Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Gelders accountantskantoor in greep van conflict tussen aandeelhouders
De aandeelhouders in BESgroep Accountants & Belastingadviseurs verkeren in een flinke impasse nadat één van de vier aandeelhouders eind 2020 door de anderen werd ontslagen als statutair bestuurder van BESgroep, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Gelderland. De aandeelhouders kunnen het niet met elkaar eens worden over het uitkopen van de als bestuurder ontslagen […]
Lees verder »
Fiscus moet van Kamer vaker boekenonderzoek bij mkb uitvoeren
Tweede Kamerleden vinden dat de Belastingdienst vaker boekenonderzoek bij mkb-bedrijven moet gaan uitvoeren, omdat anders mogelijk de belastingmoraal wordt ondermijnd. Dat bleek deze week tijdens een overleg met staatssecretaris Van Rij van Financiën.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij (bijna) jouw AA-titel op zak? Opgelet! Vacature Relatiebeheerder Eibergen & Elst

Ambieer jij de opbouw van een eigen, divers cliëntenpakket en vind jij het leuk om jong talent op te leiden? Ben jij een communicatief talent en zit adviseren in jouw bloed? Dan ben jij misschien wel één van onze nieuwe relatiebeheerders in Eibergen of Elst.

Lees meer over deze functie »
Rechter: grove schending van de waarheidsplicht bij beslaglegging door administratiekantoor 
Een administratiekantoor heeft er flink van langs gekregen in een kort geding dat een klant, uitzendbureau Mainjobs, tegen het kantoor had aangespannen. Bij een beslagverzoek richting de klant is ‘buitengewoon relevante informatie achtergehouden’, waardoor volgens de voorzieningenrechter sprake is ‘van een grove schending van de waarheidsplicht’ door het administratiekantoor.
Lees verder »
Aanzegging via e-mail duidelijk genoeg, werkgever hoeft geen aanzegvergoeding te betalen
Een e-mail die een werkgever aan een werkneemster stuurde was er onmiskenbaar op gericht haar te informeren over het einde van de arbeidsovereenkomst, oordeelt de rechtbank Rotterdam. In dat geval is de werkgever geen aanzegvergoeding verschuldigd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij de belangrijkste btw en bcf aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf goed in kaart?

Wat zijn de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein? Hoe zit het met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Joep Swinkels geeft uitleg op 17 mei tijdens een online cursus van 13 tot 15 uur.

Lees verder »
Lifestyle en carrière | Allemaal adviseurs van de adviseur
Accountants die bij Fiscount werken, hebben een afwisselende agenda: ze werken veel vanuit huis en geven geregeld trainingen op locatie. Inhoudelijk krijgen ze te maken met bijzondere accountancykwesties. De krenten uit de pap, vinden juridisch adviseur (internationale) loonheffingen Hans Tabak en fiscalist Hendrik Beverloo.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van vandaag doet zijn voordeel met slimme software

Het beroep van de accountant verandert razendsnel. Vijfenzeventig procent van de werkzaamheden wordt al uitgevoerd via geautomatiseerde processen. Hoewel je hierdoor kunt denken dat je als accountant in een uitstervend beroep werkt, zit de werkelijkheid echter anders in elkaar.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe Tromp Advies Accountants – Belastingadviseurs zichzelf en ondernemers helpt met online facturatiesoftware

Bij Tromp Advies adviseren wij dagelijks ondernemers in het mkb, onder andere over de inrichting van administratieve processen. Doel van onze aanpak is een zo efficiënt mogelijke werkwijze voor de klant en ons kantoor en een zo actueel mogelijk inzicht voor de klant in de bedrijfsvoering van zijn onderneming. Daarbij maken we gebruik van relevante […]

Lees verder »
Aangepast wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft donderdag het gewijzigde wetsvoorstel waarmee vanaf 2023 excessief lenen van de eigen bv wordt aangepakt naar de Tweede Kamer gestuurd. Het maximumbedrag is verhoogd naar € 700.000, conform afspraak uit het coalitieakkoord. Eerder was het beoogde maximumbedrag € 500.000.
Lees verder »
Kabinet heeft meer tijd nodig voor oplossing box 3-heffing
Het kabinet zou eigenlijk voor 1 april met een eerste aanzet komen voor de nieuwe vermogensrendementsheffing in box 3, maar staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft nu laten weten dat er meer tijd nodig is.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
CPB: bij belastingheffing dragen sterkste schouders niet de zwaarste lasten
EY-partner vangt opnieuw bot om arbitragebeding
Flynth neemt Astrium over
Kamer akkoord met vrachtwagenheffing
OPLEIDINGEN
Webinar Up-to-date boekhouding: van verwerking tot advies
Yuki
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers – 24 maart en 31 maart 2022
The Legal Company
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
19 april 2022
VACATURES
Professional – Loonadministrateur Onderwijs
Van Oers
Breda/ Oosterhout
Relatiebeheerder zelfstandig (fulltime)
UNP accountants adviseurs
Assen
Accountant relatiebeheerder in Rotterdam
Moore DRV
Rotterdan
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN