Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 1 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
RA stelt zich niet erg kritisch op bij waardebepaling onderneming
Een RA begeleidt en voorziet een DGA van advies ten aanzien van de waardering van een onderneming. Volgens de accountant is de waardering van de goodwill gebaseerd op een prognose van toekomstige resultaten. En ook op een voor dit soort bedrijven gebruikelijke wijze van berekenen op basis van de Discounted Cashflowmethode. De Accountantskamer vindt dat de […]
Lees meer
 
 
Belastingdienst stuurt oud-VAR-houders brief uitstel handhaving wet DBA
ZZP’ers die vroeger een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) hadden, krijgen een brief van de Belastingdienst over wat het uitstel van de handhaving van de wet DBA voor hen betekent.
Lees meer
 
Hee fiscalist, Advertorial

• Is de rente op deze lening voor de eigen woning aftrekbaar?
• Kan ik dit probleem voorkomen door middel van een aandelenfusie?
• Kan ik de BOR hier toepassen?

Wanneer jij bij het lezen van deze vragen denkt “Schets mij de casus, daar wil ik induiken!” dan ben jij onze man of vrouw.

Lees verder=>

 
Jeroen Overing: Geld is geen financiering!
Daar sta je dan als MKB-ondernemer. Midden in de arena van de markt. Allemaal concurrenten om je heen. En jij bent druk op zoek om op de kortst mogelijke termijn zoveel mogelijk waarde voor je onderneming te creëren.
Lees meer
 
 
OM legt beslag op 70 miljoen euro in groot onderzoek naar witwassen
In een onderzoek naar witwassen bij een bedrijf dat zich bezighoudt met financiële dienstverlening, hebben het OM en de FIOD beslag gelegd op bankrekeningen met een saldo van ruim 70 miljoen euro.
Lees meer
 
Pakt de accountant de kansen rond ondernemingsfinanciering? Advertorial

AV organiseert een voorprogramma voor accountants tijdens de ‘Week van de Financiën’ van de KvK van 13 t/m 17 februari 2017. Welke kansen zijn er voor accountants rond het financieringsvraagstuk van ondernemers? Kom vrijdag 17 februari naar Nieuwegein. De volgende onderwerpen komen aan bod.
Financieringsmix en -mogelijkheden: Jeroen Overing
Grip op de tent: Jan Wietsma
Het nationale en internationale financieringslandschap: Lex van Teeffelen
Prijs: € 125,- inclusief broodje (excl. BTW)
NBA: 2 PE punten
NOAB: 2 PE punten

 
Sandra Mallee: Hoe kun je werkkosten het beste administreren?
Werkkostenregeling (WKR): een lastig begrip waar wij als accountants allemaal mee te maken hebben. Voor accountants liggen er kansen om de WKR administratief voor klanten goed in te richten. Zodat er periodiek inzicht is gedurende het jaar in de kansen en risico’s rondom de WKR.
Lees meer
 
 
Beleidsdekkingsgraad pensioenfondsen eind 2016 onder vereiste dekkingsgraad
De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van pensioenfondsen is in het laatste kwartaal van 2016 gedaald met 0,6% en kwam eind december uit op 97,5%. Daarmee lag deze dekkingsgraad eind december onder de minimaal vereiste dekkingsgraad. Zo meldt DNB.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Productiewaarde landbouw vertienvoudigd
In de periode 1950-2015 is de productiewaarde van de Nederlandse landbouw meer dan vertienvoudigd. Dit meldt het CBS.
Lees meer
 
 
Aanvrager ontvangt toeslag, maar moet ook toeslagschuld betalen
Als partners gezamenlijk aanspraak hebben op toeslagen, wordt de toeslag uitsluitend toegekend aan de aanvrager. Dat de (ex-)partner later niet wenst mee te betalen aan het voldoen van een toeslagschuld is een aangelegenheid tussen de aanvrager en een (ex-)partner onderling. 
Lees meer
 
 
Standaard koppeling Comandi met Nmbrs en Loket.nl
Het Comandi Management Dashboard koppelt nu standaard met de veelgebruikte cloud salarispakketten Nmbrs en Loket. Voor accountants is het mogelijk om de data uit deze koppelingen toe te voegen aan de ‘basis’ variant van het dashboard voor hun klanten.
Lees meer
 
Holdings en BV’s oprichten in een ‘split second’ Contentpartner
Het is een niet te stoppen trend: integratie van de accountancypraktijk met die van de jurist en notaris. Met een verrassende winnaar… ‘Software is eating the world.’ Een quote die wereldberoemd werd nadat venture capitalist Marc Andreessen ‘m in 2011 in de Wall Street Journal opschreef. Dat dit ook in de accountancy gebeurt, is niet […]
 
Communicatieve vaardigheden Opleiding
In de driedaagse cursus Communicatieve vaardigheden leer je effectief communiceren en adviseren: Hoe je je adviezen beter laat aansluiten op de vraag Op welke manieren je je invloed kunt vergroten Hoe je door beter luisteren je adviezen geaccepteerd krijgt Hoe je de leesbaarheid, stijl en structuur van zakelijke brieven, managementletters en accountantsverslagen kunt verbeteren Hoe […]
 
De auto van de zaak, kansen en risico’s Opleiding
In een dag weer up-to-date met recente fiscale ontwikkelingen De auto van de zaak blijft een dankbaar onderwerp van gesprek bij elke klant. Wat zijn de kansen die de fiscale regeling biedt? Welke risico’s dient u te vermijden? Laat uw klant geen voordelen liggen? Heleen Elbert praat u op een heldere en praktische wijze bij […]
 
Financial Accountant België Vacature
Brainfish is gespecialiseerd in de bemiddeling van financieel personeel. De organisatie is recent verhuist naar een prachtige locatie in Breda, een zeer fijne open werkomgeving met flexibele werkplekken. Je ontmoet je collega’s in de ruimte waar je koffie kunt halen, maar waar ook een dartbord hangt en je aan een grote statafel met elkaar kunt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn