Kennisbanken E-installatie
Online versie
Gelijkspanning in woningen en utiliteit
DC-toepassingen in woning en utiliteit kunnen mogelijk zorgen voor minder energieverliezen. Ook kan er materiaal uitgespaard worden en is apparatuur makkelijker te sturen, actief dan wel passief. 
Lees verder >
NEN 1010 & inspectie van laadstations elektrische voertuigen
Zoals voorgeschreven moet elk aansluitpunt van een laadstation voor elektrische voertuigen worden aangesloten op een afzonderlijke eindgroep van de verdeelinrichting. Naast de beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting is de aardlekschakelaar voor laadstations een belangrijk aandachtspunt.
Lees verder >
Wie mogen er aan elektrische installaties werken?
Werken onder spanning is verboden zoals staat beschreven in het Arbobesluit 3.5. Uitzonderingen op deze regel zijn er slechts bij zeer hoge uitzondering. Toch gebeuren er regelmatig elektriciteitsongevallen. Wie mogen er eigenlijk werken aan een elektrische installatie? 
Lees verder >
Datanetwerken testen: wat te doen bij een niet altijd werkende telefoon?
Niets is zo vervelend als een telefoon die het de ene keer wel en de andere keer niet doet. In dit artikel een praktijkvoorbeeld in een kantooromgeving.
Lees verder >
NEN 1010:2020: een overzicht
NEN 1010:2020 werd april 2021 gepubliceerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van NEN 1010:2015? Onder andere daarover gaat het in dit overzichtsartikel.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Enervalis Home brengt duurzame doelen dichterbij
Met Energie Prestatiesturing van Enervalis Home komen doelen als zelfconsumptie van zonne-energie en lokale opslag dichterbij. De kunstmatige intelligentie zorgt voor meer inzicht in energieproductie en -gebruik. 
Lees verder >
Blog
Nieuws over zonnepanelen 
Er gebeurt veel op pv-gebied. Zo gaat het rendement van systemen omhoog, bieden zonnefolies nieuwe mogelijkheden en experimenteren technici met nieuwe toepassingen.
Lees verder >
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright