Kennisbanken E-installatie
Online versie
Gelijkspanning: lokale DC-netten
DC-toepassingen in lokale DC-netten kunnen er in potentie voor zorgen dat er minder energieverliezen optreden en bestaande en nieuwe netten beter worden benut. Hierdoor wordt materiaal uitgespaard. De adoptie van DC in lokale netten heeft wel een aantal knelpunten.
Lees verder >
Vijf tips voor een veilige meterkast
Vanuit de markt komen regelmatig vragen wat is toegestaan om te installeren in de meterruimte. Daarom heeft NEN vijf basistips opgesteld die als richtlijn kunnen dienen om aan bewoners te communiceren.
Lees verder >
‘Infrarood is voordeliger dan warmtepomp’
Voor eengezinswoningen is het verwarmen met een infraroodsysteem voordeliger dan met een warmtepomp. Dit meldt Welnu Infraroodverwarming op basis van een Duits onderzoek.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Qualtity, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 2 weken gratis > 
Thuisbatterij maakt off-grid mogelijk
Energieopslag gaat een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Veel bedrijven zijn druk bezig met het ontwikkelen van systemen. 
Lees verder >
Belangrijkste wijzigingen NEN 1010:2020
Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in NEN 1010:2020? Dit werd duidelijk tijdens het NEN-event 'NEN 1010 Live’.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Bestel de juiste kabelgoot met online calculatietool
Ontwikkelingen in de installatiebranche staan niet stil. Ook op het gebied van de Schneider Electric Stago kabelgoten zijn er flink wat innovaties. 
Lees verder >
Dit is waar je op moet letten bij het installeren van indaksystemen
Steeds meer woningeigenaren die zonne-energie willen opwekken, kiezen om esthetische redenen voor een indaksysteem waarbij de panelen niet ‘op’ maar ‘in’ het dak worden gemonteerd. 
Lees verder >
Overzichtsartikel
Elektrische auto’s: wat zijn aandachtspunten?
De markt voor elektrische voertuigen (EV) groeit snel. Verwacht wordt dat in 2030 zo’n 1,9 miljoen elektrische personenauto’s in gebruik zijn. In dit artikel komt een aantal belangrijke aspecten van de elektrische auto aan bod.
Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright