Minder uitstoot? Niet wachten, maar nu het roer omgooien
Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Geld in aantocht voor stimuleren emissievrij werken
Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat is ‘serieus aan het bekijken’ of de materieelsector financieel kan worden ondersteund om emissievrij werken te stimuleren. ‘We snappen dat er geld nodig is om de hobbel over te komen’, zei Dik de Weger, senior adviseur duurzaamheid bij Rijkswaterstaat, dinsdag op de BouwMachines Kennisdag.
Minder uitstoot? Niet wachten, maar nu het roer omgooien

Nu de druk om uitstoot te beperken steeds groter wordt, staat één ding vast: de sector moet zelf aan de slag om oplossingen te vinden. Een omslag is nodig in het werken, maar ook in het denken. 

Lees verder >
GMB: ’80 procent minder stikstof door Stage IV’

Civiel aannemer GMB heeft een duidelijk doel voor ogen: volledig circulair zijn in 2030. In de afgelopen jaren zijn de eerste stappen in die richting al duidelijk gezet. Gerard van der Veer, bij GMB verantwoordelijk voor al het materieel, legde tijdens de BouwMachines Kennisdag uit hoe het bedrijf de missie denkt te volbrengen.

Lees verder >
Tobroco Giant: ‘5,5 uur grond verzetten op één acculading’

Tobroco-Giant is in Oisterwijk volop bezig om het roer om te gooien. De eerste accu-elektrische machines zijn van de band gerold, en dit zal in de toekomst alleen nog maar meer worden. ‘In 2025 bestaat 40 procent van onze productie uit elektrische shovels’, verwacht eigenaar-directeur Toine Brock.

Lees verder >
Pon Equipment: ‘Verduurzamen van materieel moet sneller’

De 25-tons elektrische rupsgraafmachine, de Cat 323F Z-line, die Pon Equipment meebracht naar de BouwMachines Kennisdag was een heuse aandachtstrekker. Pon wil de machine, ontwikkeld door ingenieurs van Pon uit Noorwegen, in 2020 klaar hebben voor de Nederlandse markt.

Lees verder >
Loxam en De Schans: ‘Vraag naar elektrisch materieel is groot’

Al in 2016 bouwde Knikmops-importeur De Schans een prototype van een elektrische KM130E, maar daarna bleef het project op de plank liggen. Na vragen van verhuurbedrijf Loxam naar een elektrische minishovel ging De Schans opnieuw met de ontwikkeling van een elektrische Knikmops aan de slag. 

Lees verder >
Riwal: ‘Oplossingen zoeken vanwege hetze tegen diesel’

Riwal, gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van hoogwerkers en verreikers, constateert dat de markt volop in beweging is. ‘Er is bijna een hetze gaande tegen dieselmachines. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar oplossingen’, zei Stasz Zernicke, hoofd innovatie, tijdens de BouwMachines Kennisdag.

Lees verder >
Avitec: ‘Durf vooruit te kijken’

Het thema ‘Minder uitstoot, hoe dan?’ was op het lijf geschreven van spreker Berden de Vries, projectleider bij Avitec. Avitec is bezig met het herstraten van de Groningse binnenstad en doet dit volledig emissievrij. De Vries vertelde erover op de BouwMachines Kennisdag.

Lees verder >
Nieuw: Emissiebeperking Update

Het verminderen van de uitstoot van machines: iedereen moet eraan geloven. Maar hoe doe je dat?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze maandelijkse thema-update.

Volg ons op social media
facebook Linkedin Twitter Instagram

Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright