Gawalo
Online versie
Geen waterstofketel maar brandstofcel voor eengezinswoning

Met een omkeerbare brandstofcel en speciale boiler draait de eerste Nederlandse waterstofwoning alle seizoenen op groene energie. Het dorpje Stad aan ’t Haringvliet krijgt de primeur.

Lees verder >
Draadloze ventilatiesystemen gevoelig voor verstoring?

Volgens Buva Homecare systemen is  interferentie in woonhuisinstallaties een groeiend probleem. Het bedrijf neemt maatregelen om de verstoring van draadloze ventilatiesystemen te beperken. 

Lees verder >
Succesvol prefabben vraagt discipline

Warmtebouw, Kropman en Kroneman Installatietechniek zijn drie bedrijven waar de prefab-afdeling tot wasdom is gekomen. Wat is het geheim van hun succes?

Lees verder >
(advertorial)
Intergas
Klaar voor de toekomst!
In de Xtreme-serie van Intergas gaan prestaties, intuïtieve bediening, een eigentijds design en een extreem hoog rendement op warmwater hand in hand. Door dit hoge rendement gebruikt de Xtreme minder energie, zonder in te leveren op comfort. De Xtreme is uitermate geschikt om te combineren met een warmtepomp.
“Luchtwarmtepompen betaalbaar en goed alternatief”

Als bouwer kijkt Dick van Ginkel, innovatiemanager bij Van Wijnen, met een pragmatische blik naar de energietransitie. Hij benadrukt dat aardgasloos bouwen een middel is en geen doel op zichzelf. En laten we ook de bewoners niet vergeten.

Lees verder >
NPR 7028 ‘Gasmeters, wartelmoeren en puntstukken – afmetingen’ herzien

NEN heeft een herziene versie gepubliceerd van de NPR 7028. De normcommissie wil hiermee meer duidelijkheid verschaffen over de eisen gesteld aan de verbinding van de meterbeugel en de huishoudelijke gasmeters.

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
Ubbink
UbiFit Concentrisch van Ubbink
Als een van de grootste producenten van concentrische rookgasafvoer in Nederland, ontwikkelde Ubbink het veilige UbiFit Concentrisch, in Push-Fit en klemband uitvoering voor alle gangbare rookgasafvoer maten. Kies prijsbewust voor veiligheid!
Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!
Partnernieuws
De warmtepomp kan het dak op!

Als een schoorsteen staat de Decorio Luchtwarmtepompbehuizing op het dak. Deze productinnovatie van Ubbink combineert fraai design met veel verwerkersgemak. Zijn positionering draagt bovendien bij aan geluidsvermindering van de warmtepomp.

Lees verder >
(advertorial)
Rensa
Vol gas van het gas af
Klanten vragen steeds vaker om een warmtepomp en willen genoeg comfort. Bij Rensa weten we dat als geen ander. Daarom helpen wij je van A tot Z om een goed werkende warmtepompinstallatie op te leveren zodat jij vol gas door kunt naar je volgende klant.
Vakbase W-installatie
Geluidsvermogen bepalen van een ventilator

Het bepalen van het geluidsvermogen van een ventilator is een uitgangsgegeven van een geluidstechnische berekening in een bepaald ventilatiesysteem. Hoe bepaal je dat geluidsvermogen?

Lees verder >
(advertorial)
54Events
Kennis halen en zaken doen
Vakbeurs Energie is de leidende vakbeurs voor professionals die te maken hebben met energie en de transitie in de gebouwde omgeving. Een trefpunt voor beslissers, die er de meest actuele kennis opdoen en praktische tools en oplossingen vinden. Komt u ook?
Whitepaper
Warmtepomp versus waterstof

Lees alles over de verschillen tussen de waterstofketel en de warmtepomp.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright