Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 26 januari 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingdienst deelde nog geen enkele boete uit voor overtreden registratieplicht UBO
Veel bedrijven schreven hun UBO niet op tijd in bij het UBO-register, dat sinds 27 maart vorig jaar van kracht is. Toch zijn er nog geen boetes of dwangsommen opgelegd, heeft de Belastingdienst aan RTL Nieuws laten weten.
Lees verder »
Privacytoezichthouder blijft fel tegen nieuwe witwaswet: ‘massasurveillance die kan leiden tot uitsluiting’
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) toonde zich eerder al bijzonder kritisch over het wetsvoorstel Plan van aanpak witwassen en trekt nu opnieuw fel van leer, ondanks verbeteringen die zijn doorgevoerd. De nieuwe wet opent de deur naar ongekende massasurveillance door banken, stelt de toezichthouder.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Londen & Van Holland: drive voor innovatie en een persoonlijke benadering leveren een indrukwekkende (inter)nationale portefeuille en top 50-positie op!

Wat kenmerkt Londen & Van Holland en wie zijn het? Hoe zijn zij tot deze bijzondere positie gekomen, welke rol heeft robotisering er, en wat zijn hun plannen voor de toekomst? &Work zocht het uit tijdens de zoektocht naar nieuw talent.

Lees verder »
Voortgang modernisering ondernemingsrecht: geen nieuwe wetgeving loyaliteitsaandelen
Minister Weerwind voor Rechtsbescherming vindt dat er nu onvoldoende aanleiding is om tot invoering van een nationale regeling met betrekking tot loyaliteitsaandelen over te gaan en gaat nu dan ook niet over tot een wetgevingstraject ter verdere stimulering van loyaliteitsaandelen. Dat schrijft de minister in een Kamerbrief over de voortgang van de modernisering van het […]
Lees verder »
Hof: VvE-reserves tellen bij berekening rechtsherstel box 3 als bank- en spaartegoeden
Voor de berekening rechtsherstel box 3 moet bij VvE-reserves worden uitgegaan van het forfaitair rendement dat geldt voor bank- en spaartegoeden (0,12%) in plaats van overige bezittingen (5,38%), oordeelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Bij het bepalen van de leegwaarderatio moet daarnaast volgens het hof worden uitgegaan van de kale huurprijs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe help jij jouw klant met coronaschulden?

Ondernemers die voorzien dat ze moeite krijgen met het volledig terugbetalen van de coronaschulden moeten dit voorjaar actie ondernemen. Leer wanneer en hoe je actie onderneemt richting je klant. Je krijgt handvaten hoe je schuldeisers als de fiscus, het UWV en RVO meekrijgt bij een sanering van de schulden die tijdens of als gevolg van corona zijn ontstaan. En je hoort wat jouw signaleringsfunctie en zorgplicht is.

Lees verder »
AV-Top 50 | De mens als grootste asset
Veel accountants leggen de nadruk op cultuur, work-life balance en kwaliteit. In dat vaak benoemde spectrum van waarden vindt PKF Wallast toch een heel eigen identiteit, gericht op een combinatie van inhoud, kennisdeling en saamhorigheid.
Lees verder »
AVG en verplichtingen voor de werkgever: hoe zit het precies?
In arbeidsrelaties brengt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor werkgevers een aantal specifieke verplichtingen met zich mee.
Lees verder »
Geen verjaring en wanprestatie, voormalige cafébaas moet zijn boekhouder nog fors betalen
Een boekhouder verzorgde al sinds de jaren tachtig de boekhouding van een vof waarmee een café werd geëxploiteerd en de IB-aangiften van de twee vennoten. De openstaande facturen voor dat werk liepen in de loop van de tijd echter flink op, tot een bedrag van € 122.421,96.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een tekort aan medewerkers, hoe los je dat op? | 5 tips

De kranten staan er vol van. Het personeelstekort is op dit moment in bijna alle branches groot. Ook accountantskantoren kampen met tekorten en worden beperkt in hun groei vanwege onderbezetting. Sommigen nemen daadwerkelijk afscheid van klanten om de balans enigszins terug te brengen. En toch zie je bij enkele kantoren dat de onderbezetting beperkter is […]

Lees verder »
Blog | Certificering van aandelen: enkele fiscale gevolgen op een rij
Certificering van aandelen heeft als doel het scheiden van zeggenschap en economisch belang van aandelen. Certificering van aanmerkelijkbelangaandelen kan fiscale gevolgen hebben.
Lees verder »
Personalia | Willem van Deelen (30) mede-eigenaar van Financieel Adviesbureau Gerrits
Met de toetreding als partner is Willem van Deelen (30) per 1 januari 2023 voor de helft eigenaar geworden van Financieel Adviesbureau Gerrits in Wijchen. De financieel adviseur leerde hier als 19-jarige schoolverlater het financiële vak kennen. Na enkele omzwervingen, zo werkte hij vier jaar voor Crowe Peak, en het afronden van zijn opleidingen kwam […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belangenorganisaties: wacht met afbouw regeling voor zonnepanelen
Controlewerkzaamheden niet onvoldoende, RA krijgt toch waarschuwing
Ambtenaar Belastingdienst met meer dan 9 ton cash in huis ontloopt celstraf
Tax partner Deloitte in verband gebracht met frauduleuze CumEx-transacties, ook KPMG onder vergrootglas
OPLEIDINGEN
Webinar – Hoe implementeer je de CSRD binnen jouw organisatie?
Sdu
14 februari 2023
Post Bachelor AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
14 februari 2023
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU
Accountancy Vanmorgen
14 februari 2023
VACATURES
Assistent Accountant Agro
Flynth
meerdere locaties
Ervaren assistent-accountants samenstelpraktijk (dit betreft meerdere vacatures)
WEA Gouda
Gouda
(zelfstandig) Assistent-accountant
van de Kamp & van Gelder
Soest
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN