Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 27 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Geldboete wegens niet voldoen aan PE-plicht verlaagd, maar maatregel wel gepast
Soms loont het om in hoger beroep te gaan tegen een veroordeling door de Accountantskamer vanwege het niet voldoen aan de PE-verplichting, blijkt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Lees verder »
Ook Consumentenbond eist compensatie voor alle gedupeerden spaartaks
Niet alleen de tienduizenden spaarders die tijdig bezwaar hebben gemaakt, maar iedereen die de afgelopen jaren te veel belasting over zijn spaargeld heeft betaald zou moeten worden gecompenseerd. Daarvoor maakt de Consumentenbond zich hard. De bond roept gedupeerden op zich te melden en probeert in gesprekken met de overheid aan te dringen op een regeling.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer dan 500 fiscale publicaties gratis voorhanden

Op zoek naar informatie over de tijdelijke wijziging van het uitstelbeleid voor ondernemers met betalingsproblemen? Of juist naar de samenvatting van het belastingplan 2023. Of ben je net bezig met het geruisloos omzetten van de IB-onderneming in BV? Met deze dossiers en 500 andere fiscale publicaties geschreven door onze specialisten helpen we je verder op weg met de inhoud van je advies.

Lees verder »
Leaseovereenkomst had geen zakelijk karakter, vordering leasemaatschappij afgewezen
Een vrouw die op naam van haar bedrijf een leaseovereenkomst voor een Mercedes A-klasse sloot hoeft Athlon Car Lease niets te betalen, oordeelt de rechtbank Amsterdam. De leasemaatschappij vorderde meer dan €20.000,-, nadat de overeenkomst was beëindigd in verband met achterstallige betalingen.
Lees verder »
Inkomensbeleid Belastingplan 2023: is meer uren werken lonend?
Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit heeft vragen beantwoord over het inkomensbeleid in het pakket Belastingplan 2023. Hij gaat daarbij onder meer in op de marginale en gemiddelde druk:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Haal nu je 4 verplichte PE-punten voor het RB met de cursus Tax & Technology

Zorg dat je bij een boekenonderzoek de gevolgen kent van een steekproefonderzoek en je cliënt proactief kunt beschermen tegen risico’s in de opzet, uitvoering en evaluatie van de steekproeven. Willem Veldhuizen bespreekt op 6 december de ins en outs van belastingcontrole, data-analyse en steekproeven.

Lees verder »
AV3 2022 | Eén platform voor alle professionele handelingen
Sinds 1 juni is Niels Priem Managing Director van de Benelux Tax en Accounting-divisie bij Wolters Kluwer. Als verantwoordelijke voor Nederland en België zal hij de nieuwe strategie van Wolters Kluwer mede gaan vormgeven. ‘We bouwen aan een platform waar accountants straks alle softwareoplossingen vinden om hun taken uit te voeren.’
Lees verder »
Mkb zeer geïnteresseerd in verduurzaming, financiering groot probleem
De liquiditeitsproblemen binnen het mkb nemen fors toe, maar ondanks die problemen wil een groot deel van de ondernemers gaan investeren in verduurzaming. Het vinden van financiering hiervoor is echter nog een probleem. Dat blijkt uit een peiling van ondernemersorganisatie ONL en stichting MKB Financiering.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van morgen start vandaag al met track en trace data-oogsten

Wijsheid achteraf heeft z’n langste tijd gehad, zo lijkt het. Adviseren en ingrijpen bij cliënten speelt zich in toenemende mate af in de tegenwoordige tijd. Nú weten of projecten rendabel zijn en waarom, dat gaat het verschil maken. Nú, niet later. Voor dat punt is bereikt valt er nog wel wat winst te behalen door […]

Lees verder »
Exact: accountants zagen omzet dalen, cijfers sluiten aan bij verwachting recessie
Nederlandse mkb-bedrijven realiseerden in juli van dit jaar een gemiddelde omzetgroei van 2,92%. Het is de laagste groei in de afgelopen anderhalf jaar en een fikse daling ten opzichte van de maand ervoor, toen de gemiddelde omzetgroei nog 8,78% bedroeg. Ondernemers in de handel en accountancy hebben in juli te maken gehad met een omzetdaling […]
Lees verder »
Vermetten opent tweede vestiging in Tilburg
Per 1 november opent Vermetten een tweede vestiging in Tilburg, meldt het accountantskantoor op de eigen site. ‘Deze nieuwe locatie geeft ons de mogelijkheid om onze sterk groeiende Auditafdeling te kunnen huisvesten’, licht Vermetten toe.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wwft: ING mocht bankrelatie Viruswaarheid opzeggen
Depothouders geen zzp’ers: arbeidsovereenkomst met Mediahuis
Rechter: klant failliet energiebedrijf mag niet duurder uit zijn
Qconcepts opent kantoor in Malaga, medewerkers kunnen op workation
OPLEIDINGEN
Franchise, een rechtsgebied in beweging
NBA Opleidingen
1 december 2022
Online cursus Update Werkkostenregeling bij gemeenten (verdieping)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
6 december 2022
Cursus Belastingplan 2023/Prinsjesdag 2022
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 december 2022
VACATURES
Werkstudent accountancy MKB
Moore MTH
Veenendaal
Manger Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
Voorzitter en een lid Raad van Commissarissen Countus Groep B.V.
Countus Groep B.V.
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN