NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Gefco neemt afscheid van Russische eigenaar RZD
 
De Franse logistiek dienstverlener Gefco is samen met zijn grootste klant, de Frans-Italiaanse autofabrikant Stellantis (onder meer Peugeot, Fiat, Citroën, Chrysler en Opel), in een race tegen de klok verwikkeld om het meerderheidsbelang (75%) van de Russische staatsspoorwegen RZD in Gefco terug te kopen. Daarbij noemen Franse media rederij CMA CGM als uiteindelijke nieuwe eigenaar...
 
 
 
#
 
Lidl wil eigen containerrederij opzetten
 
De Duitse supermarktketen Lidl is het tekort aan capaciteit en de woekerprijzen in de containervaart beu en gaat zelf containers vervoeren. Het gaat daarbij niet alleen om het charteren van schepen maar ook om het opzetten van een compleet nieuwe rederij onder de naam Tailwind Shipping Lines (TSL).
 
 
 
#
 
‘Rotterdam schiet niets op met nieuw stikstofbeleid kabinet’
 
Het kabinet trekt de vergunningverlening voor de industrie met het aangekondigde nieuwe stikstofbeleid ‘op geen enkele wijze’ vlot. Dat zegt Deltalinqs, mede namens Havenbedrijf Rotterdam.
 
 
#
 
Afwijkend cao-loon Hongaarse chauffeur niet toegestaan
 
De kantonrechter in Almelo heeft zich gebogen over de loonvordering van een Hongaarse chauffeur in dienst bij een Nederlandse transporteur. De Hongaar was sinds september 2007 in dienst als internationaal chauffeur bij de Nederlandse wegvervoerder.
 
 
 
#
 
Tankerrederijen Frontline en Euronav fuseren
 
De tankerrederijen Frontline en Euronav willen samensmelten. Beide ondernemingen hebben daarover een akkoord ondertekend. Na de fusie krijgt het geheel wel de naam van het Scandinavisch-Bermudaanse Frontline, maar er zal iets sterker aan de touwtjes worden getrokken vanuit Antwerpen.
 
 
 
#
 
16 kilometer aan lopende band bij nieuw warehouse Picnic
 
Van een amper gemechaniseerd dc naar een warehouse met de hoogste mechanisatiegraad voor boodschappen in Europa. Online supermarktketen Picnic opende vrijdag haar nieuwe distributiecentrum in Utrecht. De orderpickers hoeven er nog maar nauwelijks te lopen, de bestelde boodschappen komen voortaan naar hen toe.
 
 
#
 
DB Cargo blijft verlies op verlies stapelen
 
DB Cargo sloot het boekjaar 2021 af met een gigantisch verlies voor belastingen (ebit) van 481 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van moederholding Deutsche Bahn (DB). De dieprode cijfers van de railcargodochter steken schril af tegen het resultaat van logistiek zusterbedrijf DB Schenker, dat het afgelopen boekjaar een riante bedrijfswinst van 1,2 miljard...
 
 
 
#
 
‘Versproducten binnen 24 uur leveren is onhoudbaar’
 
De import, export en het binnenlands vervoer van versproducten groeit nog steeds en gaat binnen Europa vrijwel volledig via wegtransport. De klanten in de versketens, zoals de retail en de grote warenhuizen, gaan de komende jaren naar verwachting hogere eisen stellen aan de verduurzaming van vervoer in hun ketens. Maar hoe kan aan die eisen...
 
 
 
#
 
Scheepvaartbedrijven kwetsbaar voor cybercriminelen
 
Dat er hackers op de loer liggen en cybercriminaliteit een probleem is, dat voelt ook de maritieme sector aan zijn water. Sterker nog, zeven van ‘s werelds tien grootste containerrederijen waren er de afgelopen jaren reeds slachtoffer van. En tóch bestaat er in de scheepvaartbranche nog onvoldoende bewustzijn van de cybergevaren, waardoor er ook te...
 
 
 
#
 
Toll Global Forwarding helpt klanten met groeien op de Europese markt
 
Toll Global Forwarding is al vele jaren een bekende speler op de Aziatische markt als expert op het gebied van global forwarding en logistics. Nu is het bedrijf er klaar voor om ook in Nederland een volgende stap te nemen en zich hier als onderscheidende speler op de kaart te zetten.
 
 
 
#
 
Sancties worden nauwelijks uitgevoerd
 
Het is bedroevend om te moeten constateren dat Nederland sinds de Russische inval in Oekraïne, vooral bij monde van premier Rutte, wel stoere taal bezigt over het afstraffen van de agressie van het Poetin-regime middels harde sancties, maar daar zelf nauwelijks uitvoering aan blijkt te geven. Bijna een maand na dato, 24 februari, bleek er...
 
 
 
#
 
Spoorsector hekelt ProRail-mutatie naar zbo
 
Ondernemersvereniging Deltalinqs maakt samen met een aantal spoorvervoerorganisaties bezwaar tegen het wetsvoorstel dat ProRail moet omvormen tot een zelfstandig bestuursorgaan (zbo). In een brief zetten zij hun bezwaren uiteen en roepen zij de Tweede Kamer op om tegen het wetsvoorstel te stemmen. Ook vragen zij alle partijen om opnieuw plaats te nemen aan de onderhandelingstafel....
 
 
 
#
 
‘Als transport iets minder snel hoeft, kan het veel schoner’
 
Vanaf 2025 gaan diverse steden hun binnenstad alleen nog open stellen voor schoon vervoer. Een mogelijkheid om dan nog goederen in binnensteden te lossen zonder zelf te investeren in elektrische voertuigen, is door gebruik te maken van externe stadshubs met een zero emissie last mile.
 
 
#
 
NT TV over de verduurzaming van de verslogistiek
 
De import, export en het binnenlandvervoer van versproducten groeit nog steeds en is binnen Europa vrijwel volledig weggeöriënteerd. De klanten in de versketens zoals de retail en de grote warenhuizen in binnen- en buitenland gaan in de komende jaren hogere eisen stellen aan de verduurzaming van vervoer in hun ketens. Maar hoe moet dat gaan...
 
 
 
#
 
‘Bruggen blokkeren schone toekomst van Zuid-Holland’
 
Andere keuzes voor slechts een handvol bruggen in de provincie Zuid-Holland zouden de binnenvaart al enorm vooruit kunnen helpen. Dat beeld komt naar voren uit de beleidsvisie ‘Groener door het Groene Hart’, die Schippersvereniging Schuttevaer-afdeling Rijnstreek presenteerde op haar jaarvergadering.
 
 
 
#
 
Het paard van Troje
 
Onlangs presenteerde luchtvrachtkoepel ACN de jaarlijkse vrachtmonitor. Het betrof het pre-corona jaar 2019 en het maakte duidelijk dat de luchtvracht industrie, voor zover het Schiphol betreft, 6% was gekrompen en Schiphol het vergeleken met de andere grote luchthavens ook behoorlijk minder deed.
 
 
#
 
VS bezorgd over aandeel China van 95% in nieuwe containers
 
Welgeteld drie Chinese staatsbedrijven produceren 95% van alle maritieme containers in China en 82% van het wereldtotaal. De Amerikaanse maritieme toezichthouder FMC vindt dat wat veel van het goede.
 
 
 
#
 
Acht maanden cel voor oom en neef die Havenbedrijf oplichtten
 
De oom en neef die Havenbedrijf Rotterdam vijf jaar geleden voor ruim 450.000 euro hebben opgelicht, moeten acht maanden de cel in. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank bepaald.
 
 
 
#
 
Averij-grosse uitgeroepen voor ‘Ever Forward’
 
De Taiwanese rederij Evergreen heeft averij-grosse uitgeroepen voor de ‘Ever Forward’, het containerschip (12.000 teu) dat al sinds 13 maart muurvast in de modder zit in Chesapeake Bay (VS) en dat waarschijnlijk nog zeker tot volgende week niet van zijn plek zal komen.
 
 
 
#
 
Euregio-Raad voorlopig tegen Noordtak Betuweroute
 
Het Nederlands-Duitse samenwerkingsverband Euregio-Raad is voorlopig tegen een noordelijke aftakking van de Betuweroute. Omdat de effecten van een eventuele Noordtak volgens hen groot zijn, wil de organisatie eerst dat het nut en de noodzaak ervan uitgebreid wordt aangetoond.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam