Griekspoor en Van de Zandschulp kopje onder in Ahoy
Griekspoor - Van de Zandschulp
Sinds 2003 hadden twee Nederlandse spelers weer eens de kans om de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament te bereiken. Alleen was de tweede ronde het eindstation voor Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. De 25-jarige Tallon Griekspoor was in elk geval gewaarschuwd voor Marton Fucsovics, die vorig jaar de finale in Rotterdam Ahoy van Andrey Rublev verloor. De Hongaar heeft ook deze editie de smaak weer aardig te pakken: 6-4, 7-6 (4).​​​​
Lees verder
Tsitsipas en Rublev zonder problemen naar kwartfinales
Toppers
Stefanos Tsitsipas en Andrey Rublev liggen op koers. De nummers één en twee van de plaatsingslijst van de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament bereikten zonder veel problemen de kwartfinales in Rotterdam Ahoy. Kopman Stefanos Tsitsipas (foto) rekende in de tweede ronde binnen 71 minuten eenvoudig af met de Wit-Rus Ilya Ivashka (6-4, 6-1).

​​​​​​​
Lees verder
Terugblik op 2018 met Roger Federer
Haarhuis
Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 2018 met de vrijdagavond van Roger Federer.
Lees verder
Achter de schermen: 'moeder aller ballenkinderen'
Online liveshow
De schijnwerpers van het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament zijn uiteraard gericht op de toptennissers. Maar wie zijn de mensen die de sterren laten stralen? Vandaag deel 7 in 'Achter de schermen': Gina Langen (69), de 'moeder aller ballenkinderen'.
Lees verder
Top-5 in zijn geheel van de partij!
Esther Vergeer
Op de tweede dag van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament krijgt toernooidirecteur Esther Vergeer de geplaatste toppers in actie. Met op papier als meest interessante duel dat van nummer 1 Alfie Hewett met de pas 15-jarige Tokito Oda. ‘’Die jonge Japanner heeft echt een geweldige forehand.’’ Ook mag Tom Egberink als beste Nederlander in Ahoy baan 1 oprijden, om uit te komen tegen de man die Maikel Scheffers gisteren versloeg: de Japanner Takuya Miki. ‘’Ik heb goede hoop dat Tom goede dingen kan doen’’, aldus Vergeer enthousiast.

Bekijk hier het volledige dagprogramma
Alle wheelchairwedstrijden zijn te volgen op youtube.com/abnamrotennis
Bekijk de voorbeschouwing
Mis niets: meekijken via NOS.nl Ziggo Sport
Live kijken
Ondanks dat de tickets voor dit jaar zijn uitverkocht, kun je de spannende wedstrijden van het toernooi live meekijken vanuit huis!

Ga op TV naar Ziggo Sport (Kanaal 13 of 14) of kijk de avondpartijen via de stream op NOS.nl. De wheelchairwedstrijden volg je via ons Youtube kanaal! 
​​​​​​
Bekijk uitzendschema's
Scheffers: "Dit spel blijft zo gaaf en zo tof"
Gaaf spel
Op baan 1 van Rotterdam Ahoy begon gistermiddag het 14de rolstoeltoernooi onder de hoede van het ABN AMRO World Tennis Tournament met een fantastisch tweeluik vol extreme tegenstellingen. Eerst een ongekend gepassioneerde partij van bijna drie uur tussen twee Spaanse schreeuwlelijken, Daniel Caverzaschi en Martin de la Puente, met als uitslag: 6-3 6-7 7-5. 
Lees verder
Shop met korting
Shop met korting
Bekijk nu het online programmaboek
Programmaboek
Eens maar nooit weer. Of toch? Lees hoe Richard Krajicek niet kan wachten tot Ahoy weer bruist deze week. Of wat het prijzengeld is voor deze bijzondere 49e editie en met hoeveel ATP punten de spelers naar huis kunnen gaan. Je leest alles terug in het online programmaboek.  
Lees meer over het toernooi
Fun naast het kijken van tennis alleen: doe mee met de acties
Quiz
Bekend van vorig jaar: als fan thuis kun je meedoen aan acties naast het tennis kijken in de zaal of vanuit huis! Ga bijvoorbeeld met Tsitsipas of Rublev op de foto in de Online Photobooth of test je kennis met de online Quiz. Of stuur een aanmoeiding in voor de spelers op het veld!
Naar de quiz
Dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium
Gelijke kansen
Dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium. Daarom is ABN AMRO hoofdsponsor van het ABN AMRO World Tennis Tournament én oprichter van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Botic van de Zandschulp en Tom Egberink nemen je mee in hun beleving van deze twee toernooien.
Bekijk de video
Bekijk de laatste sportheadlines van het AD
AD Sportnieuws
Je leest bij het Algemeen Dagblad het hele jaar door tennis nieuws. Navigeer hieronder naar de laatste sport headlines!

Lees meer