én een nieuwe blog Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier...

Hannick Jubileumcruise: gegarandeerd vertrek!

En nog meer nieuws van Hannick Reizen

Geachte Do,

Het verheugt ons zeer u te kunnen meedelen dat reeds binnen een week na publicatie de jubileumcruise door Historisch Nederland al gegarandeerd vertrek heeft op 8 augustus a.s. Er is nog een beperkt aantal luxe suites voor u beschikbaar aan boord van het 5-sterren superior hotelschip Grace.

Het Nederlandse Ragazze Quartet vaart met ons mee en treedt dagelijks voor u op in de salon. Het ensemble speelt klassieke en moderne strijkkwartetten; bevlogen en op het hoogste niveau. Daarnaast trakteren wij u tijdens deze reis op drie exclusieve concerten op bijzondere locaties. In combinatie met de prachtige historische steden die u tijdens deze cruise ontdekt, wordt het 6 dagen lang genieten! Neemt u voor de beschikbare suites contact op met onze reisspecialisten, zij staan u graag te woord. 

Bekijk of boek deze reis

Blog: Waarom altijd weer Mahler en zo weinig Sibelius? - deel I

Wouter Schmidt heeft een zwak voor de muziek van Jean Sibelius en als hij zou moeten kiezen ruilt hij Gustav Mahler graag in voor de Finse componist. Van Mahler speelde Wouter tijdens zijn actieve viool- en altvioolcarrière vrijwel alle composities en zijn symfonieën (9,1/4) ook meerdere keren. Deze behoren immers tot het gangbare orkest- en concertrepertoire. Van Sibelius – die een aanzienlijk groter en veelzijdiger oeuvre schreef – speelde hij de meeste van zijn 7 symfonieën, bekendste orkestwerken en veel vioolmuziek. Mede doordat hij veel muziekinleidingen houdt tijdens zijn reizen en bij verschillende orkesten, dook Wouter ‘noodgedwongen’ dieper in het leven en werk van de componist en raakte gaandeweg steeds meer gebiologeerd door het vakmanschap en de diepte van zijn composities. Nadat hij enkele jaren geleden met Hannick Reizen het Sibelius Festival in het Finse Lahti bezocht, was het helemaal ‘gebeurd’, en viel hij als een blok voor de Finse componist. Zeker na de sensationele uitvoering van Kullervo.

Lees het eerste deel van dit blog

Reisleider aan het woord: Eva Bengtsson

In onze 'coronanieuwsbrieven' kwam wekelijks een reisleider aan het woord. Ondertussen hebben er al velen het podium gehad, maar u heeft zeker nog niet iedereen ontmoet. Vandaag geven wij dan ook graag het woord aan Hannick reisleidster Eva Bengtsson. 

"Muziek is mijn passie en een groot deel van mijn leven. In mijn jeugd volgde ik vele masterclasses viool en kamermuziek in binnen- en buitenland. Kamermuziek bleef tijdens mijn studie viool aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht de rode draad. Het orkestleven begon met Basel Sinfonietta en Het Residentie Bachorkest. Als orkestmusicus heb ik de mooiste muziek met wereldberoemde musici mogen spelen. Een fantastisch onderdeel van muziek is reizen. Rondom de repetities en concerten was er altijd tijd om zoveel mogelijk van de omgeving te beleven: Om vier uur 's morgens op om Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te kunnen zien in Milaan of in Tokyo voor dag en dauw de Mt. Fuji vanuit alle windstreken bewonderen. Hoe mooi is deze combinatie om u iets te mogen meegeven over muziek en de musici en wellicht iets over de omgeving."

Lees het hele interview met Eva

Muziek voor thuis

Concerten vanuit de Koninklijke Opera van Stockholm

Het ‘Venetië van het Noorden' kent een rijk muziekleven van hoog artistiek niveau. De stad beschikt naast twee uitstekende concertzalen – Koserthuset en Berwaldhallen – over het beroemde operabaroktheater van Drottningholm en natuurlijk de Koninklijke Opera. Aan dit vermaarde operahuis  debuteerden vrijwel alle Zweedse topzangers uit het verleden zoals Nicolai Gedda, Jussi Björling en Birgit Nilsson. Ook de huidige generatie sterren als Nina Stemme en Anne Sophie von Otter treden vrijwel ieder jaar weer ‘thuis' op. In ‘Coronatijd’ biedt de Opera u verschillende live concerten en registraties van eerder opgenomen opera’s aan.

https://www.operanplay.se/en/performances/concerts

(Toch) Concerten vanuit Bantry House in het kader van het West Cork Music Festival

In Ierland is men blij dat er toch nog iets mogelijk is en dat online versies van het West Cork Chamber Music Festival van deze zomer en het West Cork Literary Festival de live versies zullen vervangen die zijn geannuleerd vanwege de COVID-19 pandemie. Bovendien zijn er mooie concerten uit het verleden te bekijken op: https://www.westcorkmusic.ie/category/wcm/music-archive/.

Houd u de website en onze social media in de gaten voor verdere aankondigingen: https://www.westcorkmusic.ie/

Hannick Reizen maakt deel uit van de FST Group

Hannick Reizen

info@hannick.nl 

070 - 319 19 29

www.hannick.nl 

Facebook Twitter Instagram

Wilt u deze e-mail liever niet meer ontvangen? Klik dan op onderstaande link om u af te melden. 

Afmelden