Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

30 juni 2023

Informatiebijeenkomst Maastricht Aachen Airport over te houden onderzoeken voor milieueffectenrapportage 

Voor haar luchtgebonden activiteiten heeft Maastricht Aachen Airport een nieuwe vergunning nodig: een luchthavenbesluit. Daarvoor moeten eerst de milieueffecten in kaart worden gebracht. Dat gebeurt via een milieueffectenrapportage (m.e.r.). Op donderdag 6 juli 2023 is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden, waarin de totstandkoming van de m.e.r. wordt toegelicht. Na de zaalpresentatie kun je één op één vragen stellen aan deskundigen. Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk tot en met zondag 2 juli. 

Lees verder

Werkzaamheden Blauwe Loper: gedeeltelijke afsluiting kruispunt Bunderstraat-Sint Josephstraat

Vanaf woensdag 5 juli zijn er werkzaamheden op de kruising Bunderstraat - Sint Josephstraat in Meerssen. Dit is nodig voor de aanleg van een regenwaterriool in de Hoogveldweg - Pastoor Dominicus Hexstraat (onderdeel Blauwe Loper). Het kruispunt Bunderstraat-Sint Josephstraat-Hoogveldweg wordt gedeeltelijk opengebroken. Doorgaand verkeer over de Bunderstraat is niet mogelijk. Daarom hebben we omleidingen ingesteld. 

Lees verder

Inloggen via DigiD mogelijk met het rijbewijs vanaf 1 juli 2023

Heb je een rijbewijs dat vanaf 1 juli 2023 is afgegeven? Dan ontvang je binnen vijf werkdagen een brief van DigiD. In de brief vind je een pincode om de 'inlogfunctie met rijbewijs' te activeren. Met deze functie kun je voortaan inloggen op websites van (semi-)overheidsinstanties. Meer weten? Vanaf 1 juli vind je informatie hierover op de website van de RDW. 

Lees verder

Reizen met minderjarigen

Reis je alleen met je kind van 17 jaar of jonger? Dan moet je bij een grenscontrole kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de andere ouder. Dit is nodig om kinderontvoering tegen te gaan. Er is een formulier ontwikkeld waarmee je kunt aantonen dat je toestemming hebt van de gezaghebbende ouder. Er zijn meerdere voorbeelden denkbaar waarbij toestemming vereist is. 

Lees verder

Nieuwe inrichting begraafplaatsen Bunde en  Meerssen

De algemene begraafplaatsen in Bunde en Meerssen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en het beeld dat we onze inwoners willen bieden. Daarom hebben we een nieuwe inrichtingsvisie opgesteld. Op 25 mei heeft de gemeenteraad met de nieuwe visie ingestemd en budget vrijgemaakt voor het uitvoeren van de plannen. Graag willen we je tijdens een inloopavond (op 13 juli in Meerssen en op 17 juli in Bunde) onze ideeën voor de nieuwe inrichting laten zien. Jouw suggesties zijn daarbij van harte welkom. Kun je niet komen? Reageer dan via e-mail. Meer weten? Lees verder op de gemeentelijke website. 

Lees verder

Vanaf 6 juli 2023: nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening en Verordening Fysieke Leefomgeving

Op 6 juli 2023 treden de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en Verordening Fysieke Leefomgeving (VFL) in werking. De APV bevat gemeentelijke regels op het gebied van openbare orde en veiligheid. De VFL bevat regels die te maken hebben met activiteiten in de fysieke leefomgeving van onze gemeente. 

Lees verder

Bevat mijn paspoortnummer het cijfer ‘0’ of de letter ‘O’?

De letter 'O' komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer '0'. Dit geldt ook voor het nummer op je identiteitskaart. Let hier dus goed op bij het invullen van je visumaanvraag, boeken van je reis, of bij het online inchecken bij een vliegtuigmaatschappij. 

Lees verder

Koninklijke Onderscheiding voor Harry Crombag uit Meerssen

Op 26 juni 2023 reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan Harry Crombag uit Meerssen. Harry werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving zijn onderscheiding bij zijn afscheid (pensionering) van Stichting Scholing Begeleiders van het in zijn Ontwikkeling bedreigde Kind (S.B.O.K.)

Lees verder

Concerten Rothem’s Harmonie 

Rothem’s Harmonie sluit het seizoen af met mooie buitenconcerten boordevol zomerse luistermuziek. Noteer de datums in je agenda: Donderdag 6 juli om 19.30 uur: concert bij Uitspanning de Nachtegaal in Meerssen. Zondag 9 juli om 15.00 uur: concert Bie de Groeve (Camping Geuldal). Donderdag 13 juli om  20.00 uur: concert op de Markt in Meerssen. Meer weten? Kijk op de facebookpagina of website van Rothem's Harmonie.

Militaire oefening bij Curfsgroeve

Van maandag 10 juli t/m zondag 16 juli is er een militaire oefening bij de Curfsgroeve in Meerssen. In het kader van hun opleiding gaan cadetten van de Koninklijke Landmacht in de groeve oefenen met klimmen en afdalen. Ook is er kans dat je de militairen in actie ziet bij het 'verplaatsen te voet' of het oversteken van de Geul. 

Lees verder

Brainstormsessie Via Belgica

Heb je belangstelling voor het Romeinse verleden van onze gemeente en de regio? Of ben je een ondernemer die graag meedenkt over de toekomst van project Via Belgica?Schrijf je voor 7 juli in voor de brainstormsessie op maandag 10 juli. 

We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Lees verder

The Butterfly House lanceert nieuw project 'Boeren voor de Natuur'

Met het project 'Boeren voor de Natuur' wil stichting The Butterfly House het (historische) cultuurlandschap herwaarderen. Vanuit de thema's kunst, erfgoed en natuur & landschap worden veldonderzoeken, workshops en evenementen ontwikkeld in en rond het veld 'Op 't Rentelen' (Kasen - Bunde).

Lees verder

Landschapsbiografie Rivierpark Maasvallei

Landschapsbiografie van het Rivierpark Maasvallei vertelt het verhaal vanaf het ontstaan van ‘ons stukje Maas’ tot aan het heden. Naast de geologische geschiedenis is er ruim aandacht voor de menselijke aanwezigheid vanaf de prehistorie. De aanwezigheid van de Maas had invloed op de mens, maar ook andersom. De mens veranderde de Maas. Meer weten? Kijk op de website van Rivierpark Maasvallei voor meer informatie over onder meer wandel- en fietstochten. Ook zijn er regelmatig uitjes waar u van harte welkom bent.

Lees verder

Op stap met Seniorenvereniging Bunde naar Eynderhoof

Op woensdag 12 juli organiseert Seniorenvereniging Bunde een gezellig uitstapje naar Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. In de bus voor 50 personen zijn nog plaatsen vrij. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Meer weten? Aanmelden? Bel met Jo Voncken via tel. 06-10576439, of kijk op de facebookpagina van Seniorenvereniging Bunde. 

Lees verder

Films in de speeltuin 

De Vrienden van de Bibliotheek Meerssen verzorgen deze zomer weer de jaarlijkse openluchtfilms. Dit jaar starten ze met twee openluchtfilms bij Speeltuin St. Joseph op zaterdag 8 juli. Nieuw is de middagfilm om 16.00 uur. Hierdoor kunnen ook kinderen naar de openluchtfilm. Om 20.00 uur draait de tweede film in de speeltuin. Breng zelf een dekentje om op te zitten en wat lekkers mee! 

Lees verder

Gratis financieel spreekuur in de bibliotheek

Heb je vragen over geld? Maak je je zorgen over geld? Hierdoor lukt het soms niet meer om vooruit te kijken. Gun jezelf weer rust en vooruitzicht. Kom naar het open spreekuur in de bibliotheek. Elke 1e donderdag van de maand kun je tussen 13.00 en 16.00 uur terecht met al je vragen. Het spreekuur is gratis. 

Lees verder

Bob zomercampagne

Maandag 3 juli gaat wederom de Bob-zomercampagne van start. Deze campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol. Dit gebeurt door automobilisten en hun passagiers te stimuleren samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en de anderen veilig thuis brengt. Door het gebruik van alcohol kan immers de verkeersveiligheid in gevaar komen. 

Lees verder

Agenda raadsvergadering donderdag 6 juli 2023

Op donderdag 6 juli 2023 vergadert de gemeenteraad. De vergadering begint om 19.00 uur. Je kunt de vergadering volgen via de livestream op de gemeentelijke website of op televisie bij lokale omroep MeerVandaag

Lees verder

Huiskamers in de Gemeente Meerssen

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex