageert op berichtgeving van Trouw en De Groene Amsterdammer over MKB-bedrijven die failliet gaan doordat ze bij gecrowdfunde leningen soms woekerrentes moeten betalen aan crowdfundingplatforms.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
WAB: Wet Administratieve Balans?

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is in feite een verzameling maatregelen die op verschillende punten de salarisadministrateur gaat raken. Met de WAB probeert de regering invulling te geven aan een afspraak uit het regeerakkoord. Zij wil een nieuwe balans aanbrengen tussen flexwerk en vaste contracten. Alhoewel ik begrip heb voor de verschillende onderdelen uit […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Veel MKB’ers failliet door hoge kosten crowdfunding’
MKB’er ook naar Kifid om alternatief krediet
Elektrische auto wordt meest waardevaste occasion
KPMG: ‘CEO ziet klimaatverandering als belangrijkste risico voor groei’
OPLEIDINGEN
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Congres: Fraudesignalerende taak van de accountant
NBA Opleidingen
14 juni 2019
Masterclass Dossieropbouw en ontslag – 13 juni 2019
The Legal Company
13 juni 2019
VACATURES
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Controleleider
ABAB
Tilburg
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN