Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 2 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Gegevens miljoenen belastingbetalers mogelijk op straat
De Belastingdienst blijkt de financiële en persoonlijke gegevens van miljoenen belastingbetalers en bedrijven onvoldoende hebben beveiligd in de periode van 2013 tot 2016. Met die melding komt Zembla. Het onderzoeksprogramma van RTL Z blijkt te beschikken over vertrouwelijke documenten van de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
Hoeveel inkomsten derft het Rijk aan belastingregelingen?
Fiscale aftrekposten, vrijstelling en kortingen: het kost het rijk miljarden. Maar om hoeveel geld het precies gaat, is niet duidelijk. Dat blijkt uit het ‘Rapport Zicht op belastingverlichtende regelingen’ dat 1 februari werd gepubliceerd door de rekenkamer.
Lees meer
 
Hee fiscalist, Advertorial

• Is de rente op deze lening voor de eigen woning aftrekbaar?
• Kan ik dit probleem voorkomen door middel van een aandelenfusie?
• Kan ik de BOR hier toepassen?

Wanneer jij bij het lezen van deze vragen denkt “Schets mij de casus, daar wil ik induiken!” dan ben jij onze man of vrouw.

Lees verder=>

 
Twee fiscale maatregelen om innovatieve ondernemers te stimuleren
In het Belastingplan 2017 en de daarbij behorende amendementen zijn twee maatregelen genomen om innovatie verder te stimuleren. De beide maatregelen hebben betrekking op de beloningsaspecten van medewerkers van innovatieve bedrijven. De maatregel voor het gebruikelijk loon is in 2017 ingegaan en de maatregel voor het fiscaal vriendelijk belonen van personeelsleden gaat in 2018 in. […]
Lees meer
 
 
Rechtsbescherming van accountants formeel in orde
Volgens Dijsselbloem bestaan er op dit moment geen lacunes ten aanzien van de formele rechtsbeschermingsmogelijkheden van accountants en accountantsorganisaties. Dat geeft hij aan in een brief aan de Tweede Kamer. De minister is van oordeel dat de rechtsbescherming van accountants en accountantsorganisaties formeel evenwichtig is vormgegeven.
Lees meer
 
Pakt de accountant de kansen rond ondernemingsfinanciering? Advertorial

AV organiseert een voorprogramma voor accountants tijdens de ‘Week van de Financiën’ van de KvK van 13 t/m 17 februari 2017. Welke kansen zijn er voor accountants rond het financieringsvraagstuk van ondernemers? Kom vrijdag 17 februari naar Nieuwegein. De volgende onderwerpen komen aan bod.
Financieringsmix en -mogelijkheden: Jeroen Overing
Grip op de tent: Jan Wietsma
Het nationale en internationale financieringslandschap: Lex van Teeffelen
Prijs: € 125,- inclusief broodje (excl. BTW)
NBA: 2 PE punten
NOAB: 2 PE punten

 
Wetsvoorstel: maximale betalingstermijn voor grootbedrijven
Grote ondernemers moeten een maximale betaaltermijn van 60 dagen hanteren in hun contracten met MKB’ers en ZZP’ers. Dat vinden Agnes Mulder (CDA) en Mei Li Vos (PvdA). Zij willen de maximale betaaltermijn voor grootbedrijven bij wet vastleggen.
Lees meer
 
 
Geen maatregelen om hypotheektrajecten in te korten
Volgens minister Dijsselbloem van Financiën zijn er geen nadere maatregelen nodig om het doorlooptraject voor hypotheken in te korten en de administratieve lasten voor betrokken partijen te verlichten. Dat meldt hij in een brief aan de Tweede kamer.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Geen maatwerkoplossing voor leenbijstand
Wiebes ziet geen mogelijkheden tot een juridisch verdedigbare en betaalbare maatwerkoplossing voor mensen wier leenbijstand is omgezet in een gift. Dat meldt hij in reactie op een kamervraag naar aanleiding van de motie van Groot en Omtzigt die in november jl. werd aangenomen. De vraag heeft betrekking op de periode voor januari 2017.
Lees meer
 
 
Hoge Raad gaat digitaal procederen
Vanaf maart 2017 gaat de Hoge Raad civiele vorderingszaken digitaal procederen. Zowel het indienen van nieuwe zaken, alsook de uitwisseling van stukken en informatie tussen de partijen en de Hoge Raad zal vanaf dat moment via het digitale systeem van de Hoge Raad verlopen.
Lees meer
 
 
NBA en VNG werken samen aan verbetering
Accountants en gemeenten gaan samenwerken aan vernieuwde interne en externe controleaanpak. Dat is een van de beslissingen die voortkomt uit de gezamenlijk werkbijeenkomst ‘accountantscontrole gemeentelijke jaarrekening’ van de NBA en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).
Lees meer
 
 
Koppeling salarisadministratie beschikbaar voor retail Nederland
Retailers in Nederland die werken met Loket.nl kunnen hun salarisadministratie voortaan koppelen aan het planningssysteem van De Vries Workforce Management (R&R).
Lees meer
 
5 tips die e-facturatie tot een succes maken Contentpartner
Je leverancier vraagt om een e-factuur of je factureert aan de Rijksoverheid? Moeilijk of lastig? Nee hoor! In slechts een paar stappen zet je e-facturatie ‘aan’. E-facturatie is niet alleen een noodzakelijke verplichting, het maakt je administratieve proces efficiënter, betrouwbaarder en bovendien real-time. Je hebt meer grip op je onderneming tegen lagere administratieve lasten. Zo […]
 
Aangifte vennootschapsbelasting Opleiding
Aangifte vennootschapsbelasting: dé basis voor advies Ondernemers met een BV moeten ieder jaar weer een aangifte vennootschapsbelasting (laten) indienen. Die aangifte maakt duidelijk hoe de BV de voor haar geldende fiscale regels in het aangiftejaar heeft toegepast. Het opstellen van de aangifte biedt u, als adviseur, alle gelegenheid om te beoordelen of uw relatie de […]
 
Communicatieve vaardigheden voor accountants Opleiding
Wilt u dat uw adviezen beter aansluiten op de vraag zodat u meer invloed kunt uitoefenen? Beheerst u het verschil tussen ‘gelijk hebben’ en ‘gelijk krijgen’? Als accountant besteedt u veel tijd aan luisteren, adviseren en communiceren. Deze cursus gaat over communicatie met opdrachtgevers en collega’s. De communicatieve vaardigheden die u daarbij nodig hebt, bepalen […]
 
Financieel Medewerker Vacature
Bedrijfsomschrijving Onder de Carpentier-Mooren Groep vallen diverse bouw gerelateerde onderdelen. Onze vestigingen vind je in Aalsmeer, Roelofarendsveen en Wormerveer. Je standplaats is Aalsmeer. Wij zijn een professionele organisatie, maar ademen nog altijd de warme en karakteristieke sfeer van een familiebedrijf uit. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met 140 trotse medewerkers. Voor uitgebreide informatie […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn